![]() |
Puchar Narodów Afryki 2008 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Puchar Narodów Afryki 2008 (/showthread.php?tid=46) Strony: 1 2 |
Re: Puchar Narodów Afryki 2008 - Miko - 06-02-2008 19:34 Przed nami mecze 1/2 : Ghana - Kamerun WKS - Egipt Ja jestem za Kamerunem, jak oglądam mecze z ich udziałem to coraz bardziej podoba mi się ich gra. Przedwczesny finał czeka nas na meczu z udziałem WKS z Egiptem. Re: Puchar Narodów Afryki 2008 - bartez - 06-02-2008 20:02 A ja jestem z WKS. Chciałbym aby wygrali, bo podoba mi się ich gra. Szybka, efektowna i efektywna. Tak więc zdaje mi się że WKS przejedzie się po Egipcie, choć to własnie Egipt broni tytułu. Re: Puchar Narodów Afryki 2008 - Miko - 07-02-2008 20:44 Kamerun - Ghana 1:0 (0:0) Bramka - Alain Nkong (71). Czerwona kartka: Andre Bikey (Kamerun, 90) Sędziował: Abderrahim El Arjoun (Maroko). Mój faworyt tej imprezy awansował do finału <jupi> . Ogólnie to chce się patrzeć na takie spotkania jakie dziś się odbyło. Kamerun dziś zagrał bardzo dobrze, bramka padła po znakomitej wymianie z pierwszej piłki. Z pewnością Agogo nie zaliczy ten mecz do udanych a sytuacja z 81 minuty mogła przesądzić, że mecz inaczej by wyglądał. Re: Puchar Narodów Afryki 2008 - McLaren - 07-02-2008 21:13 Teraz jeszcze Wybrzeże ogra Egipt i będę zachwycony. Finał wręcz wymarzony, taki jaki chciałem najbardziej zobaczyć. Kamerun nie zagrał wielkiego spotkania, gdyż Ghana postawiła bardzo trudne warunki i spisywała się przez większość spotkania lepiej. A tu proszę. Kameruńczycy pewnie doszli do wniosku, że grając indywidualnie nie osiągnął satysfakcjonującego rezultatu. Było ciekawie, zwłaszcza w ostatnich minutach. Takiej czerwonej kartki jeszcze nie widziałem... odepchnięcie ochroniarza było czymś niecodziennym. A może po prostu Bikey uratował życie Kameniemu. ![]() Re: Puchar Narodów Afryki 2008 - sebos_krk - 08-02-2008 08:56 McLaren napisał(a):Teraz jeszcze Wybrzeże ogra Egipt i będę zachwyconyNo nie będziesz zachwycony. Rozmiary zwycięstwa Egiptu nad słoniami zaskakują. Raczej niespodziewany finał obejrzymy w Ghanie. Re: Puchar Narodów Afryki 2008 - bartez - 08-02-2008 15:14 No to Egipt teraz wszystkich zaskoczył. Jak patrzyłem jak Egipcjanie katowali zespół gwiazd WKS to nie mogłem uwierzyć :shock: ale Wybrzeże straciło bramkarza, może to im przeszkodziło w odniesieniu zwycięstwa. W takim wypadku chciałbym aby wygrał Kamerun... EDIT: No i Ghana wygrała 4-2 z WKS :shock: znowu mnie zaskoczył PNA... Re: Puchar Narodów Afryki 2008 - Czaplak - 09-02-2008 20:59 Czasem warto się rozpieprzyć o dno, by potem w przyszłości mieć sukcesy, nauczka, ale fakt faktem po raz kolejny, w poprzednim turnieju też też zawiedli, za dużo gwiazdorstwa, pod koniec widać totalną pewność, totalną. Re: Puchar Narodów Afryki 2008 - McLaren - 10-02-2008 11:45 Gospodarz turnieju nie mógł zakończyć imprezy bez medalu, więc Ghańczycy zrobili wszystko, aby ograć Wybrzeże Kości Słoniowej i tej sztuki dokonali. Mecz stał na bardzo wysokim poziomie, dziwiłem się, że ci piłkarze mogą tak co dwa dni w tej temperaturze. ![]() Dziś Kamerun zmierzy się z Egiptem. Stawiam na pierwszy zespół, gdyż... szczerze mówiąc nie lubię, gdy w Afryce turniej wygrywają arabskie kraje. 8-) Re: Puchar Narodów Afryki 2008 - jabol - 10-02-2008 15:27 Chciałbym żeby w dzisiejszym finale wygrał Kamerun.Kibicuje im dlatego że gra tam Samuel Eto'o, jeden z moich ulubionych napastników(chciałbym żeby grał w Manutd).No a poza tym Egipt wyeliminował Angolę w której gra Manucho. Re: Puchar Narodów Afryki 2008 - ring0 - 10-02-2008 21:50 Cytat:Piłkarze Egiptu zostali mistrzami Afryki. W finale zakończonego w Ghanie Pucharu Narodów Afryki obrońcy tytułu pokonali w Akrze Kamerun 1:0 (0:0). Jedynego gola w 77. minucie gry zdobył Mohamed Aboutrika. I po raz drugi z rzędu PNA wygrywa drużyna, która stanowi kolektyw. Nie ma w niej gwiazd (Zidan czy Hassan to solidni gracze ale nie zasługują na miano gwiazd) takich jak chociażby w ekipach Ghany czy Wybrzeża Kości Słoniowej. Są zgrani, mają selekcjonera który świetnie poukładał ten zespół i to ponownie przynosi efekty. Egipt zdecydowanie zasłużył na miano najlepszego teamu z Czarnego Lądu. Swoją drogą, w polskiej reprezentacji też nie ma gwiazd światowego formatu, za to jest zgrana drużyna dowodzona przez trenera z wizją, której np. w meczach z Portugalią pokazać że nie naziwska grają ![]() Re: Puchar Narodów Afryki 2008 - McLaren - 10-02-2008 22:18 Jestem mocno rozczarowany stylem, w jakim Kamerun przegrał to spotkanie, gdyż w drugiej połowie sprawiał wrażenie lepiej dysponowanego rywala. Kiedy byłem pewny, że już będzie dogrywka, całe plany i moje marzenia na dłuższy wieczór z futbolem poszły w łeb. Fatalne przyjęcie piłki Rigoberta Songa, powrót pod własną bramkę i strata piłki na rzecz Zidana załamały mnie. Ten wystawił piłkę do Aboutriki, który niekryty strzelił obok niesamowitego tego dnia Kameniego. Bardzo zabolała mnie ta bramka, gdyż nie przepadam za Egipcjanami i chciałem, aby moi czarnoskórzy faworyci dokopali im. Na własne życzenie jednak ulegli w najgłupszy możliwy sposób. Naprawdę bardzo długo nie widziałem podobnej bramki. Porażka w finale w takich okolicznościach to koszmar dla tych zawodników. Szczególnie dla takiego wojownika jak Song. Smutny. Brawa należą się więc bajkowemu kolektywowi znad Nilu. Re: Puchar Narodów Afryki 2008 - Miko - 11-02-2008 18:27 @McLaren, zgadzam się z tym że stracili w finale najgłupszą bramkę jaką można stracić :roll: Widać było, że Kamerun ma pomysł na grę w 2 połowie ale było za dużo niepotrzebnych strat oraz złych podań ... osamotniony Eto'o nie mógł sam rozstrzygnąć meczu. Kameni zagrał fantastycznie ![]() |