Redcafe.pl - Manchester United Forum
Tom Cleverley - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36)
+---- Wątek: Tom Cleverley (/showthread.php?tid=897)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Re: Tom Cleverley - panopticum - 31-05-2011 11:39

Nie wiem w czym zmartwienie. Fergie jest mistrzem w rotowaniu składem i wprowadzaniu młodych graczy. Gibson, mimo że nikt nie widzi w nim niesamowitego talentu (nie słyszałem, żeby Fergie zapewniał, że da mu się wykazać) w ciągu ostatnich dwóch sezonów wystąpił ponad czterdzieści razy. Tom dostanie swoją szansę, nie ma co się srać, że konkurencja w składzie czy coś. Powinniśmy się martwić, jeśli nie byłoby dla niego konkurencji.

Re: Tom Cleverley - Masaccio - 31-05-2011 12:22

Tom musi dostać szansę ! ! !
O sile Manchesteru zawsze decydowali wychowankowie, a teraz kto zostaje? O'Shea, Brown, Fletcher?
Jeśli Welbeck, Cleverley, Morrison nie dostaną szansy, to stracimy nie tylko zawodników z ogromnym potencjałem ale i dużo pieniędzy na transfery, które tak naprawdę tylko blokują drogę rozwoju młodzieży.

Przepraszam, że to mówię, ale wystarczy spojrzeć na Barcelonę ... Oni stosują taką politykę, jaką Manchester miał parę/paręnaście lat temu. Przede wszystkim wychowankowie + niezbędne wzmocnienia.
Szkoda, że teraz w MU zamiast wychowanków mamy pół-wychowanków jak np. Rafael, czy Fabio.

Re: Tom Cleverley - Szymcio - 31-05-2011 12:49

Cytat:Szkoda, że teraz w MU zamiast wychowanków mamy pół-wychowanków jak np. Rafael, czy Fabio

Ja pierdolę. Lepiej zatem stawiać na wychowanków, którzy są słabsi od pół-wychowanków, bo to wychowankowie, więc grajmy nimi. Szczęście, że SAF nie kieruje się takimi pobudkami, bo już dawno stracilibyśmy prymat w Europie. Gramy piłkarzami, którzy są najlepsi i nie ma co narzekać na to, że Morrison czy Welbeck już teraz nie decydują o naszym obliczu. Mają czas. Ferguson zna ten klub od podszewki i skoro nasz pierwszy skład to nie był Van der Sar, Vidic, Evra, Nani, Rooney i 6 młodych wychowanków, to widać były ku temu powody. Poczekamy, zobaczymy, nie ma co już wszczynać rewolucji i wypominać Fergusonowi wszystkiego. Jestem przekonany, że każdy, kto na szansę zasługuje - dostanie ją.

Re: Tom Cleverley - Masaccio - 31-05-2011 13:06

Nie wiem gdzie wyczytałeś że coś wypominam Fergusonowi... Chyba miedzy wierszami ...
Zastanawia mnie gdzie się zagubili tacy zawodnicy jak Simpson, Richardson, Campbell, Rossi, Shawcross ...
Może to jakieś gwiazdy nie były (prócz Rossiego), ale przecież trzymamy w skałdzie większe 'drewna'
Dużo by wymieniać.
Niejaki Sylvan Ebans-Blake *wychowanek), gdy przechodził z Plymouth do Wolves, jego transfer opiewał na prawie 2,5 mln Euro... Przy transferach Torresa, czy Cristiano Ronaldo, to może i mało, choć z drugiej strony Plymouth to bodajże League Two ...
Albo Jonathan Spector...
Gramy mecz z West Hamem i taki zawodnik robi nam kuku ...

Re: Tom Cleverley - sebos_krk - 31-05-2011 13:22

Masaccio napisał(a):Zastanawia mnie gdzie się zagubili tacy zawodnicy jak Simpson, Richardson, Campbell, Rossi, Shawcross ...
Nigdzie. Byli za słabi na ten klub, no może poza Włochem.

Masaccio napisał(a):Albo Jonathan Spector...
Gramy mecz z West Hamem i taki zawodnik robi nam kuku ...
Ale o czym to świadczy, bo ja nie rozumiem?

Re: Tom Cleverley - Masaccio - 31-05-2011 13:27

Że mógłby być niezłym zmiennikiem w razie 'W', zamiast potem psuć nam krew?
Poza tym to była taka aluzja do pewnych prawidłowości...
Myślałem, że w miarę jasna ...

Re: Tom Cleverley - Szymcio - 31-05-2011 13:51

To musielibyśmy mieć kadrę złożoną ze 100 chłopów, żeby w razie w żaden nie zrobił nam kuku. Skoro ktoś grał w United i poszedł dalej, to znaczy, że (najczęściej) miał potencjał przynajmniej na granie w średniaku ligowym. My zostawiamy u siebie najlepszych, chyba, że sami chcą odejść.

W ogóle nie rozumiem Twojego podejścia. Zostawiajmy wychowanków, bo jak odejdą, to źle się to dla nas skończy, czyt.: wpierdolą nam gola, albo jeszcze coś. Przecież to absurdalne podejście. Zostawiamy tych, w których SAF widzi więcej, aniżeli grę na przeciętnym poziomie z corocznymi przebłyskami.

