Michał Listkiewicz - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Michał Listkiewicz (/showthread.php?tid=215) Strony: 1 2 |
Re: Michał Listkiewicz - maju - 09-07-2008 18:37 A co najgorsze, Tusk choćby chciał wziąć przykład z Putina (patrz: mój podpis, cytat), nie może. Takie są przepisy ustalone przez kogo? Tak, tak, przez PZPN. Politycy nie mogą ingerować w piłkę. Kiedy kilka lat temu dzisiejsze władze (z Listkiewiczem na czele) zaczęły korumpować na dobre, mądrze się zabezpieczyły. Ten burdel będzie trwał póki dzisiejsi ludzie z PZPN'u będą mieć siły na działanie w nim. Czyli około do 70-tego roku życia. Czyli jeszcze 15 lat byudlu (Listkiewicz ma dziś 55 lat). Re: Michał Listkiewicz - Mata - 09-07-2008 18:42 maju1309 napisał(a):Takie są przepisy ustalone przez kogo? Tak, tak, przez PZPN. Politycy nie mogąingerować w piłkę. No nie wiem , no nie wiem , raczej przez UEFA bo ingerencja państwowych organów w związdku może doprowadzić do zawieszenia Polski w prawach członka UEFA a więc wszystkie drużyny klubowe w LM i UEFA i kadra baj baj , zostaje tylko kochana Orange . Przecież o tym było głośno ja ministrem sportu był Lipiec i coś tam chciał zrobić dokładnie nie pamiętam ale ta ingerencja mogła nasz kosztować zawieszeniem praw członka. Tak mi się zdaje przynajmniej , może ktoś potwierdzi bądź zaprzeczy PS. A co ma do tego wiek Lista czy kogo tam innego? Re: Michał Listkiewicz - sebos_krk - 09-07-2008 18:46 Mata napisał(a):Tak mi się zdaje przynajmniej , może ktoś potwierdzi bądź zaprzeczyTak mniej więcej było i UEFA w tych sprawach jest bardzo rygorystyczna. Re: Michał Listkiewicz - maju - 09-07-2008 18:53 To czemu UEFA nic nie zrobiła Rosji, kiedy Putin ingerowałw ruską piłkę? Wiek może i nie jest najistotniejszy, ale nikt do śmierci nie siedzi w piłce. W końcu każdy chce odpocząć od swego zawodu (jaki by on nie był) i mieć te ostatnie lata życia dla siebie, tak więc myślę, że 15 lat będziemy mieć jeszcze Listkiewicza, jako prezesa PZPN. Mata napisał(a):raczej przez UEFA bo ingerencja państwowych organów w związku może doprowadzić do zawieszenia Polski w prawach członka UEFA a więc wszystkie drużyny klubowe w LM i UEFA i kadra baj baja kiedy my ostatnio graliśmy w LM? Z tego co pamiętam 12 lat temu. Widzew zaliczył epizodzik. Przez ostatnie lata do III rundy el. dochodzimy tylko wtedy, kiedy w II rundzie trafia nam się ktoś typu Hafnarfjordur z Islandii. W PU idzie nam trochę lepiej. Raz na 3 lata zagramy w PU, to nie jesteśmy pod tym względem w Europie najgorsi ( <hahaha> ). Nawet jeśli UEFA nałożyłaby na nas karę 2-óch lat bez europejskich pucharów, kosztem czystej polskiej piłki i całego nowego PZPN'u, to ja się podpisuję obiema rękami. Nawet gdyby to miało być 5 lat bez pucharów. Re: Michał Listkiewicz - jabol - 09-07-2008 20:10 Cytat: Mata napisał(a):Chodzi ci chyba o zawieszenie związku i wprowadzenie tam kuratora przez ministra Lipca w styczniu 2007 roku.I to jest dowód że politycy mogą jednak(nie wiem do końca w jakim stopniu) ingerować w pracę związku. Re: Michał Listkiewicz - Mata - 10-07-2008 07:14 maju1309 napisał(a):Nawet jeśli UEFA nałożyłaby na nas karę 2-óch lat bez europejskich pucharów, kosztem czystej polskiej piłki i całego nowego PZPN'u, to ja się podpisuję obiema rękami. Nawet gdyby to miało być 5 lat bez pucharów. I Polskiej reprezentacji również za czym idzie automatyczne wykluczenie z eliminacji a nawet turnieju głównego gdybyśmy jakimś cudem awansowali do MŚ 2010 i pewnie odebranie współorganizacji Euro 2012 , jak byś tak chciał to brawo :shock: Re: Michał Listkiewicz - maju - 10-07-2008 10:35 mata -- a jak nam idą prace do EURO 2012? Nie wiem, z jakiej okazji Gdańsk wykreślili z 'czerwonej listy UEFA', przecież tam nic się nie dzieje (to co tam robią to dla mnie nic). A poza tym jest taka możliwość, że te badania gruntu, które tam są wykażą, że ten grunt się nie nadaje. I odpada nam kolejne miasto. A nawet, gdyby nałożyli na nas karę, byłaby ona na co najdłużej 2 lata. Tak więc, to 2010 roku, a Euro 2012 moglibyśmy se robić. Przynajmniej nie byłoby korupcji. Re: Michał Listkiewicz - Mata - 10-07-2008 19:22 Człowieku Ty wiesz w ogóle co piszesz ? Myślisz że jak zawiesili by nas to organizacji imprezy pod patronatem UEFA by nie odebrali ... <hahaha> Re: Michał Listkiewicz - maju - 11-07-2008 09:04 To tak jakby Włochom mieli odebrać mistrza świata, bo u nich trwało Calciopoli. Wiem, że są to struktury FIFA, a nie UEFA, ale też chodzi o korupcję. Re: Michał Listkiewicz - jabol - 29-07-2008 16:02 Cytat:Jak poinformowała stacja nSport, zjazd wyborczy Polskiego Związku Piłki Nożnej został przesunięty na 30 października. Tak postanowił zarząd PZPN. Paranoja!! :evil: :evil: :evil: Re: Michał Listkiewicz - dende - 29-07-2008 20:12 <a class="postlink" href="http://sport.onet.pl/0,1248675,1797339,wiadomosc.html">http://sport.onet.pl/0,1248675,1797339,wiadomosc.html</a> Farsa trwa. Listek ty pacanie :evil: |