![]() |
FA Cup: Manchester United 2-2 Chelsea FC (10.03.2013) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2012/2013 (/forumdisplay.php?fid=53) +---- Wątek: FA Cup: Manchester United 2-2 Chelsea FC (10.03.2013) (/showthread.php?tid=1409) Strony: 1 2 |
RE: FA Cup: Manchester United 2-2 Chelsea FC (10.03.2013) - Kosma - 11-03-2013 19:04 Mi przyszła do głowy jeszcze jedna rzecz - Fergie (mówiąc skrótowo - mam na myśli cały sztab) wyszedł z założenia, że nasi są tak wkurwieni po Realu, że Niebieskich rozniosą w pył, zwłaszcza przy ich dennej formie pod Benkiem. Wydawało się to słuszne, ale starczyło na 11 minut. Największy błąd musiał mieć miejsce jednak w przerwie. Zamiast shuśtać piłkarzy, że odpuścili, wydaje mi się, że poszło zalecenie kontrolowania meczu (z cichym założeniem, że The Blues się nie podniosą) - zwłaszcza, że do końca pierwszej połowy Lamps i spółka nie ugrali nic z powodu granej przez siebie kupy. I to nas kosztowało wpierdziel po przerwie. Ciekawe, czy gdyby jakoś wcisnęli nam bramkę do szatni, mecz ułożyłby się inaczej... RE: FA Cup: Manchester United 2-2 Chelsea FC (10.03.2013) - BeBaD - 11-03-2013 22:58 Foster- też mnie to śmieszy tym bardziej że na konfie po meczu powiedział że rewanż na SB to nie jest żaden problem. btw ma ktoś może dokładne statystyki z wczorajszego meczu ? RE: FA Cup: Manchester United 2-2 Chelsea FC (10.03.2013) - Hubson - 11-03-2013 23:47 A ja powiem to czego chyba nikt nie napisał. Obawiam się, że ten Puchar Anglii który miał nas pocieszyć i być dodatkowym bonusem do Mistrzostwa chyba jest dużo dalej niż przed pierwszym meczem. Co prawda Chelsea za Benia gra lepiej na wyjazdach niż u siebie ale mecz z nami pewnie będzie dla nich wyjątkowy, poza tym dochodzi półfinał z City i jeżeli hmm najlepsze określenie to "nie odpoczniemy" to obawiam się, że na samym mistrzostwie może się skończyć. Trochę analogiczny ten sezon gdy odpadliśmy z Bayernem i potem odpadliśmy też z City z Pucharu Anglii i trochę boję się czy nie skończy się tak samo... I pomyśleć, że tydzień temu byłem wręcz pewien, że nic nas nie zatrzyma po The Treble. RE: FA Cup: Manchester United 2-2 Chelsea FC (10.03.2013) - Kosma - 12-03-2013 00:49 Dokładnie o tym samym myślę. Chelsea złapało wiatr w żagle, uwierzyli, że pod wodzą kelnera mogą coś wygrać i jest bardzo nieciekawie wbrew suchym statystykom. O City mniej bym się martwił - z nimi i tak by trzeba było wygrać. Przecież Blackburn, Milwall czy Wigan ich nie zatrzymają. RE: FA Cup: Manchester United 2-2 Chelsea FC (10.03.2013) - michal85 - 12-03-2013 09:42 Może kogoś to śmieszyć, takie życie. Po Cleverleyu, Carricku, Rafaelu czy Pacie było zdecydowanie widać w drugiej połowie, że nie są sobą. Można oczywiście powiedzieć, że to dowód na to, że nie są oni godni gry w United, że odwalili kolejną "błazenadę". Za długo się jednak futbolem interesuje, żeby gadać takie bzdury. W moim mniemaniu Fergie popełnił błąd, bo mógł bardziej przewietrzyć skład, ale to tyle. Każdemu może się jendak zdarzyć słabszy dzień, w dodatku kiedy czuje się w nogach mecz z Realem grany przez kilkadziesiąt minut w "10". Cytat:I pomyśleć, że tydzień temu byłem wręcz pewien, że nic nas nie zatrzyma po The Treble.Może to jest właśnie problem, że ludzie uwierzyli już, że jesteśmy o krok i teraz wielki zawód. Co do Hazarda - taki z niego kozak, że grając dwa razy więcej niż nasz "niewypał" Kagawa, strzelił ledwie 2 bramki więcej. Talent chłopak niewątpliwie ma, ale jak na razie pokazuej, że Fergie miał racje. RE: FA Cup: Manchester United 2-2 Chelsea FC (10.03.2013) - Cepilek - 12-03-2013 10:13 Chciałem coś dzisiaj skrobnąć z związku z tym że mam za dużo wolnego czasu ale zobaczyłem komentarz ostmana (nie znam drugiego takiego gościa) na manusite i uznałem że jest tu weszystko i więcej niż chciałem napisać ![]() Cytat:Benitez nie jest widać znowu tak słabym menadżerem, jak go malują. Ludzie w komentarzach koncentrują się na wylewaniu wiadra pomyj na piłkarzy United, którzy rzekomo odpuścili rywalowi i grali w drugiej połowie na pół gwizdka, ale tak nie było. Różnica w poziomie gry Diabłów nie wynikała bowiem z faktu, że naszym nagle przestało się chcieć, ale z tego, że Benitez bezbłędnie rozszyfrował, jak najlepiej naszym zaleźć za skórę. Czasami po prostu są takie mecze, gdzie należy pochwalić rywala, a nie na siłę walić w naszych jak w bęben. To takie o naszym zadowalaniu się przeciętnością, coś takiego nie istnieje. Na boisku grają dwie drużyny RE: FA Cup: Manchester United 2-2 Chelsea FC (10.03.2013) - Kosma - 13-03-2013 17:14 Rewanż w lany poniedziałek. RE: FA Cup: Manchester United 2-2 Chelsea FC (10.03.2013) - Tomassen - 13-03-2013 19:58 To pooglądane... |