![]() |
TOUR 2015 - mecze przedsezonowe - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2015/2016 (/forumdisplay.php?fid=57) +---- Wątek: TOUR 2015 - mecze przedsezonowe (/showthread.php?tid=1765) Strony: 1 2 |
RE: TOUR 2015 - mecze przedsezonowe - Silvan - 30-07-2015 08:20 Miałem nadzieję, że w meczu z PSG van Gaal w końcu spróbuje czegoś innego. Da szansę Depayowi pokazać się na skrzydle, pozwoli Smallingowi zagrać w parze z Jonesem przez większą część meczu, ustawi Herrerę przed / pomiędzy dwoma środkowymi pomocnikami, wymyśli coś innego dla Blinda. Nic z tego. Staram się nadal wierzyć, że w tym szaleństwie jest metoda i jestem po prostu za głupi, żeby ją zrozumieć, albo, że van Gaal poeksperymentował i zarzuci swoje dziwaczne pomysły, które podczas tego tournee ewidentnie się nie sprawdziły, ale mam pewne wątpliwości. RE: TOUR 2015 - mecze przedsezonowe - RedLucas - 30-07-2015 10:21 Niezły ten mecz z PSG. Szczególnie pierwsza połowa. Prowadziliśmy grę tak naprawdę, okazje były, ale nie klarowne. PSG za to pokazało jakość, skleiło dwie dobre akcje i strzeliło dwie bramki. W drugiej połowie już byliśmy słabsi. Nie tworzyliśmy tak naprawdę żadnych dobrych okazji. Za to PSG było groźne, byli blisko kolejnych bramek. Tradycyjnie najpierw grajkowie na plus. Za pierwszą połowę o dziwo Rooney. Dobrze zgrywał piłki, dobrze współpracował z zespołem. Jednak w drugiej połowie już stary, dobry chujowy Rooney ![]() Minusy, Memphis. Niestety, szarpał się z piłką w miejscu, mało wynikało z jego gry. Sporo strat. Tragiczny Jones, zjebał dwie bramki. Jedną na spółkę z Shawem i DDG. Słaby również Young, żadnej ciekawej akcji nie przeprowadził. Problem mam z Carrickiem. W pierwszej połowie niezły, ale w drugiej już słaby w moim odczuciu, szczególnie w głowie mi pozostało jedno podanie idealnie na skrzydło do grajka PSG, co Michaelowi się nie zdarza. Morgan nic ciekawego nie wsniósł. Chyba tyle. RE: TOUR 2015 - mecze przedsezonowe - Kwas - 31-07-2015 18:14 Takie tam - Lingaard i Pereira powinni już na poważnie pukać do pierwszego zespołu, nie ma na co czekać. Nie żaden następca anioła, nie kupujmy nikogo, tylko właśnie oni. - Dalej tak naprawdę nie wiemy jakim systemem grać będziemy. Ok, podczas przygotowań testuje się różne warianty, ale z wypowiedzi van Gaala można wysnuć... no właśnie, człowiek sam się w tym wszystkim pogubił. - Darmian może być kotem. Opinie jakie przed tournee o nim zebrałem znalazły swoje odzwierciedlenie w Ameryce. Darmian v Rafael - niebo z ziemią. - Przyjemnością było oglądanie Shawa. Wrócił polot, świeżość. Pycha. - Depay największym rozczarowaniem. Wiadomo, co innego sparing, co innego poważna kopanina. Ale mimo wszystko w tym roku widzę większe, takie realniejsze szanse na dobry, mocny start i dalszą część kampanii. Van Gaal eksperymentował, wystawiał piłkarzy(a) na nie swoich pozycjach, ale jak dobrze wiemy od zawsze tak robi. I przynosi mu to efekty. Tak samo postąpił z Depayem za co tak do końca go nie ganię. Zna go od dawna, wie jakie ma możliwości najbardziej z nas, także próbował manewru z Memphisem, a nóż przyda się to w najbliższych rozgrywkach. Uwielbiam oglądać spotkania w USA, serio. Tam możemy grać co roku. Pełne trybuny naszych, fajny klimat, dobrzy przeciwnicy. Co innego w Azji, gdzie chodzą słuchy mamy się za rok wybrać, czego sobie osobiście nie życzę. |