Re: Tom Cleverley - ryszard - 31-05-2011 16:05

Widzę, że do niektórych wciąż nie dociera, że pokolenia a'la '92 czy obecna Barcelona (gdzie byli piewcy metod Barcelony, kiedy ich skład był przepełniony Holendrami?) zdarza się raz na kilka dekad.
Wracając do tematu - wiele osób, zarówno ze światka trenerskiego, jak i dziennikarzy, którzy mieli przyjemność obcowania z Tomem, wypowiada się bardzo pozytywnie nt. jego nastawienia i ogólnego sposobu bycia, podkreślając, iż ten chłopak ma papiery na zostanie ważnym graczem w takim klubie jak Manchester United. Umiejętności ma, jednak wciąż nie jestem przekonany co do jego optymalnej pozycji na boisku. Jego energia przydaje się zarówno w środku, jak i na skrzydle, jednak ma coś w sobie z Beckhama (świetne crossy), co może sugerować, iż umieszczanie go na silę w środku, tylko dlatego, że mamy w tej formacji wyraźne braki, może okazać się niepotrzebnym marnowaniem ogromnego potencjału. Czas pokaże. Należy zaufać trenerowi.

Re: Tom Cleverley - Masaccio - 31-05-2011 17:35

Ta, wszystko to prawda, tylko potem kupimy jakiegoś Zambijczyka - wschodzącą gwiazdę, pogra ze 4 lata, stanie się wiodąca postacią i powie, że jego marzeniem jest gra w Deportivo Gudalajara. Sprzedamy go za 50 mln i wszyscy będą happy.
A Tom i po wypowiedziach i w ogóle widać, że chce grać dla United i to dla niego jest priorytet choćby nie wiem co.
Jest dobry, wszechstronny i co najważniejsze świadom swoich wysokich umiejętności. A to też jest ważne.

Re: Tom Cleverley - daniel - 31-05-2011 18:23

Ale o co jest to halo to ja nie wiem? Przecież Ferg powiedział wyraźnie w którymś z ostatnich wywiadów, że Tom i Danny wracają na OT i obaj będą dostawać szansę w nadchodzącym sezonie. Wiadomo, że nie będą tłukli po 40 spotkań, ale tych kilkanaście czy dwadzieścia pare na pewno się uzbiera, CC, FA Cup, Liga, Liga Mistrzów okazji będzie sporo.

Masaccio napisał(a):Ta, wszystko to prawda, tylko potem kupimy jakiegoś Zambijczyka - wschodzącą gwiazdę, pogra ze 4 lata, stanie się wiodąca postacią i powie, że jego marzeniem jest gra w Deportivo Gudalajara. Sprzedamy go za 50 mln i wszyscy będą happy.

No a nie będą? Wink 50 kafli! Operujesz jakimiś dziwnymi stereotypami kolego. Co do szkolenia młodzieży to i o tym Ferg ostatnio wspominał, zaznaczając że jeszcze raz ze sztabem trenerskim przyjrzą się swoim metodom szkoleniowym i będą starali się każdy aspekt tegoż szkolenia polepszać. Nie ma co srać, popatrz na inne drużyny z czuba PL i policz uczciwie ilu wychowanków wprowadzili ich trenerzy w przeciągu 5, 7 czy 10 lat.

Re: Tom Cleverley - ryszard - 31-05-2011 18:25

Masaccio napisał(a):Ta, wszystko to prawda, tylko potem kupimy jakiegoś Zambijczyka - wschodzącą gwiazdę, pogra ze 4 lata, stanie się wiodąca postacią i powie, że jego marzeniem jest gra w Deportivo Gudalajara. Sprzedamy go za 50 mln i wszyscy będą happy.
Jeśli w tym okresie przyczyni się znacznie (jak zrobił to archetyp, do którego pijesz) do zdobycia przez United czołowych trofeów, nie widzę w tym nic złego.
Trzeba pamiętać, że nie dla każdego Manchester United to klub bliski sercu, nie każdy jest fanem, nie mówiąc już o innych czynnikach, warunkujących miejsce gry zawodnika we współczesnym footballu (kasa, klimat, podatki, nocne atrakcje etc.).

Re: Tom Cleverley - samcro - 18-06-2011 23:16

<a class="postlink" href="http://www.footballfancast.com/2011/05/football-blogs/the-premier-league-wag-xi-of-the-season/attachment/emily_ohara_001-2">http://www.footballfancast.com/2011/05/ ... hara_001-2</a>

Ale Waga to ma niezłą chłopaczyna :>

Re: Tom Cleverley - Mubinio - 08-08-2011 12:44

http://www.skysports.com/story/0,,11095_7087871,00.html

Re: Tom Cleverley - beteo - 08-08-2011 22:35

Gratulujemy powołania do kadry Anglii.

Do tego przytaczam dzisiejszego tweeta Jacka Wilshere'a:
Congrats to Tom Cleverly for being called up! Top player with a big future....hope he gets some game time!

Re: Tom Cleverley - beteo - 09-08-2011 21:02

Super, że dostał powołanie, ale mecz odwołali, więc za wiele sobie nie pogra Sad

Teraz będziesz tak spamować w każdym możliwym temacie i reklamować serwis? Nie radzę. Ponadto edytuj posty. /Adis