![]() |
CL: Roma 0-2 Manchester United (01.04.2008) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2007/2008 (/forumdisplay.php?fid=24) +---- Wątek: CL: Roma 0-2 Manchester United (01.04.2008) (/showthread.php?tid=138) |
Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - MU_fan - 18-03-2008 16:10 Tomassen napisał(a):I tradycyjne pytanie: która telewizja raczy puszczać ten mecz? Jest duża szansa, że zobaczymy nasze Diabełki w TVP 2, ponieważ w czasie grania rewanżu na Old Trafford, w środę zresztą, będzie się toczył dużo nudniejszy dla pośredniego kibica pojedynek Chelsea z Fenerbache. A pierwszy mecz będą mogli obejrzeć zapewne posiadacze CT2 i być może SLO TV1, to z tych darmowych. A 2.04 obejrzymy mecz Arsenalu z Liverpoolem. Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - jabol - 20-03-2008 11:48 Najważniejsze żeby Diabły na wyjeździe strzeliły bramkę.Niestety obawiam sie że przegramy ten mecz, ale o rewanż na Old Trafford jestem spokojny.Barcelona czeka! ![]() Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - radzio - 21-03-2008 10:13 jabol napisał(a):Najważniejsze żeby Diabły na wyjeździe strzeliły bramkę.Niestety obawiam sie że przegramy ten mecz, ale o rewanż na Old Trafford jestem spokojny.Barcelona czeka! Trochę wiary w drużynę ;-), to nie jest ta Roma co przed rokiem, ale tak samo to nie to samo United ;-), Ronaldo bryluje, mamy Teveza, Saszka niby zdrowy, Rooney czeka na przebudzenie, Nani, Anderson ;-), mamy trochę świeżej krwi i teraz wszystko (no może prawie wszystko) zależy od Fergiego, czy użyje nieśmiertelnego 4-4-2 czy znowu 4-5-1 czy może jakieś inne cuda ![]() Nie mówię, że będzie to łatwy mecz, ale też nie mówmy, że od razu przegramy. Real < United, proszę o tym pamiętać ![]() Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - Duras - 24-03-2008 20:54 Z obozu rywala: Cytat:Mecz z Empoli miał być tylko spacerkiem dla żądnych zrehabilitowania się piłkarzy Romy, realia okazały się jednak złudne. Giallorossi pokonali Azzurrich 2:1 po bardzo zaciętym i żywiołowym meczu. Bramki strzelali Tonetto i Panucci. Spotkaniu towarzyszył rzęsisty deszcz. Miał być "spacerkiem", a tu nagle du**i cóż wygrana z Empoli tylko 2:1 z czego drugi zespół zajmuje przed ostatnie miejsce w rozgrywkach Serie A, a Roma 2 pozycję i goni Inter z stratą 4 punktów. Czyżby taka skromna wygrana z tak słabym rywalem i top jeszcze w dziesiątkę? Obyśmy na mecz z nimi trafili na ich słabszy dzień, a na Old Trafford pogromili bo w końcu sonda nie kłamie: ![]() Kibice Romy jak i pewnie sami zawodnicy będą chcieli zemsty za upokorzenie ich na Old Trafford po porażce 7:1. Po prosty Cristiano Ronaldo powinien się postarać o strzelanie bramek w obu meczach ja i rozpoczynanie akcji bramkowych. Bo ostatnio gdy oglądam mecze United to widzę, że Cris jest zbyt pewny siebie zbyt wiele razy próbując co mu się często nie udaje i piłka leci w trybuny. Czasami można, ale oby nie za często :] Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - badyl_mufc - 27-03-2008 22:52 Roma na pewno jest lepsza niż rok temu, ale za to Manchester gromi przeciwników aż miło. Uważam że w Rzymie padnie jeden gol dla Czerwonych Diabłów a na Old Trafford Rzymianie znowu kiepsko wypadną choć może nie tak słabo jak ostatnio, chociaż kto wie?? W końcu jesteśmy najlepszym klubem na świecie i nic tego nie zmieni Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - Lukas - 28-03-2008 17:57 Duras napisał(a):Z obozu rywala:A przypominasz sobie nasz mecz z Derby?? Też tam nie zachwyciliśmy, tak jak oni troszkę zlekceważyliśmy rywala. Także spokojnie o Romę- na mecz z United dadzą z siebie wszystko ![]() Jak dla mnie remis na wyjeździe byłby dobrym rezultatem, a u siebie trzeba wykorzystać atut OT i wygrać ![]() Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - Donu - 28-03-2008 20:36 Nie wolno nam lekceważyć tak żądnej zemsty Romy, na pewno będą chcieli zrewanżować sie po porażce na Old Trafford 7:1. Jeśli chcemy wygrać z Romą powinniśmy pierwszy mecz zremisować lub a drugi u siebie wygrać, chyba, że na wyjeździe wygramy to raczej już awansowaliśmy. Liczę na United i mam nadzieję na pokazanie tych meczy w Tv. Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - shaman - 30-03-2008 13:32 Roma to solidny zespół. I napewno wyciągneli wnioski z ubiegłych spotkań. Ale sądze że jeżeli United będą w takiej formie jak teraz to nikt i nic nie stanie na przeszkodzie żeby zdobyć LM <niesforny> $- ) z Aston Villą to dobry prognostyk przed meczem z Romą ![]() Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - mucha - 30-03-2008 16:02 mufc.pl napisał(a):Gwiazda AS Romy, Francesco Totti, nie wystąpi w najbliższym spotkaniu z Manchesterem United w ćwierćfinale Ligi Mistrzów z powodu kontuzji, której nabawił się podczas meczu ligi włoskiej. No to bardzo dobra wiadomość. Totti to ich siła napędowa. Brak takiego doświadczonego zawodnika może dużo kosztować Romę. Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - Guest - 30-03-2008 18:29 muszeq napisał(a):Przypuszczam, że Roma przez brak Tottiego straciłaby więcej mentalnie niżeli czysto piłkarsko. Totti, wiadomo. El Capitano, wódz, legenda. Jednak ostatnio, pomimo bramki w meczu z Cagliari Calcio, nie prezentuje się jakoś wybitnie, a już na pewno nie jest w swojej najwyższej formie.mufc.pl napisał(a):Gwiazda AS Romy, Francesco Totti, nie wystąpi w najbliższym spotkaniu z Manchesterem United w ćwierćfinale Ligi Mistrzów z powodu kontuzji, której nabawił się podczas meczu ligi włoskiej. Watpie zresztą w to, że Totti we wtorek nie zagra. Zbyt dumny jest Włoch z reprezentowania barw ASR, żeby odpuścic tak ważny i prestiżowy mecz. Kontuzja musiałaby być naprawdę poważna, a dziura w mięśniu lewego uda nie mała :lol: edit: po wczytaniu się w artykuły cofam swoją opinię na temat wystepu Tottiego w meczu w Rzymie. Wyglada na to, że Włoch ewidentnie nie będzie w stanie wystąpic. Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - paolo - 31-03-2008 13:06 Kadra na mecz z Romą: Cytat:Van der Sar, Kuszczak, Heaton; O'Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Pique, Evra, Silvestre; Anderson, Ronaldo, Park, Hargreaves, Scholes, Carrick, Giggs, Eagles; Tevez, Rooney, Welbeck. Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - Miko - 31-03-2008 16:37 Welbeck w kadrze United ![]() ![]() Wraca VDS, i reszta co narzekali na drobne urazy więc nie musimy się martwić o wynik. Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - DJ CLOSE - 31-03-2008 17:17 Trzeba przyznac, ze brak Tottiego w skladzie zwieksza bardzo nasze szanse na rozstrzygniecie sprawy awansu już w Rzymie, ale ja sie dlatego nie ciesze... bardziej mnie satysfakcjonuje fakt, ze jak bedzie mecz w TVP za tydzien to Szpaqu nie bedzie powtarzal w e i wewte "El Capitano" :evil: ...ojeeeeja jak mnie on tym wnerwial w zeszłym roku !!! ![]() No a teraz troche na temat meczu ![]() ![]() Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - dende - 31-03-2008 19:48 My jak na razie wszystko wygrywamy w lidze, a Roma potknęła się w ostatnim ligowym meczu z Cagliari(18miejsce) i na dodatek zagra jutro bez swojego "motoru napędowego" ( czyt. Totti ). Mam nadzieję, że wygramy, ale z remisu bramkowego też będę zadowolony. 8-) DJ CLOSE napisał(a):"El Capitano" :evil: mnie też to wkur*ia :evil: Re: CL: AS Roma - Manchester United (01.04.2008, 20.45) - Luki - 31-03-2008 22:52 Ciekawe, czy Welbeck powącha murawę. Ma spore szanse zasiąść na ławce, bo w końcu jest 7 rezerwowych, brakuje Saszki, a warto mieć jakiegoś napadziora w razie czego. Myślę, że gdybyśmy przegrywali 1:0 i szłoby nam jak po grudzie, to wejście młodego napastnika może nieco zmienić obraz meczu. De facto jest to jedyny zawodnik, którego defensywa Romy nie zna i gdyby wszedł na boisko pod koniec to mógłby coś zdziałać. Liczę, że w razie czego wspomoże Diabełki, bo pomimo braku Tottiego to atak Rzymian i tak wygląda groźnie. Za Francesco wystąpi Vucinic, który już udowodniał, że potrafi zastąpić Tottiego. Na pewno to nie ta sama klasa, ale jeśli Czarnogórzec się rozegra to różnie może być. Liczę na zwycięstwo, a forma w jakiej jest Ronaldo, Roo i reszta składu pozwala śmiało twierdzić, że jesteśmy wyraźnym faworytami dwumeczu. A mecz transmituje bodajże nSport. Jak zwykle na Sopcaście obejrzy się. A ciekawe, czy Tomek wystąpi ![]() |