![]() |
CL: Manchester United 0-1 Besiktas JK (25.11.2009) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2009/2010 (/forumdisplay.php?fid=38) +---- Wątek: CL: Manchester United 0-1 Besiktas JK (25.11.2009) (/showthread.php?tid=792) |
Re: CL: Manchester United vs Besiktas JK (25.11.2009; 20:45) - Adis - 24-11-2009 17:44 Rafael • Brown • Vidic • Evra Obertan • Gibson • Anderson • Nani Macheda (Owen) • Welbeck Taki skład byłby całkiem miły. Szkoda, że Fabio i Sheasy kontuzjowani, bo przydałby się jeden z nich na lewą obronę, by odciążyć Pata. Re: CL: Manchester United vs Besiktas JK (25.11.2009; 20:45) - Foster - 24-11-2009 17:44 Cytat:Man Utd: Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, Rafael, Brown, Vidić, Evra, Nani, Anderson, Fletcher, Carrick, Scholes, Gibson, Giggs, Park, Obertan, Valencia, Rooney, Berbatow, Owen, Welbeck, Macheda. Na pewno zagrają Welbeck i Macheda Cytat:"Dam im szansę w meczu z Beşiktaşem" - powiedział Ferguson. Gary - Brown - Vidic - Rafael Obertan - Gibson/Scholes - Anderson - Nani Berbatov - Macheda/Welbeck Evrze dałbym odpocząć. W środę grał 120 min, w sobotę przez 90 min biegał tam i z powrotem. Niech odpocznie. W weekend czeka nas trudniejsze i ważniejsze spotkanie. Wydaje mi się, że da Silva spokojnie da rade na lewej ![]() Na skrzydłach chciałbym by zagrali Obertan i Nani. Mam nadzieję, że Welbeck jak zagra to zagra w ataku. W środku Anderson i ktoś z dwójki Paul Darron. W ataku pewnie wystąpi Berbatov, który ostatnio nie grał i ktoś z dwójki Kiko Danny. Chciałbym by obaj zagrali razem w ataku, ale na to na razie chyba nie ma co liczyć, niestety... Zagrać swoje i zdobyć 3 pkt Re: CL: Manchester United vs Besiktas JK (25.11.2009; 20:45) - Czary - 24-11-2009 17:47 To kto ma zagrać na lewej, jeśli Fabio nie ma nawet w kadrze meczowej? Man Utd: (kadra): Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, Rafael, Brown, Vidić, Evra, Nani, Anderson, Fletcher, Carrick, Scholes, Gibson, Giggs, Park, Obertan, Valencia, Rooney, Berbatow, Owen, Welbeck, Macheda. Z obrońców dużego wyboru nie ma dlatego myślę, że zagramy: Neville/Rafałek - Brown - Vidić - Evra Re: CL: Manchester United vs Besiktas JK (25.11.2009; 20:45) - branka - 24-11-2009 18:05 Na lewej może zagrac Giggs albo Fletcher - ale szkoda obydwu obciążać i ryzykowac taką dziwaczną obroną. Musi chyba Pat jednak zagrać. Poza tym będzie bezpieczniej z dobra obroną grać, jeśli w środku pola i w ataku oraz bramce będą rezerwowi. JA bym chciała zobaczyć Obertana i myślałam o Nanim, ale co z Parkiem wtedy? zapomniałam że wraca przecież po kontuzji. Nie wiem czy jednak nie rozsądniej zagrać Parka zamiast Naniego... Chyba, że Park na pół godz wejdzie ze zmiany. Re: CL: Manchester United vs Besiktas JK (25.11.2009; 20:45) - Czary - 24-11-2009 18:11 Skład powinien wyglądać: Neville/Rafałek - Brown - Vidić - Evra Obertan - Gibson - Anderson - Nani Berbatov/Macheda - Welbeck W drugiej połowie Park za jednego ze skrzydłowych, plus Macheda, jeżeli zacznie na ławce. Re: CL: Manchester United vs Besiktas JK (25.11.2009; 20:45) - paolo - 24-11-2009 18:17 Rafael • Vidić • Brown • Evra Obertan • Fletcher • Anderson • Park Owen (Rooney) • Welbeck Na ławce posadziłbym Neville'a, bo w kadrze jest tylko pięciu obrońców. W razie wypadku mielibyśmy doświadczonego i w miarę uniwersalnego (prawa obrona i środek) zawodnika na tę formację. Myślę, że w środku pomocy ujrzymy Fletcha i Ando, bo raczej mało prawdopodobne aby Fergie postawił na Gibsona z Andersonem od pierwszych minut. Ewentualnie za Darrena wybiegnie