Redcafe.pl - Manchester United Forum
Komentatorzy sportowi - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Wątek: Komentatorzy sportowi (/showthread.php?tid=183)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Re: Komentatorzy sportowi - Duras - 31-05-2008 21:39

Szpakowski prawie jak komentatorzy w Canal+ - Prawie ... robi wielką różnicę. Nie lubię go za stronniczość dla Barcy jak to ktoś już zauważył. Szczególnie Ci ludzie co komentują mecze ligi angielskiej to dopiero fachowcy.

Re: Komentatorzy sportowi - sebos_krk - 31-05-2008 21:43

kikks napisał(a):"O Jezus Maria !!!" po pudle Leśniaka w meczu z Anglią, słyszę w uszach do dzisiaj.
Wrzućcie tu ten fragment, jesli ktoś znajdzie, bo to jest klasyka tego zawodu Smile

Re: Komentatorzy sportowi - radzio - 31-05-2008 21:54

http://www.90minut.pl/download/gol.mp3 - tutaj jest w zapowiedzi kawałek Big Grin

Szpak sprzed lat:
[flash=425,355]http://www.youtube.com/v/IqxbcwwZ0Tw[/flash]

Komentarz z finału LM 1999 Big Grin:
[flash=425,355]http://www.youtube.com/v/1Sl24wf6h3k[/flash]

Re: Komentatorzy sportowi - mloda92 - 02-06-2008 19:48

najlepsze było jak Szpakowski powiedział o Chelsea
"lwy dzisiaj nie są lwie" co do czego? <hahaha> Big Grin
dobry był też Boniek jak komentował mecz As Roma z kimś tam,albo jak na koniec śpiewał włoski hymn,fajny był do tego śpiewu komentarz Borka "widze,że ty stawiasz na słowa niz na melodie
Moim ulubionym komentatorem sportowym jest Mateusz Borek. Jak komentuje mecz słychać,że sie na tym zna, chociaz też zdarzy mu sie powiedzieć coś nie tak ale nie on jeden popełnia błędy.

Re: Komentatorzy sportowi - dende - 02-06-2008 19:52

Ach ten Szpaku

Włosi zagrali mordercze 120 minut z Włochami

Re: Komentatorzy sportowi - Oskar - 02-06-2008 20:04

Albo jak Włochy awansowały do finału to Szpaku się drze: "Niemcy w finale!"- to chyba z emocji Big Grin

Re: Komentatorzy sportowi - maju - 05-06-2008 19:05

jest to facet ktory musi miec "odgornie" zagwarantowane miejsce w tvp bo popelnia (coraz czesciej) karygodne pomylki... no ale to jest telewizja publiczna a nie sportowa wiec byc moze trzymaja go za to ze potrafi "zrobic emocje"

Re: Komentatorzy sportowi - TOKER - 25-06-2008 19:19

Strzeże mówiąc Szpakowski to dobry komentator ale nieraz popełnia takie błędy,przynajmniej można sie z niego pośmiać Tongue

Re: Komentatorzy sportowi - Mata - 25-06-2008 19:34

TOKER napisał(a):Strzeże mówiąc Szpakowski to dobry komentator ale nieraz popełnia takie błędy,przynajmniej można sie z niego pośmiać Tongue

Tylko że on bierze kase za komentowanie a nie robienie kabaretu na antenie bo jego komentowanie w większej części jest kabaretem . Dobry to on był 20 lat temu a nie teraz . Dziwna sprawa ale czasem wolę sobie na sopcascie meczyk obejrzeć niż jego biadolenia słuchać .

Re: Komentatorzy sportowi - Tomek91 - 25-06-2008 21:46

A nasz Jacuś Gmoch to nawet w Grecji EURO komentuje Big Grin Polscy eksperci podbijają Europę, ale Gmoch to wiadomo, przed laty sobie wyrobił tam miano "znawcy" Wink Ja tam większość meczów EURO widziałem po niemiecku, przez brak polsatu. Do dziś mam w uszach krzyki komentatora z meczu Polska-Niemcy: "Keine abseit, keine abseit. Klose, Klose, zu Podolski, Podolski! Ein zu Nul fur Deutschland":/

Re: Komentatorzy sportowi - panopticum - 25-06-2008 22:56

Ja jakoś nie widzę jakościowej różnicy między komentatorami z jedynki a komentatorami polsatu. Może taką że Szpaku ma fajny głos.

Re: Komentatorzy sportowi - Luki - 26-06-2008 09:05

Teraz Szpaka dali do komentowania Copa Libertadores. Sprytne ze strony tvp - meczyk leci o 2:50, więc przymuleni kibice nie wyłapią pomyłek i szpakowych kwiatków. Ale szkoda mi Szpaczka, że musi w środku nocy sam w studio gadać i jeszcze mecz komentować :?

Re: Komentatorzy sportowi - Tomassen - 26-06-2008 12:18

Luki napisał(a):Ale szkoda mi Szpaczka, że musi w środku nocy sam w studio gadać i jeszcze mecz komentować :?

Jaka praca, taka płaca Tongue

Re: Komentatorzy sportowi - Kisia92 - 26-06-2008 12:44

Mnie interesuje taki fakt, że komentatorzy z Canal+ komentują i na Eurosporcie i na ESPN. Dlaczego nie mogli ich wynająć na Euro by na umowę zlecenie czy coś w tym stylu komentowali na Polsacie? Przecież ci 'polsatowcy' momentami przebijają Szpakowskiego swoimi trafnymi spostrzeżeniami:roll:

Już chyba wolałabym słuchać emocji ze strony Szpaka niż przynudzania Borka czy innego eksperta^^

Re: Komentatorzy sportowi - maju - 26-06-2008 12:50

Borek ma wiedzę piłkarską, czyta o futbolu, to jego pasja. Szpakowski nie dość, że sam się męczy komentując to męczy jeszcze i nas...

"I schodzi z boiska młodziutki Cicinho" - Szpakowski w meczu Real - Roma, CL 07/08 (Cicinho ma 27 lat. Młodziutki można powiedzieć o 22-latku.)
"Grant odbiera dwa medale. Ten drugi chyba dla Mourinho. Też miał swój wkład w sukces Chelsea" - Szpakowski w finale CL. Wszyscy dobrze wiemy, że był to medal dla Drogby, który niecałe pół godziny wcześniej dostał czerwoną i poszedł do szatni...

Na Eursporcie niejednokrotnie występował już Borek. Chociażby przy okazji Pucharu Narodów Afryki tej zimy.