Redcafe.pl - Manchester United Forum
Champions League 07/08 - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Sezon 2007/2008 (/forumdisplay.php?fid=24)
+---- Wątek: Champions League 07/08 (/showthread.php?tid=16)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Re: Liga Mistrzów 07/08 - Czaplak - 31-01-2008 18:13

Może to pójść i w stronę United, Arsenal ma jeden cel, wygrać Premiership, za to United zamierza wygrać The Treble, będzie ciekawie.
Wcale bym Milanu nie przekreślał, oleją 2 mecze w lidze, przebadają się zawodnicy w Milan - Lab, zapowiada się bardzo ciekawe widowisko, faworyta nie sposób wskazać, Milan to ekipa turniejowa, niczym Niemcy....

Re: Liga Mistrzów 07/08 - bartez - 31-01-2008 18:24

Ja mimo wszystko stawiam na Milan, ponieważ oni znakomicie grają w LM. Potrafią totalnie odpuścić sobie mecz w Serie A na koszt właśnie LM. Chcą chyba przegonić Real.
Aha i chciałbym abyśmy trafili na Milan tylko w finale (jak oczywiście dojdziemy) bo normalnie pałam chęcią zemsty :twisted: :twisted:

Re: Liga Mistrzów 07/08 - sebos_krk - 31-01-2008 18:29

Mi się wydaje, że w bezpośredniej konfrontacji stare wygi z Milanu będą wiedzieć gdzie ugryźć młodzików z Arsenalu i skończy się jak zawsze. Tak jak Czaplak powiedział ekipa Rossonerich to zespół, który w fazie pucharowej turnieju potrafi rozstrzygać dwu-mecz na swoją korzyść. Po jednym słabszym spotkaniu, stać ich na wzniesienie na wyżyny w rewanżu i ogranie każdego zespołu.

Re: Liga Mistrzów 07/08 - Leszczu - 31-01-2008 19:39

Dawno się nie zdarzyło by jakiś klub wygrał LM dwa razy z rzędu i myślę że Milan tego nie uczyni w tym roku Big Grin Ostatnio wygrywała hiszpańska i włoska dlatego teraz kolej na angielską drużynę Smile

Re: Liga Mistrzów 07/08 - Manu8 - 06-02-2008 14:58

wygrać Premiership to na pewno główny cel, pokazać innym drużynom że liczy się tylko Manchester United na wyspach, choć było by czymś pięknym wygrać LM w 50 rocznice, w nowej formule wygraliśmy tylko w 99r. wg mnie to jest mało jak na tak wielki klub :/

Re: Liga Mistrzów 07/08 - McLaren - 06-02-2008 16:48

Mało? Spójrz na inne trofea zdobywane przez zespół. W dzisiejszych czasach, gdy gra się co 3 dni, niemal niemożliwością wydaje się wygrywanie potrójnych koron. Piłkarze to nie roboty. Mamy jednak w tym roku na tyle silną kadrę, że ja na pewno do końca będę wierzył w powtórzenie The Treble. Sytuacja skomplikowana. Na dwóch płaszczyznach walczymy z Arsenalem, czeka nas jeszcze Lyon, który zawsze wydaje się groźny. Jeśli jednak mamy po 9 latach skład, który może powtórzyć ten sukces, trzeba zrobić wszystko, aby się udało.

Walcząc na tylu frontach można jednak ponieść jedną wielką porażkę, jak Bayer Leverkusen w sezonie 2001/02. Byli do ostatniej kolejki liderem Bundesligi, grali w finale Pucharu Niemiec i Ligi Mistrzów. Nie wygrali nic. Zasadnicza różnica polega na tym, że ten zespół nie dorównuje United w żadnym aspekcie.

