Filmy - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Kino i TV (/forumdisplay.php?fid=28) +---- Wątek: Filmy (/showthread.php?tid=67) |
Re: Film - Crock - 29-01-2008 17:57 Mój ulubiony film? Matko boska. Ojciec Chrzestny, Scarface, Zapach kobiety, Mechaniczna Pomarańcza, Pulp Fiction, Hair... Tyle tego... A ulubiony aktor tylko jeden - Al Pacino. Uwielbiam jego twórczość. No, może jeszcze Toma Hanksa bardzo lubię Re: Film - Tomassen - 29-01-2008 18:27 Jeszcze raz info o Scarface i Zapach kobiety, bo ktoś mówił, że jedno w tv, drugie w jakiejś gazecie... Re: Film - radzio - 29-01-2008 20:47 Tomassen napisał(a):Jeszcze raz info o Scarface i Zapach kobiety, bo ktoś mówił, że jedno w tv, drugie w jakiejś gazecie... Zapach kobiety - TVN 21:05, sobota 2 lutego - btw Al Pacino za tę rolę dostał Oscara Re: Film - Anirin - 29-01-2008 20:56 Z filmów, to chyba najbardziej lubię "Ojca Chrzestnego" - przyczepić się nie można - wszyscy zagrali na poziomie. Nie pogardzę też dobrą polską komedią, jak np. "Seksmisja". Co do aktorów, to macie w podpisie. Hanks gra dobrze, to tak nawiązując do Crocka, ale jeszcze go do tego grona zaliczyć nie można. No i De Niro też grać potrafi, ale ostatnimi czasy wszystko klepie tak samo... A jeżeli chodzi o Polskę, to przede wszystkim Kondrat, Gajos i Marian Opania. Re: Film - Freds - 29-01-2008 21:00 Ja w sumie nie znam się na filmach. Ale lubię się pośmiać, dlatego moim ulubionym filmem jest "Stary, gdzie moja bryka?". Z aktorów bardzo lubię Jean'a Reno i Will'a Smith'a. Re: Film - Pcheła - 29-01-2008 21:34 Rzadko kiedy oglądam filmy, ale obejrzałem ostatnio I am legend i Next. Oba bardzo dobre ;] Next trochę zaskakujący, a w tym pierwszym można było przewidzieć zakończenie. Niemniej jednak wolę oglądać komedie, najlepiej polskie Re: Film - Anirin - 29-01-2008 22:37 Pcheła napisał(a):I am legend i Next. Oba bardzo dobre ;] Jak "I am legend" to dobry film, to ja jestem Yao Ming. "Next" nie widziałem, więc się nie wypowiadam. Re: Film - sebos_krk - 29-01-2008 22:47 Ja mam zbyt wiele filmów, które lubię, aby je tu wymieniać, więc napiszę tylko o aktorach których najbardziej cenię: Luis de Funes, Charles Bronson, Al Pacino, Robert de Niro, Harrison Ford, Tom Hanks, Telly Savalas, Ernest Borgnine, Donald Sutherland, Jack Nickolson, Anthony Hopkins, Clint Eastwood, Michael Douglas. Z polskich to przede wszystkim Kowalewski, Gajos, Kondrat, Wilhelmi, Grabowski, Tym. Re: Film - radzio - 08-02-2008 19:12 Tak przy okazji jutro (sobota 9 lutego) o 21:05 na TVN leci K-Pax, kolejny świetny film, który każdemu polecam ;-). Ma swój charakterystyczny smaczek i pozostawia ciekawe uczucie po obejrzeniu. Gorąco polecam! Re: Film - michal85 - 08-02-2008 21:29 Pcheła napisał(a):Rzadko kiedy oglądam filmy, ale obejrzałem ostatnio I am legend i Next. Oba bardzo dobre ;] Next trochę zaskakujący, a w tym pierwszym można było przewidzieć zakończenie.A mnie tam Next się w ogóle nie podobał. Z pododbnych klimatów zdecydowanie bardziej do gustu przypadł mnie Deja vu, nad którym trzeba było się nawet chwilkę zastanowić Polecam Re: Film - sebos_krk - 11-02-2008 15:33 Przykra wiadomość... Cytat: Amerykański aktor Roy Scheider, dwukrotnie nominowany do nagrody Oscara, zmarł w niedzielę w wieku 75 lat. Był najbardziej znany z roli szefa policji w filmie Stevena Spielberga "Szczęki" oraz z roli choreografa w filmie Boba Fosse'a "Cały ten zgiełk". Re: Film - pablo - 12-02-2008 23:27 Czy ktoś oglądał dziś Radio na Polsacie? Ja sobie zarezerwowałem 2h na ten film i uważam, że nie były one stracone. Lubię takie filmy, dają do myslenia. Re: Film - radzio - 12-02-2008 23:30 pablo napisał(a):Czy ktoś oglądał dziś Radio na Polsacie? Ja sobie zarezerwowałem 2h na ten film i uważam, że nie były one stracone. Lubię takie filmy, dają do myslenia. Oglądałem :-), całkie, całkiem (ale wolę Zapach kobiety ;D) ... a teraz kolejny odcinek Chirurgów Re: Film - Luki - 12-02-2008 23:46 Chciałem oglądać, ale zmiażdżył mnie materiał z historii do nauki :cry: Wczoraj na jedynce leciał bardzo dobry film "Siedem". Taki thriller, naprawdę klimatyczny z fantastyczną obsadą. Imo jedyny thriller, który jest lepszy od "Siedem" to tylko "Milczenie Owiec". Tak więc wszystkim polecam produkcję Finchera 8-) Re: Film - sebos_krk - 13-02-2008 11:35 Cuba Gooding Jr chyba zaczął się specjalizować w takich trudnych filmach opowiadających o przełamywaniu barier rasowych, ciężkim życiu czarnoskórego w tych czasach w USA. O przyjaźni, która nie powinna mieć miejsca. Świetny film, świetne role, również ta Eda Harrisa. Polecam też inny film z tym aktorem. "Siła i honor"- Opowiadający o pierwszym czarnoskórym nurku w marynarce wojennej Stanów Zjednoczonych. Tam również genialna rola Roberta de Niro. Jeden z lepszych filmów jaki widziałem. |