Siatkówka - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Inne sporty (/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Siatkówka (/showthread.php?tid=74) |
Re: Siatkówka - dende - 02-06-2008 15:30 Powinniśmy się cieszyć z awansu do IO już po meczu z Estonią, ale lepiej pozno niż wcale Re: Siatkówka - Miko - 02-06-2008 15:41 dende napisał(a):Powinniśmy się cieszyć z awansu do IO już po meczu z Estonią, To były kwalifikacje do ME <świr> Ja jestem zadowolony z tego co pokazali na tym turnieju. Odbudowali się po klęsce, i chwała im za to! Zagumny jest fantastyczny. Re: Siatkówka - radzio - 03-06-2008 09:30 Cytat:W piątek rozpoczyna się turniej interkontynentalny w Espinho w Portugalii. Będzie to ostatnia szansa Polaków na wywalczenie awansu do Igrzysk Olimpijskich w Pekinie. Polacy w turnieju tym zagrają z Indonezją, Portugalią i Portoryko, muszą wygrać te zawody jeśli myślą o występie na IO. Biorąc pod uwagę ostatnią formę naszych siatkarzy, wygranie trzech meczów nie będzie łatwe. Cytat:Pierwsza szansa Tak więc z Estonią to były kwalifikacje do ME, a w Portugalii walczyliśmy o IO, tak więc panie Lozano - czekam na jakieś medale ;D Re: Siatkówka - sebos_krk - 04-06-2008 10:23 Cytat: W szpitalu we Wrocławiu, wieku 26 lat zmarła Agata Mróz, polska siatkarka, złota medalista mistrzostw Europy. Re: Siatkówka - lmp2 - 04-06-2008 11:24 Wielka strata dla całej światowej siatkówki... Zostanie zapamiętana w sercu każdego kibica... Dziękujmy jej za te wszystkie chwile radości które nam dała. [*] Re: Siatkówka - Miko - 04-06-2008 11:41 W takich chwilach ciężko coś powiedzieć. 2 miesiące temu urodziła długo wyczekiwane przez nią dziecko. Niedawno mówiła, że rzadko widuje dziecko bo ciągle musi być w szpitalu, dodała również, że jej mąż świetnie sobie radzi w wychowywaniu dziecka. Ja dziękuję za jej grę w barwach reprezentacji Polski. Spoczywaj w pokoju... Re: Siatkówka - sebos_krk - 04-06-2008 14:40 14 listopada 2000 roku w wypadku samochodowym zginął 50-letni Wiesław Gawłowski, mistrz świata i mistrz olimpijski, jeden z najświetniejszych rozgrywających w historii nie tylko polskiej siatkówki. 13 marca 2002 roku w wypadku samochodowym, którego przyczyną był zawał serca, zginął 61-letni Hubert Wagner, najwybitniejszy polski trener. 23 stycznia 2004 roku zmarł największy pośród nas, dziennikarzy sportowych - 60-letni Zdzisław Ambroziak - z którym jeszcze w dniu operacji - on ją pogardliwie nazywał zabiegiem - umawiałem się na jego komentarz do artykułu o aferze w PZPS. 16 września 2005 roku w wypadku samochodowym pod Klagenfurtem zginął 24-letni Arkadiusz Gołaś, środkowy reprezentacji, który jechał do Włoch, by grać w Lube Banca Macerata, jednym z najsilniejszych klubów najsilniejszej ligi świata. 4 czerwca 2008 roku zmarła 26-letnia Agata Mróz, dwukrotna mistrzyni Europy, która - gdyby nie choroba - zapewne wciąż grałaby w reprezentacji i w sierpniu poleciałaby na igrzyska do Pekinu. Przeklęta polska siatkówka... Re: Siatkówka - maju - 05-06-2008 19:01 nom sebos cos w tym rzeczywiscie jest... w ciagu 8-miu lat 5 tragedii ;/ ;( Re: Siatkówka - Foster - 13-07-2008 10:31 Po wczorajszym zwycięstwie 3:1 nad Japonia, rep. Polski awans do finałów Ligi Światowej ma na wyciągnięcie ręki. W pierwszym secie nasi grali świetnie, nie dali szans Japończykom, w drugim już sie męczyli, a dalej.... to nie oglądałem Re: Siatkówka - maju - 13-07-2008 12:56 To ja ci Foster mniej więcej streszczę pozostałe dwa sety: set trzeci - Japończycy poczuli po drugim secie, że są w stanie wygrać, i udowodnili to w trzecim zmiatając naszych z parkietu wygrywając do 19-tu. set czwarty: Lozano nie chciał się męczyć oglądając takie dziadowstwo, jak w secie trzecim, przemówił naszym chłopakom do rozumu i pewnie roznieśliśmy Japońców do 17-tu. Mniej więcej tak. Osobiście cieszę się z obu zwycięstw, nie tyle ze względu na to, że wygraliśmy. Poza dwoma setami (które przegraliśmy) pokazaliśmy kawał dobrej siatkówki. Właśnie tak trzeba grać na IO. Re: Siatkówka - paolo - 13-07-2008 14:15 maju1309 napisał(a):Poza dwoma setami (które przegraliśmy) pokazaliśmy kawał dobrej siatkówki. To było w końcu 3:1, czy 3:2. Mi się wydaje, że to pierwsze... Re: Siatkówka - Foster - 13-07-2008 14:20 paolo napisał(a):To było w końcu 3:1, czy 3:2. Mi się wydaje, że to pierwsze... Było 3:1 ale mu chodziło o jeden set który przegraliśmy w piątek z Japonią i jeden set co przegraliśmy wczoraj Re: Siatkówka - Lukas - 13-07-2008 14:34 Chodzi o 2 przegrane sety w 2 meczach z Japonią;-) Mecz podobał mi się. Polacy pokazali kawał porządnej siatkówki- niezłe gwoździe wbijali Wlazły i Świderski. Nasza przewaga ani na moment nie podlegała dyskusji. Teraz trzeba tylko pokonać Egipt i mamy finał ;-) Re: Siatkówka - RedLucas - 13-07-2008 16:23 Lukas napisał(a):Nasza przewaga ani na moment nie podlegała dyskusji. No tu akurat się nie zgodzę. W pierwszym secie wczorajszego meczu nie zagraliśmy dobrze. Popełnialiśmy sporo błędów własnych. Na szczęście z seta na set nasi się rozkręcali, a w ostatnich dwóch partiach zdeklasowali rywali Re: Siatkówka - Foster - 13-07-2008 17:25 RedLucas napisał(a):No tu akurat się nie zgodzę. W pierwszym secie wczorajszego meczu nie zagraliśmy dobrze. Popełnialiśmy sporo błędów własnych. Przepraszam że co? W pierwszym secie nasi pojechali z Japońcami do 14 a Ty mówisz że nie zagrali dobrze? No to ja Cie przepraszam. Albo Ci się coś popierniczyło albo wg Ciebie wygrana do 14 to nic! We wczorajszym meczu w pierwszym secie nasi pokazali naprawde na co ich stać. Japońce, nie wiedzieli co się dzieje na bosiku. Winiarski, Wlazły, Świderski, oraz Pliński i Kadziewicz grali praktycznie bezbłędnie w atak, Zagumny rozgrywał sobie jak chciał no i do tego ta świetna zagrywaka. Z taką gra jak w tym secie to jesteśmy w stanie spokojnie zdobyc medal IO |