![]() |
CL: FC Barcelona 2-0 Manchester United (27.05.2009) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2008/2009 (/forumdisplay.php?fid=35) +---- Wątek: CL: FC Barcelona 2-0 Manchester United (27.05.2009) (/showthread.php?tid=700) |
Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Czary - 12-05-2009 18:03 Cytat:Caceres na prawej? Przecież to środkowy pomocnik, bądź stoper. Myślę, że prędzej będzie to wyglądać następująco: Puyol, Toure, Caceres, Silvinho. Tak wiec obrona, która chyba nigdy nie grała w takim zestawieniu. Wiem na jakich pozycjach potrafi grać Caceres, ale wątpię, żeby w tak ważnym meczu Pep Guardiola wystawił tak młodego, mało ogranego zawodnika na tak ważnej pozycji jak środek obrony. Caceres podobno grał już w tym sezonie w lidze na prawej obronie. Jest też możliwość, że na prawej obronie zagra jakiś pomocnik, ale to już wątpliwa sprawa. Wszystko powinno wyjaśnić się w kolejnych meczach ligowych Barcelony, bo sądzę, że Pep będzie próbował ustawić defensywę tak jak na mecz z nami, żeby się zgrali przed finałem. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Kwas - 12-05-2009 19:02 Czary napisał(a):Jeśli Caceres grywał już na boku obrony ( o czym pierwsze słyszę ), to sytuacja wygląda inaczej. Natomiast jeśli nie, to wydaje mi się, że większym ryzykiem byłoby wystawienie go w miejscu w którym przecież zazwyczaj nie gra ( prawa obrona ) , niż na pozycji, na której występuje od dłuższego czasu, ma doświadczenie mimo, że to tak odpowiedzialna rola ( stoper ).Cytat:Caceres na prawej? Przecież to środkowy pomocnik, bądź stoper. Myślę, że prędzej będzie to wyglądać następująco: Puyol, Toure, Caceres, Silvinho. Tak wiec obrona, która chyba nigdy nie grała w takim zestawieniu. Miko napisał(a):A czy kiedyś wyglądała inaczej, nie oszukujmy się w tym aspekcie bijemy przyszłego mistrza Hiszpanii o klasę, a wiadomo, że takie skały jak Rio czy Vidić mają się do Pique jak złoto do srebra.Oczywiście, nasza obrona prezentuje się o wiele lepiej, niż defensywa Barcelony, ale nie zmienia to faktu, że ta czwórka, która wybiegnie w Rzymie w pierwszym składzie, mocno się różni ( jakościowo ) od tej, która teoretycznie powinna grywać od pierwszych minut w spotkaniach takiej rangi, jak finał Champions League. Przecież Milito to jeden z lepszych stoperów w Europie, Alves uważany jest za najlepszego prawego obrońcę świata ( choć ja osobiście mam na ten temat inne zdanie ), a Marquez w tym sezonie prezentował się bardzo dobrze, wrócił do swojej świetnej dyspozycji sprzed paru lat. Tak więc pytanie "A czy kiedyś wyglądała inaczej", jest trochę nie na miejscu ![]() Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Tomek91 - 19-05-2009 16:23 Cytat:- Zamierzamy zrobić wszystko, aby wygrać Ligę Mistrzów. Manchester United to wspaniała drużyna z świetnymi zawodnikami, jednak uważam, że jesteśmy od nich nieco lepsi – mówił Messi. Wojnę słowną przed finałem czas zacząć! ![]() Finał będzie tym bardziej interesujący, bo nieważne, która drużyna wygra to i tak zwycięzca przejdzie do historii. Barca może być 4.(?) klubem, który zdobędzie the Treble, a United pierwszym klubem, który wygrał CL dwa razy z rzędu. Tak, więc stawka spotkania jest podwójna, więc motywacja z obu stron wydaje się być większa. ![]() Kolejnym smaczkiem tego spotkania dla mediów będzie na pewno konfrontacja Messi-Ronaldo. Chociaż bezpośrednio przeciwko sobie za dużo pojedynków nie stoczą, ale ewentualny zwycięzca może być bliższy indywidualnych wyróżnień na koniec roku. Ja osobiście ostrzę sobie zęby na pojedynek Rio-Vidic vs atak Barcy :twisted: Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Mata - 19-05-2009 19:28 Tomek91 napisał(a):Barca może być 4.