Re: Liga Mistrzów 07/08 - mucha - 13-02-2008 17:17

A nasza kochana TVP za tydzień pokaże mecz Celtic - Barcelona. Dla mnie tragedia. Czekałem na LM od dłuższego czasu, a tu puszczają jeden z najgorszych możliwych meczów, wiadomo ze względu na Boruca. Więc niestety nie obejrzymy United w TVP w 1/8 finału nawet w rewanżu, bo zagramy we Wtorek. W rewanżach w środę najciekawiej zapowiadają się mecze Liverpoolu z Interem oraz Romy z Realem. Ja osobiście chętniej obejrzałbym ten drugi.

Re: Liga Mistrzów 07/08 - sebos_krk - 13-02-2008 17:26

Już tyle razy publiczna udowodniła jak bardzo zależy im na sporcie, że nie ma się co tym przejmować. Dla mnie to oni mogą żadnego spotkania nie pokazywać.

Re: Liga Mistrzów 07/08 - paolo - 13-02-2008 22:19

Man United - Lyon
Arsenal - Milan
Liverpool - Inter

Czy to nie jest klasa światowa? Szkoda, że władze TVP są takimi patriotami i muszą pokazać nam Boruca. Ja tam i tak się cieszę, że trochę będzie można w szkole o meczu porozmawiać!

Re: Liga Mistrzów 07/08 - pawlo - 14-02-2008 04:12

Przecież w polsce nie ma ani kibiców United, ani Arsenalu, ani LFC, ani Milanu, ani Interu nie wiem tylko jak z Lyonem. Za to wszyscy kibicujemy Celticowi...

Re: Liga Mistrzów 07/08 - bartez - 14-02-2008 10:03

Ale beznadzieja :evil: tyle HITÓW, a oni jak zwykle pokazują najgorszy szajs...
No cóż przynajmniej zobaczymy jak Barca rozwala Celtów.

Re: Liga Mistrzów 07/08 - Czaplak - 14-02-2008 12:59

Jak mnie ten Korzeniowski wkurza...
Jeszcze brakuje byśmy w fazie grupowej oglądali Szachtar vs Celtic...

Re: Liga Mistrzów 07/08 - daro72 - 19-02-2008 09:16

Korzeniowski jak wielu ma w dupie kibiców raz że tylko w środy puszczają mecze to jak zwykle najgorszy z możliwych

// staraj się pisać bardziej rzeczowe posty - radzio

Re: Liga Mistrzów 07/08 - Kula - 19-02-2008 13:57

Bo TVP1 zarabia kilka razy więcej na m jak miłość. Potencjalni odbiorcy meczy piłkarskich LM, to w 95% mężczyzni 20-55 lat, dobrze wykształceni i zarabiający. Większość ma już Canal+ żeby oglądać rozgrywki ligowe.
Część z nich ma już n-tv lub ogląda mecze w knajpach. Najlepsza klientela już dawno odpłynęła od TVP1, a reszta jak tylko poprawi swój status materialny też odpłynie. Po prostu TVP 1 nie jest skierowana do takich ludzi, od rana do wieczora lecą prawie same gnioty dla samotnych gospodyń, emerytów i rencistów. To dlatego na TVP1 nie ma dużo reklam samochodów, za to o proszkach do prania są całe bloki. Liga mistrzów jako taka nie współgra z linią programową TVP. Idę o zakład, że jeśli kiedykolwiek zniesie się abonament TV ( a rudy obiecywał Smile ) to taka LM wyleci pierwsza z programu.

To tak jakby na Romantice zaczęli puszczać zawody w pływaniu synchronicznym.

I wszystko fajnie bo tak działa rynek, tylko szkoda że wciąż różne misie przekonują nas jak ważne jest żeby płacić abonament.

Re: Liga Mistrzów 07/08 - Miko - 19-02-2008 17:15

Kiedyś była sielanka, piłkarski wtorek i środa z Ligą Mistrzów <hahaha>
Nie ma co promują tego Boruca aż się niedobrze robi... bo przecież ile można ciągle oglądać występy naszego bramkarza w barwach Celtiku.
paolo napisał(a):Arsenal - Milan
Ten mecz bym najchętniej oglądnął.