Redcafe.pl - Manchester United Forum
Żużel - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Inne sporty (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Żużel (/showthread.php?tid=23)

Strony: 1 2 3 4 5 6

Re: Żużel - McLaren - 27-01-2008 20:07

Ahhh... ja też. Przede wszystkim kiedyś jarałem się jazda Ryana Sullivana (coś Futbolowa o tym powinna wiedzieć xD) i Lee Richardsona (mojego pierwszego idola w tym sporcie!) i serce biło mi jak szalone mogąc oglądać tych dwóch zawodników. Na żużel chodzę do Lublina, ale pierwszy raz od 5 lat, w 2007 roku byłem na tak marnej liczbie meczów, jaką jest bodajże 3. Jeszcze do tego klub upada i nie wiem jak to będzie z jazdą, ale skład pełen juniorów raczej wystartuje w II lidze. Tragedia. TŻ sięgnął dna, ale dla mnie najważniejszy jest fakt, że tradycje żużlowe w moim mieście zostały podtrzymane i będę miał okazję dopingować mój ulubiony klub.

Na koniec chciałbym się zgodzić z bardzo sympatycznym przedmówcą, żużel tylko na stadionie! 8-)

Re: Żużel - Prezydent - 27-01-2008 20:39

Żużel tylko na stadionie, zgadzam się, bo komentatorzy z Polsatu i TVP to generalnie tragedia, można zasnąc gdy relacjonują mecz. W canal+, gdzie pokazywane są zawody GP panowie też nie brylują, ale przynajmniej transmisja sama w sobie jest profesjonalna- wywiady pani Sylwii Smile Co jednak, gdy nie ma żadnej możliwości zawitania na stadion? Od tego sezonu prawa transmisyjne posiada telewizja publiczna, która mecze na żywo będzie pokazywac w trudno dostępnym TVP SPORT. Od kilku dni, już się tym nie przejmuję, bo od 1 lutego bede mial tvp sport w kablówce 8-) , pozostaje tylko problem profesjonalizmu przeprowadzanych transmisji. Po zeszłorocznych kilku transmisjach z tv public, przyznam, iż jestem deczko zmartwiony (pamiętam, że mieli pokazywać jakieś krajowe zawody, no i pokazali od 11 biegu bo wcześniej leciał jeszcze tenis :| )

Re: Żużel - smiglojr - 27-01-2008 21:39

A już chciałem coś powiedzieć o komentatorach Polsatu... oglądaliście finał Apator - Unia ? zapewne wiecie też, że pierwszy mecz finałowy przez w/w telewizję transmitowany nie był z pewnych przyczyn (jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze). Ale to co zrobili Panowie Komentatorzy było bynajmniej żałosne. Czy chcieli pokazać, że to oni są lepsi ? Chcieli się zemścić na Unii L. (nie będę rzucał nazwiskami, więc powiem ogólnie) ? strange...
Co Wy o tym myślicie ?

Re: Żużel - Miko - 28-01-2008 15:23

Pokazali "klasę" <hahaha> . Chcieli pokazać że wszystko co złe to UNIA ... Najlepiej było jak gadali o burdach na trybunach, przecież każdy widział że to kibice z Unibaxu sprowokowali kibiców "Byków".

Re: Żużel - smiglojr - 28-01-2008 15:32

@Miko - taaa, 'klasa', a raczej jej brak Wink - [śmiech na sali]. Dobrze, że teraz liga będzie w TVP Sport. Oby Komentatorzy byli normalniejsi ;]

Re: Żużel - Miko - 28-01-2008 15:45

Słyszałem, że mecze mają być transmitowane w np: TVP INFO w wybranych placówkach regionalnych ale nie wiem czy to prawda. @smiglojr, przydałby się jakiś ekspert od komentowania tych meczów Wink

Re: Żużel - pawlo - 28-01-2008 16:24

W tym roku rządzić będzie Zielona Góra Smile A i zaczynamy od meczu z Gorzowem, czyli DERBY!!!! Atmosfera na stadionie musi być fantastyczna :]

Re: Żużel - Futbolowa - 28-01-2008 16:39

Ja nie kojarzę, aby w jakiejkolwiek stacji mieli dobrego komentatora od żużla. No, chyba, że Lorek, którego w lidze angielskiej czasem słyszałam.

Re: Żużel - smiglojr - 28-01-2008 22:10

@Miko - to ja proponuję siebie Tongue, nie no, żart, of course. Ale kogoś porządnego mogliby zatrudnić, bo jak będzie komentował ktoś kto się na żużlu nie zna, to będzie totalna porażka...

Re: Żużel - Prezydent - 29-01-2008 00:53

Lorek mnie wkurza z tym swoim angielskim zaciagiem i historjkami, które zaczyna opowiadac w najmniej odpowiednich momentach. Leci sobie bieg, a on:"był w latach 60' taki żużlowiec, który sie nazywał ....." Generalnie, tvp i polsat pod względem żużla cieniują (polsat chociaż dobre zdjęcia robił, na zawodach transmitowanych przez tvp nic nie widac), jedynie Krzysiek Cegielski ratuje sytuację, oby w tym sezonie komentował mecze ligowe.

Re: Żużel - Miko - 31-01-2008 18:15

Mnie ciekawi duet w Włókniarzu Częstochowa czyli Jason Crump oraz Nicki Pedersen. Zobaczymy jak sobie poradzą. Zielona Góra, ktoś ją tutaj wymienił lecz czekam na argumenty, które przemawiają za tą drużyną.

Re: Żużel - pawlo - 31-01-2008 18:54

Argumentu ci nie podam, bo żużel oglądałem parę razy w tv i to wszystko Smile Nigdy na żywo nie widziałem. A fakt, że mam do ZG rzut beretem, oraz to, że podobno porobili parę transferów to sobie pół żartem napisałem Smile

Mam nadzieję, że przed wyjazdem zdążę zobaczyć na żywo mecz żużlowy, choć w ZG ciężko o bilety Smile

Kiedy rusza liga?

Re: Żużel - Lulek - 31-01-2008 20:30

Witam ze Szczecina, ale żeby wiele nie musieć tłumaczyć bydgoszczanin! Polonia! Widzę, że tu osoby wypowiadające się wszystkie z miast żużlowych Wink Rzucając tylko okiem na posty potwierdzam, że oglądanie żużla w tv jest bezsensem. Ryk motorów, bliskość, zapach,czasem oberwanie kawałkami żużlu. Fantastyczne Wink

Re: Żużel - Futbolowa - 01-02-2008 09:28

Miko napisał(a):Mnie ciekawi duet w Włókniarzu Częstochowa czyli Jason Crump oraz Nicki Pedersen.
A skąd pomysł, jakoby Crump miał jeździć we Włókniarzu?

Re: Żużel - smiglojr - 04-02-2008 23:48

J. Crump w pod Jasną Górą ? Od kiedy Tongue ?
Mnie ciekawi, po ile u Was są bilety ? Wink