Carrick/Scholes. Na skrzydle niech Park się rozgrywa, a Obertan da odpocząć Valencii. W ataku najchętniej ujrzałbym Owena i Welbecka, później Machede. Re: CL: Manchester United vs Besiktas JK (25.11.2009; 20:45) - Adis - 24-11-2009 18:33 paolo napisał(a):Myślę, że w środku pomocy ujrzymy Fletcha i Ando, bo raczej mało prawdopodobne aby Fergie postawił na Gibsona z Andersonem od pierwszych minut. Ewentualnie za Darrena wybiegnie Carrick/Scholes. manutd.com napisał(a):(...) but not at the expense of taking the opportunity to give European experience to some of his brightest young talents - with Darron Gibson set to be the main beneficiary.Także Darron jest praktycznie pewniakiem w jutrzejszym meczu. Re: CL: Manchester United vs Besiktas JK (25.11.2009; 20:45) - Lukas - 25-11-2009 14:50 Jako, że awans jest już w kieszeni to dzisiaj zobaczymy w większości tych, którzy nie grają regularnie w pierwszym składnie Diabłów. Niestety, ale mamy problemy w obronie- nie ma tam zbyt wielu rozwiązań, ale ja widziałbym to tak. W bramce pewnie stanie Foster, a dalej: Neville-Vidic-Brown-Rafael. W pomocy na skrzydłach można by spróbować wariant z Nanim i Obertanem, w środku Gibson z Andim a przed nimi Berba z Welbeckiem. Myślę, że powinno to wystarczyć na gości. Stawiam 2:0 dla nas. Re: CL: Manchester United vs Besiktas JK (25.11.2009; 20:45) - Breakthru - 25-11-2009 17:58 Kuszczak (SAF ostatnio mówił, że między Polakiem a Fosterem rozegra się walka o schedę po VDS, Foster miał swoje szanse w EPL, Kuszczakowi należy się 5 minut coby o sobie przypomnieć) A na resztę składu nie mam szczególnych preferencji, choć chciałbym zobaczyć maksymalnie dużo młodych wilków, wspartych doświadczonym obrońcą (Vidic) i dobrym defensywnym pomocnikiem (Fletcher). Re: CL: Manchester United 0-1 Besiktas JK (25.11.2009) - michal85 - 25-11-2009 22:50 Szkoda. Mogliśmy i powinniśmy ten mecz co najmniej zremisować. Pierwsza połowa całkiem niezła w naszym wykonaniu. W drugiej Besiktas się cofnął jeszcze głębiej i praktycznie poza dwiema sytuacjami w doliczonym czasie, nic ciekawego nie stworzyliśmy. Foster - bezrobotny [ 6 ] Neville - jakoś mało aktywny w ofensywie, a w defensywie miał mało okazji do wykazania się [ 6 ] Vidic/Brown - mało pracy [ 6 ] Rafael- ok [ 6 ] Obertan - bardzo dobry mecz, brakowało tylko wykończenia. Kilka ładnych dryblingów - zasłużył na szansę od pierwszych minut w PL [ 7 ] Anderson - fatalnie [ 5.5 ] Gibson - aktywny, był cały czas pod grą. Kilka ładnych piłek, kilka strat, a strzał zbytnio nie siedział [ 6.5 ] Park - w pierwszej części całkiem dobrze [ 6 ] Welbeck - kilka ładnych akcji [ 6.5 ] Macheda - przez większość meczu niezbyt aktywny, ale błysnął kilka razy [ 6 ] Carrick - [5.5] Evra - to powinien być karny [ 6.5 ] Owen - [ 5.5 ] Re: CL: Manchester United 0-1 Besiktas JK (25.11.2009) - mucha - 25-11-2009 22:56 W końcu porażka na Old Trafford. Grała młodzież, ale spodziewałem się, że to wygramy. O ile w pierwszej połowie dość fajnie to wyglądało, to w drugiej aż się nie chciało patrzeć. Dwie akcje stworzyliśmy w doliczonym czasie gry. Nie chce mi się rozpisywać, bo jestem trochę zażenowany padaką w drugiej połowie. Foster - za bramkę go nie winię, bo był rykoszet, poza tym bezrobotny, podobały mi się szybkie wyrzuty, początkujące groźne kontry - [6,5] Neville - w porządku [6,5] Vidić - ciężko oceniać środkowych obrońców, bo Besiktas praktycznie nie atakował [6,5] Brown - jak wyżej [6,5] Rafael - stracony gol wędruje na jego konto, poza tym również słabo [5] Obertan - najlepszy w naszych szeregach, brał