(?) klubem, który zdobędzie the Treble Może być 5-tym po : Cytat:Celtic Glasgow w sezonie 1966/67 Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Tomek91 - 20-05-2009 15:37 Cytat:Jeżeli Rio Ferdinand nie przejdzie pomyślnie testów medycznych przed ligowym spotkaniem z Hull City, to najprawdopodobniej nie zagra w finale Ligi Mistrzów przeciwko Barcelonie - informuje oficjalna strona Manchesteru United. No to trzeba mieć ewentualny wzgląd na brak Ferdinanda w Rzymie. Jedynym rozwiązaniem jest wstawienie za niego Evansa i mieć nadzieję, że Jonny zagra na wysokim poziomie, do którego nas przyzwyczaił, choć zdarzały mu się i słabsze występy. Więcej będziemy wiedzieć w niedzielę, jeśli wtedy Rio zagra i wszystko z jego zdrowiem będzie dobrze to poczuję ulgę, jeśli będzie inaczej to będę się trochę denerwował. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - matys - 20-05-2009 15:43 Yyy, mind games? Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - mlody_unw - 20-05-2009 17:46 Przed takimi meczami statystycy doszukują się najróżniejszych ciekawostek, faktów, porównań etc. Dla mnie przed tym meczem liczy się jeden fakt: Manchester United za każdym razem gdy dochodził do finału Pucharu Europy/LM, to w tym finale zwyciężał. Wspaniale by było, gdyby decydującą bramkę w tym meczu strzelił Tevez, który znacznie przyczynił się do awansu United do finału, ale jak będzie okaże się za tydzień. Argentina ! Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Kula - 20-05-2009 18:11 będzie na moje oko z 3:0, to która bramka będzie decydująca ? ![]() Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - mlody_unw - 20-05-2009 18:38 Kula napisał(a):będzie na moje oko z 3:0, to która bramka będzie decydująca ? Sugerujesz hat-trick Teveza ? Łooooooo ! ![]() Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Kula - 20-05-2009 18:45 Na moje to on w finale nie zagra. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Mata - 20-05-2009 18:48 Na moje oko uważasz , że jest on zbyteczny United. Kula można za kimś nie przepadać ale na każdym kroku udowadniasz jaki to z niego partak jest , liczysz jego starty etc. Trochę to dziwne :roll: Bo jak napisałeś kibice ani my nie decydujemy o transferach tylko SAF. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Kula - 20-05-2009 18:53 Wiem że SAF decyduje, widać miał powód dla którego na Berbatova wyłożył 30 baniek a na Teveza nie chce, wracając do tematu napisałem to nie dlatego że uważam że jest słaby, tylko dlatego, że moim zdaniem nie zagra i tyle. Chyba, że z ławki. Nani też nie zagra ![]() Z tyłu cholera wie w perspektywie kontuzji Rio dalej Park, Carrick, Giggs/Anderson, Rooney Ronaldo-Berbatov Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Mata - 20-05-2009 18:58 Że , Nani nie zagra to oczywiste. Tevez lepiej , żeby z ławki nie wchodził bo wiemy co może to oznaczać. Gwoli ścisłości mam na myśli gonienie wyniku. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Kula - 20-05-2009 19:04 Może też oznaczać, konieczność pojawienia się kogoś kto w ataku jest raczej 3/4 w kolejce, za to ma zdrowie do uganiania się za obrońcami. Mam na myśli prowadzenie różnicą więcej niż 1 bramką. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - berba fan - 20-05-2009 19:27 Ja mam nadzieję, że Berbatow strzeli jak poprzedni raz kiedy grał na Olimpico 8-) <a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=jcchfSOaUi8&feature=PlayList&p=05B21FBCD30C2E20&index=38&playnext=2&playnext_from=PL">http://www.youtube.com/watch?v=jcchfSOa ... xt_from=PL</a> |