![]() |
PL: Manchester United 3-0 Tottenham Hotspur (15.03.2015) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2014/2015 (/forumdisplay.php?fid=56) +---- Wątek: PL: Manchester United 3-0 Tottenham Hotspur (15.03.2015) (/showthread.php?tid=1734) Strony: 1 2 |
RE: PL: Manchester United 3-0 Tottenham Hotspur (15.03.2015) - Hubson - 16-03-2015 23:34 Warto odnotować, że gdy graliśmy tym pseudo diamentem w środku i Fellaini był jednym z tych dwóch centralnych zawodników to wtedy także sprawował się bardzo dobrze a wtedy mieliśmy bodaj Matę na dyszce, (pseudo bo cofał się strasznie) i dwóch atakujących. Jakby nie było Fellek w Evertonie był chyba od 2009 a dopiero ostatni sezon 2012/2013 grał na ofensywnym. No fajnie mieć go jako zadaniowca, ale nie wiem czy nasza alternatywa w razie gdy nie będzie nam szło powinna być taktyka w postaci grania długich dzid na Fellainiego. Poza tym dla mnie to jest marnowanie jego potencjału defensywnego. Wiadomo, że ostatnie jego mecze tam to zwłaszcza głupie faule i niepotrzebne łokcie, ale gość tam zaczynał i chciałbym mieć nadzieję, że jeżeli Fellek wiedziałby co ma grać (a wiadomo, że bywało różnie z tym, wielu zawodników po prostu nie wiedziało co ma grać), dokładnie znałby swoje zadania w środku to byłby tam kozakiem jeszcze większym niż w przodzie. No i co do sprzedaży. Zgadzam się z RedLucasem, że to co wyjątkowe warto mieć w składzie, ale taki sezon może się już nie powtórzyć i trzeba kuć żelazo póki gorące mimo, że Fellaini to jeden z zawodników których lubię. No i fajnie, że jeden napastnik tylko jest jedna tego dość spora wada. To drastycznie zmniejsza szanse Wilsona na grę a gdy Lui się gubił w tym to dawanie pograć młodemu na pewno było czymś co działało na korzyść Holendra. RE: PL: Manchester United 3-0 Tottenham Hotspur (15.03.2015) - michal85 - 16-03-2015 23:45 Ja zupełnie nie widzę tego wielkiego potencjału w defensywie Fellsa. Oczywiście, ze względu na swoje warunki fizyczne potrafi zaliczyć kilka odbiorów tu i tam, ale stanowczo za często daje się w łatwy sposób ogrywać. Jest za wolny, za mało zwrotny, żeby być faktycznym wymiataczem na tej pozycji. W Evertonie ogarniał? Być może, ale nie był wcale jakimś mega koksem rając bliżej swojej bramki, wyróżniał się raczej czymś innym. Nie robił na tej pozycji chociażby takiej furory jak Schneiderlein i koniec końców miał obok siebie zawsze jakiegoś drugiego defensywnego pomocnika. U nas na taki "luksus" raczej liczyć nie można ![]() Carras być może nie był również nigdy mega szybki, ale wszystko potrafił nadrobić świetnym ustawianiem się, boiskową inteligencją i znacznie lepiej opanował sztukę odbioru piłki ![]() RE: PL: Manchester United 3-0 Tottenham Hotspur (15.03.2015) - Silvan - 17-03-2015 11:04 RedLucas napisał(a):No i Rooney. Ogromny szacun za akcję bramkową! Kurwa, w końcu. W końcu ktoś pierdolił te schematy, taktykę. Przejął piłkę, patrzył tylko na bramkę i ruszył na przebój. Stary, dobry Roo, z nutką fantazji. Tego nam trzeba w tej nudnej, jak pizda grze. Przy okazji tego gola dzika radość aż wyrwała mnie z fotela, a coś takiego nie zdarzyło mi się od baaardzo dawna. To był stary, dobry Rooney ![]() RE: PL: Manchester United 3-0 Tottenham Hotspur (15.03.2015) - El Polako - 18-03-2015 20:48 W zasadzie wszystko zostało powiedziane. Był to naprawdę bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu szczególnie pierwsza połowa. Każdy zagrał kapitalnie, nikt nie popełniał większych błędów. Przez pewną chwilę zastanawiałem się czy to nie czasem jakaś retransmisja meczu za czasów SAFa ![]() |