![]() |
PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2014/2015 (/forumdisplay.php?fid=56) +---- Wątek: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) (/showthread.php?tid=1713) Strony: 1 2 |
RE: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) - Silvan - 12-01-2015 10:39 Okropnie słaby mecz w wykonaniu United. Na prawdę ciężko się na to patrzy, dobrze pamiętam zapowiedzi van Gaala, że zespół będzie grał atrakcyjny futbol i kibice będą zadowoleni ze stylu gry. Wszystko rozumiem, kontuzje, rekonwalescenci dochodzą do formy itd. ale w tej grze jednak nadal nie widać pomysłu, szczególnie na ofensywę, gdzie mało co się zazębia. Gdyby chociaż to 3-5-2 skutkowało wynikami, to pal licho styl, przynajmniej coś broniłoby van Gaala. Trzeba jednak pamiętać, że ten zespół prezentuje się bardzo marnie od dłuższego czasu, udawało się zwyciężać i wskoczyć nawet za plecy Chelsea i City, ale nie da się nie zauważyć, że ten zespół zatrzymał się w miejscu. Nie ma progresu, jedyne co ratowało sytuację to wyrachowanie niektórych zawodników i ich blisko 100% skuteczność. LvG musi to szybko poukładać, bo po serii zwycięstw mamy serię gdzie tracimy wiele cennych punków. Nie wiem czy LvG przysnął bo poczuł się zbyt komfortowo na trzecim miejscu w tabeli, czy może realizuje ciągle jakąś wizję, która zwyczajnie przestaje dawać efekty NIE WIEM! Coś musi się jednak zmienić, bo znowu zacznie się desperacja walka o top 4. Jeszcze przed tym meczem pomyślałem sobie, że w drużynie jest podejrzanie niewiele kontuzji, a van Persie zadziwiająco dawno nie złapał jakiegoś urazu, noi masz... RE: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) - Under - 12-01-2015 15:12 ![]() Cytat:Aha, jeszcze jedno - przypomnijcie jaki to fachowiec niedawno pisał na forum, jak to Soton niebawem będzie regularnie obrywało po tyłku ? Big GrinSo'ton miało serię 4 porażek z rzędu, wiec trochę jednak obrywali. A taki Arsenal czy United to już pokonały się same i So'ton niewiele musiało robić. RE: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) - Kosma - 12-01-2015 16:31 Oglądałem drugą połowę i gówno straszne, zwłaszcza z przodu. Nie będę oryginalny i napiszę, że ci najdrożsi poza Matą najbardziej zawiedli. Poza tym Rooney w pomocy to chyba dalej nieporozumienie. RE: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) - Foster - 14-01-2015 07:28 Nie żebym kogokolwiek bronił, tak wrzucam w ramach ciekawostki ![]() RE: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) - Ruuuuuuuuuud - 14-01-2015 12:26 Foster napisał(a):Nie żebym kogokolwiek bronił Tymi statystykami nie da się nikogo obronić. To pokazuje tylko jak żałośnie wyglądamy mimo tylu wzmocnień i tak słabej ligi w tym sezonie. Jak nietrafiona jest taktyka obrana przez van Gaala. Naprawdę mam nadzieję, że po tym meczu, w którym nie oddaliśmy żadnego celnego strzału, Holender uświadomi sobie, że to jest droga donikąd. Jeśli z QPR znowu wyjdziemy 3-5-2 to niestety, ale stracę nadzieję. Wrócili wszyscy kontuzjowani, nie ma już wymówki, że nie mogę grać tym i tym ustawieniem, bo nie mam obrońców/pomocników. RE: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) - Foster - 15-01-2015 12:48 Ruuuuuuuuuud napisał(a):Shaw to jest transfer wybitny, 30mln, taka tygodniówka, a poziom bardzo, bardzo słabiutki.Nie bardzo rozumiem. Shaw jest po kontuzji i to nie jednej tylko można powiedzieć dwóch. Ciężko żeby z miejsca zaczął grać bardzo dobrze. Jednak wcześniej, gdy wrócił po swojej pierwszej kontuzji i złapał rytm, to grał bardzo dobrze, dlatego też nie bardzo rozumiem Twoich wyrzutów. RE: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) - Ruuuuuuuuuud - 15-01-2015 13:09 Ok, teraz można go w jakimś tam stopniu usprawiedliwiać kontuzją, ale na początku sezonu również nie grał nic nadzwyczajnego. Naprawdę, nie byłem jakimś wielkim optymistą na myśl o tym transferze i póki co mnie Anglik do siebie nie przekonał. Ma jeszcze czas, ale uważam, że grubo, grubo przepłaciliśmy. RE: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) - samcro - 15-01-2015 13:14 Ruuuuuuuuuud napisał(a):Ma jeszcze czas, ale uważam, że grubo, grubo przepłaciliśmy.Przecież to pewne jak słońce. w lecie przepłacano praktycznie za każdego, ale że na biednego nietrafiło to nie ma co się martwić. RE: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) - Hubson - 15-01-2015 13:20 Podziel sobie 30 mln na >10 sezonów gry. Zobacz ile wychodzi za sezon. A gość może być tylko lepszy niż w Southamtpon. Ale cięzko oczekiwać rewelacji skoro wszyscy grają poniżej oczekiwań RE: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) - Foster - 15-01-2015 14:39 O tym czy przepłaciliśmy będzie rozmawiać za kilka/kilkanaście lat. Kupując Ferdinanda też pewnie wielu twierdziło, że przepłaciliśmy. A czy teraz jest ktokolwiek by uważał, że przepłaciliśmy za Rio? Na początku sezonu Shaw był także po kontuzji i problemach kondycyjnych. Pierwsze bodaj dwa mecze miał średnie, ale z każdym kolejnym grał coraz lepiej. I to, że nie byłeś wielkim optymistą przy transferze Shawa wychodzi niestety przy każdej Twojej ocenie młodego Anglika... RE: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) - samcro - 15-01-2015 15:16 Hubson napisał(a):Ale cięzko oczekiwać rewelacji skoro wszyscy grają poniżej oczekiwań Ciężko nie oczekiwać rewelacji wydając 150mln w jedno okienko RE: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015) - Ruuuuuuuuuud - 15-01-2015 18:33 Foster napisał(a):I to, że nie byłeś wielkim optymistą przy transferze Shawa wychodzi niestety przy każdej Twojej ocenie młodego Anglika... Z przodu nie ma z niego żadnego pożytku, z tyłu zdarzają mu się słabe mecze. Chciałbym, ale niestety nie mam się czym zachwycać. Wręcz przeciwnie. Koniec z mojej strony, bo na większe podsumowanie, zawodników i trenera, przyjdzie czas po ostatniej kolejce. |