na siebie ciężar gry i ogólnie grał bardzo mądrze [7,5] Gibson - bardzo słabo, całkowity brak kreatywności, mocne kopyto to nie wszystko [5] Anderson - również słabo, niewiele lepiej od partnera, ale też brakowało dobrych podań [5,5] Park - jak to Park, trochę poszarpał, trochę niewidoczny, średni występ [6] Welbeck - w pierwszej połowie wespół z Obertanem najlepsi w naszych szeregach, w drugiej spuścił z tonu [6,5] Macheda - w pierwszej połowie nieco mnie irytował, ale ogólnie na przestrzeni meczu raczej pozytywnie, szkoda, że nie udało się strzelić bramki, bo miał ku temu okazje [6,5] Owen - mało aktywny, choć wspaniale podał do Andersona w końcówce meczu, kiedy Macheda mógł strzelić gola [6] Carrick - nie zrobił różnicy [6] Evra - trochę żywiej się zrobiło po jego wejściu, ale trzeba przyznać, że nie wszystko mu wychodziło [6] Re: CL: Manchester United 0-1 Besiktas JK (25.11.2009) - michal85 - 25-11-2009 23:03 Zastanawiające jest dla mnie to jak można wyżej ocenić Andersona, który notorycznie tracił piłki i nie zrobił NIC pozytywnego ,od Gibsona, który był dużo bardziej aktywny i groźniejszy pod bramką rywala. Re: CL: Manchester United 0-1 Besiktas JK (25.11.2009) - mucha - 25-11-2009 23:11 Gibson był groźny? :shock: Słaba ocena głównie za to, że w kilku dogodnych sytuacjach zachował się po prostu słabo, wykazując brak kreatywności. Były szanse, gdzie wystarczyło dobrze obsłużyć napastników, a Gibson nie bardzo wiedział, co zrobić z piłką. A straty też się wkradły. O Andersonie również napisałem, że słabo i nieco lepiej od Gibsona. Przynajmniej przeprowadził bardzo dobrą akcję z Owenem i świetnie dograł do Machedy. Nie przypominam sobie, żeby Gibson czymkolwiek się wyróżnił. Re: CL: Manchester United 0-1 Besiktas JK (25.11.2009) - michal85 - 25-11-2009 23:16 Oddał 2 groźne strzały, wyprowadził dobrą kontrę przebiegając z 50 metrów i był "pod grą" przez cały mecz. Posłał kilka fajnych piłek i na pewno był bardziej pożyteczny. Owszem, w kilku sytuacjach źle się zachował, ale nie mogę uwierzyć jak ktoś mógł ocenić jego występ niżej niż Ando. Cóż, więcej do dodania chyba nie mam ![]() Re: CL: Manchester United 0-1 Besiktas JK (25.11.2009) - pedro - 25-11-2009 23:16 Zabrakło niestety szczescia, poza tym nalezał nam sie rzut karny. Młodzi pozostawili po sobie dobre wrazenie, ale niektórym jeszcze duzo brakuje do I składu. Foster - w zasadzie mógł to obronić. SAF uparcie na niego stawia i to sie niestety nie zmieni - 6 Rafael - nie ustrzegł sie błedów, brakowało dzis tego błysku - 6 Brown - wysoka forma Wesa, nie dał sie ogrywac, kilka pewnych interwencji - 7 Vidic - twardo i nieustepliwie, o to chodzi. Powinien dzis strzelić - 7 Gary - dzis nienajlepiej, slabe wrzutki i kilka błedów w defensywie - 6,5 Park - podobał mi sie po tej przerwie, brakowało ogrania, ale nadrabiał walką i zaangażowaniem, troche namieszał na połowie rywali - 6,5 Anderson - slaby wystep Ando, masa niecelnych zagran i strat - 6 Gibson - nie za dobry występ. Duzo zagrań na pałe, głupie faule, mało kreatywnie - 6 Obertan - warto na niego stawiać, przyszłość jest jego. Co prawda II połowa juz słabsza, ałe to nieoszlifowany diament. Miał swoje szanse w tym meczu - 6,5 Mecheda - jak Rustu obronil jego głowke? Aktywny, choc popelnil duzo błedów - 6,5 Welbeck - słabiej niz Kiko, duzo strat i niedokladnosci - 6 Owen - nic dzis nie pokazal - 6 Carrick - slabe strzaly na bramke Besiktasi, nie wszedl dobrze w ten mecz - 6 Evra - wniosl duzo zycia w nasza gre, co on bierze? - 6,5 Doping na OT nawet dzis dopisal ![]() |