Spieszmy się kochać ludzi [*] - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Spieszmy się kochać ludzi [*] (/showthread.php?tid=337) |
- Wojtek3 - 17-11-2006 13:28 Kuba_^^ napisał(a):Dzisiaj rano zmarł jeden z najlepszych, o ile nie najlepszych piłkarz węgierski Ferenc Puskas. Miał 79 lat. A tak całkiem niedawno gadalismy o nim na WOS'ie przy okazji emigracji Wegrów do Hiszpanii i o słynnych węgierskich piłkarzach w Realu ... ['][']['][']['][']['] - Seki - 17-11-2006 13:43 Wojtek3 napisał(a):Kuba_^^ napisał(a):Dzisiaj rano zmarł jeden z najlepszych, o ile nie najlepszych piłkarz węgierski Ferenc Puskas. Miał 79 lat. Puskas był zakomitym piłkarzem jego śmierć na pewno zasmuci świat pilki na Węgrzech mimo iż miał on już 79 lat... ja zażycia zdąrzyłem być jeszcze na stadionie Ferenca Puskasa... [']x79 - Valverde - 25-11-2006 11:22 George Best [']- Simply The Best... - marcelo - 24-01-2007 11:07 Wczoraj zmarł, w wieku 74 lat, polski pisarz Ryszard Kapuściński. Pokój jego duszy. [*] - Pejter - 24-01-2007 18:14 Zapoznałem się już wcześniej z kilkoma tekstami Kapuścińskiego i bardzo mi nimi zaimponował. Był znakomitym człowiekiem. Oby takich więcej... ['] - Valverde - 24-01-2007 20:17 Babka Kiepska nie żyje... W wieku 86 lat zmarła aktorka Krystyna Feldman [*] - Pejter - 24-01-2007 20:29 Wielka aktorka. Większość z nas kojarzy ją tylko z rolą Babki Kiepskiej (ja zresztą też), ale zagrała ona w wielu bardzo dobrych filmach (m.in. "Nikifor"), nie mówiąc już o rolach w teatrze. Poza tym zawsze uśmiechnięta, mająca poczucie humoru. Jeszcze w ubiegłym tygodniu czytałem z nią wywiad, w którym mówiła, że nie boi się śmierci, ale mówiła też, że na razie bardzo dobrze się czuje i nie zamierza wybierać się do domu emerytowanych artystów. A tu nagle jej śmierć. Szkoda... ['] - Kuba_^^ - 24-01-2007 22:31 Pejter napisał(a):Poza tym zawsze uśmiechnięta, mająca poczucie humoru. Taką Ją właśnie pamiętam, świetnie grała babkę w "Świat wg Kiepiskich". Ja niestety nie miałem okazji w żadnym innym filmie Jej zobaczyć, tylko w tej komedii, którą podałem wyżej. [*] O Kapuścińskim szczerze mówiąc nigdy nie słyszałem, dopiero przeczytałem artykuł po Jego śmierci. [*] - marcelo - 25-01-2007 11:44 Odeszła wspaniała aktorka, chociaż też znałem ją głównie z "Kiepskich...". Zawsze pełna życia, pomimo swojego wieku imponowała poczuciem humoru, zresztą o czym już wspomnieliście. Naprawdę szkoda takiej wspaniałej aktorki, bo sądzę, że po mistrzowsku zagrałaby jeszcze w niejednej produkcji. [*] - Ciampel - 25-01-2007 16:08 O ile o Kapuścińskim słyszałem stosunkowo rzadko, to Krystyna Feldman towarzyszyła mi od małego, oczywiście w roli babki Kiepskiej. Na pewno jedna z większych aktorek polskich - wspólnie z choćby Hanką Bielicką, która również całkiem niedawno zmarła. Szkoda, no ale ci ludzie mieli już swoje lata i pewnie dla co poniektórych życie było straszliwą męką. [*] - Pejter - 25-01-2007 16:48 Ciampel napisał(a):i pewnie dla co poniektórych życie było straszliwą męką. W tym sęk, że właśnie dla Krystyny Feldman nie. Pisałem już, że przed tygodniem mówiła o tym, w jakiej dobrej jest formie. Dlatego szczególnie jest mi żal z powodu jej śmierci, bo kobieta była naprawdę pełna energii i tą energią przewyższała niejednego 50-latka. - Pejter - 25-02-2007 00:25 Paweł "_silent_" Cichański nie żyje... Pewnie niektórzy z was go kojarzą. Był zastępcą quessa. Zrobił wiele dla naszego serwisu. W 2003 roku odszedł i związał się z DP. Tam zrobił jeszcze więcej. Wspaniały człowiek, mimo że nie znałem go osobiście, tylko przez Internet. Świeć Panie nad jego duszą ['] - Kuba_^^ - 25-02-2007 00:51 Ja niestety nie miałem przyjemności się z nim zapoznać, chociaż przez Internet, ale jeśli odchodzi osoba, która pracowała dla naszego serwisu i to jeszcze taka młoda osoba to naprawdę trudno takie coś przeżyć. [*] - Ciampel - 25-02-2007 09:07 [*] Szok. Dziewiętnaście lat i taka tragedia. Ładnie wkomponował się w nasz serwis, pamiętam go jeszcze z początków w 02' ... Pozostały już tylko wspomnienia. - Wojtek3 - 25-02-2007 09:44 Coś mi mówi ta nazwa, z DP go kojarze, ale jak był związny z naszym serwisem to nie zabardzo, pewnie przez to, że późni zacząłem tu pisać, mimo wszystko : [']['] Pokój z Tobą... |