Redcafe.pl - Manchester United Forum
Nemanja Vidic - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36)
+---- Wątek: Nemanja Vidic (/showthread.php?tid=27)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Re: Nemanja Vidic - MU_fan - 02-04-2008 07:31

sebos_krk napisał(a):Oby był to tylko naciągnięty mięsień, bo zerwanie nic dobrego nie oznacza.

Zerwanie oznaczałoby praktycznie odpoczynek do końca sezonu.

Re: Nemanja Vidic - paolo - 02-04-2008 12:41

mufc.pl napisał(a):"Nemanja doznał kontuzji kolana. Mamy nadzieję, że to nic poważnego, ponieważ jest on bardzo ważną częścią naszej drużyny" - powiedział Ferguson. - "Być może to uraz nerwu w jego kolanie. Rano będzie miał prześwietlenie, więc wszystko powinno się wyjaśnić."

Re: Nemanja Vidic - bartez - 02-04-2008 13:06

No własnie Vida musi wyzdrowieć, może nie na rewanż z Romą, bo u siebie bez niego spokojnie damy radę ale na ten ciężki okres PL gdzie mecze będą w bardzo małych odstępach czasowych, będziemy grać m.in. z CFC oraz AFC więc mecze bardzo trudne i wymagające nie lada wysiłku.

Re: Nemanja Vidic - MU_fan - 02-04-2008 17:33

Stefan1555 napisał(a):AFC

Tak jestem. Ferguson powinien teraz dać nieco odpocząć Serbowi, nawet jeśli kontuzja okaże się mniej poważna, i w meczach z Boro i Romą radzić sobie bez niego, bo mecz z Arsenalem zbliża się wielkimi krokami.

DevilPage napisał(a):Kibice Manchesteru United mogą odetchnąć z ulgą. Jak się okazuje, Nemanja Vidic nie będzie pauzował do końca sezonu, lecz przez najbliższe 2-3 tygodnie.

Serbski defensor musiał opuścić boisko w 31 minucie środowego meczu z AS Romą, po tym jak nabawił się kontuzji kolana w upadku kończącym walkę o górną piłkę. Po dzisiejszym prześwietleniu okazało się, że uraz nie jest tak poważny jak mogłoby się wydawać.

- Kontuzja kolana w lewej nodze nie okazała się być bardzo skomplikowaną. Nemanja do gry gotowy powinien być za 2, może 3 tygodnie - wyjawił rzecznik prasowy United dla oficjalnej strony klubu.

Vidic opuści więc najbliższe mecze z Middlesbrough, Arsenalem Londyn oraz rewanżowy pojedynek z AS Romą w Lidze Mistrzów. Zdolny do gry będzie prawdopodobnie na mecz z Blackburn Rovers 19 kwietnia, zaraz przed pierwszym półfinałowym spotkaniem Champions League oraz ligową wyprawą na Stamford Bridge.

No szkoda, że zabraknie Vidicia w ważnym i trudnym meczu z Arsenalem...No ale co zrobić kontuzje są elementem tego sportu. Myślę, że powinniśmy się cieszyć, iż uraz Serba nie jest poważniejszy.

Re: Nemanja Vidic - radzio - 03-04-2008 21:08

Szkoda tylko, że nie piszą co mu się stało Tongue, bo to mnie najbardziej ciekawi. Biorąc jednak pod uwagę te 2 - 3 tygodnie to rzeczywiście nie jest to nic poważnego. Myślę, że nawet może wrócić ciutkę szybciej (na ławkę rezerwowych) ale ważne, że nie będzie pauzował do końca sezonu.

Re: Nemanja Vidic - MU_fan - 04-04-2008 13:07

radzio napisał(a):Szkoda tylko, że nie piszą co mu się stało

O ile pamiętam to on ma 'ała' kolana.

Re: Nemanja Vidic - Igi2710 - 04-04-2008 13:48

Ale i tak źle ze w ogóle coś mu jest :/ Mam nadzieje ze zagra jeszcze w tym sezonie lub w Lidze Mistrzów Big Grin

Re: Nemanja Vidic - Lucas - 06-04-2008 14:35

Sądziłem, że jednak sobie poradzimy bez Vida w kolejnych meczach. Jednak uważam, że po pierwszej połowie meczu z Boro ciężko będzie w następnych spotkaniach. Nie mówiąc już o klasyku z Arsenalem. Niech Vidic wraca jak najszybciej.

Re: Nemanja Vidic - ewelinka937 - 06-04-2008 15:56

Brak Serba i 1 punkt zamiast 3 Sad Bez duetu Vidic - Ferdinand to nie to samo...

Re: Nemanja Vidic - Oskar - 06-04-2008 20:48

Vidić wraz z Ferdinandem to obecnie najlepsza para stoperów na świecie i brak choćby jednego z nich jest wielkim osłabienie United Sad Mam nadzieję, że Serb wykuruje się na mecz z CFC, bo do spotkania z Barceloną (?) powinien chyba wrócić.

Re: Nemanja Vidic - sebos_krk - 17-04-2008 07:29

Cytat:Według najnowszych doniesień Nemanja Vidić powrócił już do treningów z pełnym obciązeniem z pierwszą drużyną Manchesteru United i niewykluczone, że wystąpi w najbliższym ligowym meczu z Blackburn Rovers.
To nie jest 100% pewna informacja, ale dobrze gdyby szybko powrócił, bo przed nami ciężkie spotkania- szczególnie ważna jest jego gra w meczach z Chelsea i Barcą. Nawet nieźle radzący sobie Pique nie daje takiej pewności w defensywie jak serb.

Re: Nemanja Vidic - mamon12 - 17-04-2008 18:47

Oby oby - Serb jest filarem naszej obrony . Ciekawi mnie jedna myśl .... - gdyby Vida był w innym zespole teraz załóżmy w Barcelonie , to czy by tak dobrze sobie radził jak radzi sobie w Manchester United .

Re: Nemanja Vidic - sebos_krk - 17-04-2008 19:57

mamon12 napisał(a):gdyby Vida był w innym zespole teraz załóżmy w Barcelonie , to czy by tak dobrze sobie radził jak radzi sobie w Manchester United .
Ja bym raczej zadał pytanie czy my byśmy sobie tak dobrze radzili bez niego. A czemu on miałby sobie w innej lidze nie poradzić?

Re: Nemanja Vidic - Donu - 17-04-2008 20:01

Cytat:gdyby Vida był w innym zespole teraz załóżmy w Barcelonie , to czy by tak dobrze sobie radził jak radzi sobie w Manchester United .
Moim zdaniem nie. U nas czuję się bardzo dobrze i jest doceniany, obaj stoperzy Vida i Rio tworzą znakomitą obronę i nie jestem zdolny powiedzieć czy w Barcelonie z np Toure radził by sobie lepiej Idea

sebos_krk napisał(a):A czemu on miałby sobie w innej lidze nie poradzić?
Taki stoper jak Vidić poradziłby sobie w każdym klubie.

Edytuj swoje posty. //paolo

Re: Nemanja Vidic - mucha - 17-04-2008 20:56

Donu napisał(a):Moim zdaniem nie. U nas czuję się bardzo dobrze i jest doceniany, obaj stoperzy Vida i Rio tworzą znakomitą obronę i nie jestem zdolny powiedzieć czy w Barcelonie z np Toure radził by sobie lepiej Idea
A co ma Toure do Vidica? Grają przecież na kompletnie innych pozycjach. Poza tym, dlaczego uważasz, że w Barcelonie by sobie nie poradził? Skoro jest dobry to chyba nie sprawiłoby mu różnicy, w jakiej lidze gra.