![]() |
Spadek z Premier League 2010/2011 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2010/2011 (/forumdisplay.php?fid=42) +---- Wątek: Spadek z Premier League 2010/2011 (/showthread.php?tid=943) |
Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - fasol - 04-10-2010 20:37 matys napisał(a):Kciałbym Hehe Ja typuję do spadku Wigan, Wolves. Z trzecią ekipą mam problem. Blackpool prawdopodobnie spuchnie w dalszej części sezonu i powalczy z WHU, Boltonem lub Blackburn. Tak mi sie wydaje. Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - Kwas - 04-10-2010 23:35 fasol napisał(a):Ja typuję do spadku Wigan, Wolves.Wolves całkiem dobrze rozpoczęli sezon - 5 punktów w 3 spotkaniach to bardzo dobrym wynikiem dla klubu tego pokroju. Wprawdzie potem przyszły 4 porażki; Fulham 2-1 Wolves, gol stracony w 90 minucie; Wolves 1-2 Aston Villa, gol stracony w 87 minucie; Tottenham 3-1 Wolves, dwie stracone bramki odpowiednio w 87 i 90 minucie; Wigan 2-0 Wolves, czerwona kartka już w 11 minucie Henry'ego; lecz nie było tak, że Wilki zostały rozbite w proch i pył. fasol napisał(a):Blackpool prawdopodobnie spuchnie w dalszej części sezonu i powalczy z WHU, Boltonem lub Blackburn.Dla Ciebie kandydat do spadku, a dla mnie pretendent do zamieszania w czołówce, niespodzianki sezonu. Przynajmniej tak sobie pomyślałem pewnego sierpniowego dnia, gdzieś w południe, mianowicie w dniu otwarcia sezonu. Ciężko mi kogoś typować. Blackpool jedzie na entuzjazmie, West Bromwich radzi sobie za dobrze, West Ham jest za silny aby spaść, Wigan gra raz tak, raz tak, a Everton przecież jest drużyną na puchary. Żeby się wyróżnić i zabłysnąć typuje na spadkowicza Birmingham. Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - Jaroldz - 05-10-2010 18:44 panopticum napisał(a):Jaroldz napisał(a):Chciałbym, aby spadły drużyny Wolverhampton oraz BlackpoolMam nadzieję, że po występie Blackpool na Anfield nie życzysz im już źle Owszem, życzę. Dla mnie to Blackpool jest jakieś nijakie. Po pierwsze w ogóle nie chciałem, aby weszli do Premiership, ale niestety udało im się to po barażach. Już wolałem Cardiff City, a tu taki klops. Co do Liverpoolu, to niech z ligi nie spadają, bo Premiership bez nich nie byłaby już tą ligą, ale to 6-8 miejsce niech mają. Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - Czary - 05-10-2010 18:56 To chyba nie oglądałeś, żadnego meczu Blackpool w tym sezonie. Chłopaki grają bardzo dobrze, trener Holloway odwala tam świetną robotę. Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - Jaroldz - 05-10-2010 18:58 Czary napisał(a):To chyba nie oglądałeś, żadnego meczu Blackpool w tym sezonie. Chłopaki grają bardzo dobrze, trener Holloway odwala tam świetną robotę. Pisząc, że jest nijakie nie miałem na myśli ich gry, ale ogólnie cały klub. Chociażby ich stadion. Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - Czary - 05-10-2010 19:04 Trzeba było sprecyzować . ; ) Żeby nie było offtopu, to ja jako spadkowiczów widzę WBA i Wolves - o wytypowanie trzeciego zespołu będzie mi bardzo ciężko i obawiam się, że to może być West Ham. Jakby nie patrzeć czeka nas ciekawy sezon i to nie tylko jeśli chodzi o walkę o Mistrzostwo Anglii - walka o utrzymanie również może być pasjonująca. Go, go the Tangerines! Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - Kwas - 05-10-2010 20:14 Jaroldz napisał(a):Co do Liverpoolu, to niech z ligi nie spadają, bo Premiership bez nich nie byłaby już tą ligą,Ja ucieszyłbym się z takiego obrotu sprawy. Z Newcastle także Premier League "nie miała być tą ligą", a jakoś pozostała fajną. Wiem, porównanie na wyrost. Pozytywy - proste: spadek - rozpad klubu, większość wiałaby gdzie popadnie - odbudowa mogłaby zająć sporo czasu Negatywy - ? Jaroldz napisał(a):ale to 6-8 miejsce niech mają.Szóste za wysokie, bo to miejsce pucharowe. Najlepiej 18 - 20. Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - Minh - 05-10-2010 20:40 Kwas napisał(a):Negatywy Szczerze ci powiem, że na mecze z poolem to czekam zawsze z niecierpliwością. Bez nich to nie byłoby to samo. Zwycięstwo w takim meczu zawsze smakuje najlepiej, nie zważając na miejsce w tabeli któregokolwiek z klubów. Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - sebos_krk - 05-10-2010 20:42 Kwas napisał(a):Ja ucieszyłbym się z takiego obrotu sprawy. Z Newcastle także Premier League "nie miała być tą ligą"A była? Wolę Newcastle czy Liverpool, a nie jakiś ogórasów, gdzie arab dał swoje petrodolary. Poza tym ja akurat na mecze z lfc czekam cały rok. Nienawidzę tego klubu, ale to jest sens piłki, najważniejsze spotkanie na Wyspach i obok Barcy z Realem, Interu z Juve oraz derbów Glasgow i Buenos najbardziej prestiżowa gra świata. Kwas napisał(a):rozpad klubu, większość wiałaby gdzie popadnieWróciliby po sezonie i byłoby ciekawie, bo to różnie wtedy wygląda. Czasem taki wstrząs pomaga, a czasem budowanie zespołu od nowa zajmuje parę lat. Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - Mubinio - 05-10-2010 21:37 Pewnie, niech zostaną. Nie taki Pool straszny jak go malują. Odkąd im się zmienił koszulkowy sponsor nie boję się nawet wypić Carlsberga. A ja lubię Stoke za Delapa. W życiu nie widziałem takiego wrzutu z autu (nawet Hajto tak nie ciepał) i pewnie już nigdy nie zobaczę, więc napawam się tym ilekroć oglądam ich mecz (rzadko). A co do Wigan: oni mają pierońskiego farta, że jeszcze nie spadli. Już nawet mi się nie chce szukać dokładnych wyników po necie, ale 0:9 z Tottkami, 2x 0:5 z nami, 0:8 z Chelsea - te rezultaty mówią nam coś o potędze ciemnej strony Wigan. Kapitan Bomba powiedziałby: tępe chuje. ![]() Moje typy: Wigan, Wolves, Blackpool/WBA (nie sądzę, że utrzymają taką "formę" dłużej.) Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - Kwas - 05-10-2010 23:14 sebos_krk napisał(a):A była? Wolę Newcastle czy Liverpool, a nie jakiś ogórasów, gdzie arab dał swoje petrodolary.A myślisz, że ja nie życzyłbym spadku city ? ![]() sebos_krk napisał(a):Wróciliby po sezonie i byłoby ciekawie, bo to różnie wtedy wygląda. Czasem taki wstrząs pomaga, a czasem budowanie zespołu od nowa zajmuje parę lat.Z ich sytuacją finansową, która pogorszyłaby się dramatycznie w przypadku spadku, ciężko o dobry transfer, albo zatrzymanie najlepszych, którzy już teraz rwią się do ucieczki. Człowiek czeka na te spotkania, to fakt i może niesłusznie w negatywach o tym nie wspomniałem. Aczkolwiek przemęczyłbym brak gry z tymi klubami kosztem ich fatalnej przyszłości. Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - Czary - 05-10-2010 23:16 I bez spadku do Championship w kolejnym sezonie odejdzie Torres. Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - Kosma - 06-10-2010 14:14 Rozmawiamy o Scouserach, jakby szanse na relegację wynosiły ok. 50%. Na chwilę obecną nie mają żadnych szans na spadek. Zastanawiać się będzie można na poważnie najwcześniej w styczniu, gdyby Liverpool utrzymał swą zacną pozycję. Ze swojej strony powiem krótko - gdybym mógł zadecydować o spadku LFC, zesłałbym ich ligę niżej. Fakt, bardzo żałowałem, gdy leciała taka firma, jak Newcastle, czy blisko Championship były Młoty. Również czekam z niecierpliwością na pojedynki z Liverpoolem. Nie mam jednak złudzeń - po roku awansowaliby z powrotem, a takie upokorzenie jest warte więcej niż sezon bez pojedynku z nimi 8-) Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - panopticum - 06-10-2010 14:29 Zawsze moglibyśmy z nimi się spotkać w Curling Cup, o ile nie natrafiliby wcześniej na Northampton 8-) Re: Spadek z Premier League 2010/2011 - matys - 06-10-2010 16:16 Kris1908 napisał(a):Rozmawiamy o Scouserach, jakby szanse na relegację wynosiły ok. 50%. Na chwilę obecną nie mają żadnych szans na spadek. Zastanawiać się będzie można na poważnie najwcześniej w styczniu, gdyby Liverpool utrzymał swą zacną pozycję.This. Fajnie by było jakby zlecieli, pograli jakieś 2-3 lata na zapleczu, wykupiłby ich jakiś bogacz i dzięki jego piniondzom wrócili by do elyty. Można by się było napinać tak, jak z Chelsea, że kupili sobie sukces. No, ale zejdźmy na ziemię. |