![]() |
Reakcja otoczenia na United - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: We are United! (/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Reakcja otoczenia na United (/showthread.php?tid=95) |
Re: Reakcja otoczenia na United? - Futbolowa - 02-02-2008 13:18 Mnie też często sprawdzają i śmiać mi się chce, jak im się głupio robi. Faceci są jacyś zacofani. Nie wiem, czy to takie trudne do pojęcia, że kobieta też może interesować się futbolem...? Re: Reakcja otoczenia na United? - kinola91 - 02-02-2008 13:29 To taki głupi stereotyp.. hehe ![]() Re: Reakcja otoczenia na United? - moniazbig17 - 03-02-2008 12:01 U mnie w klasie jest kilka osób, które lubią MU, a dwie osoby (w tym ja),które naprawdę im kibicują. Mój tata kiedyś grał w piłkę nożną, ale to dawne czasy, w mojej rodzince to tylko ja mam na ich punkcie bzika, chociaż mam wrażenie, że mój brat też zaczyna im kibicowac...zaraziłam go moja pasja ![]() Jest nadzieja, że na 18 urodziny dostane od rodzinki bilety na mecz <jupi> , są małe szanse, ale jak mój tata mówi, że "może, kiedyś zobaczymy" to znaczy, że jest możliwe....Zobaczymy 16 grudnia :roll: pozdrawiam ![]() Re: Reakcja otoczenia na United? - Olis - 08-02-2008 11:15 U mnie prawie cała miejscowośc jest za Barcą, ale jakoś przestali się tak z tym afiszowac, jak im Ronaldinho zdziadział... Z tego co wiem w bloku obok na parterze kibic Barcy ogromny, a nad min na 2. piętrze dwóch kibiców Manchester United, ale z nimi się nie kumpluję, nie moje towarzystwo... Fajnie, że są z United, ale fajki i dyskoteki mnie nie kręcą. Oprócz tego mamy stadion w tej naszej małej wiosce i tam regularnie są mecze Barca : Real. Ci gorsi są zawsze z Realu, "najlepszy z najlepszych" Ronaldinho albo teraz Henry... A z resztą na takie dziadostwo nie chodzę. A w szkole panoszy się jakiś kozak w koszulce Arsenalu, ba, nawet dwóch... Tata ogląda mecze Polski, ale piłką jako tako się nie interesuje, za dużo pracuje ;p Ale finały i ważne mecze chętnie ogląda. Mama - lubi popatrzec ze mną na MU, ale ciągle się pyta: " O a ten jaki fajny, kto to?" - "Evra". A za chwilę " A ten murzynek?" - "EVRA!" Także trochę biovitalu by się przydało... Ale ją nauczyłam bezbłędnie rozpoznawac Scholesa, Giggsa, Rooneya, a Ronaldo pamięta sama z siebie. <hahaha> Zna też kadrę Włoch, Francji i Porrtugalii; pewnie, że nie cąłą, ale większosc. Ogólnie na meczu Manchester United jest taki wykład: "A ten CHristiano to biega jak taki pedał nie Ola... no patrz, reszta to tak biegnie, a on tak skacze jak sarenka... Ola czy on jest homoseksualistą? [ to takim profesorskim tonem ] Czy tacy męzczyźni ci się podobają? [ ... ]O kurczę, wywrócił się zaraz się popłacze, to jest już po meczu..." albo " E tam, [mecz z Tottenhamem ] zobacz jak ten TUTENHAMON jedzie, ano oni są super, ja im kibicuję... Kurde, nie wiem co na obiad zrobic. A ty idż schowac tapczan!" . ![]() Re: Reakcja otoczenia na United? - madzia - 10-02-2008 01:06 Zaczynając od rodziny ... Miałam "pecha" urodzić się w rodzinie, gdzie nikt za bardzo piłką się nie interesuje. Brat woli koszykówkę (od czasu do czasu obejrzy jakiś mecz United ze mną, ale to rzadkość), mama zdecydowanie woli siatkówkę ( "piłka nożna jest przecież strasznie nudna" ), a tata jeżeli ogląda jakiś mecz piłki nożnej, to na pewno jest to mecz reprezentacji Polski. Na większe zainteresowanie nogą - jak to mówi - nie ma czasu. Na resztę mężczyzn w najbliższej rodzinie też nie mam co liczyć - dziadkowi tylko skoki narciarski w głowie, ewentualnie repr. Polski, a wujek (razem z ciocią) woli siatkówkę. Więc mimo, że rodzina "sportowa", to jednak łatwo mi nie jest. Szczególnie jak mecz chce obejrzeć albo jak mocno przeżywam coś związanego z United. Wśród znajomych jest już lepiej. ![]() ![]() ![]() ![]() Re: Reakcja otoczenia na United? - Duras - 11-02-2008 20:52 Ja mam 3 kolegów kibiców United, jeden z mojej klasy ![]() Re: Reakcja otoczenia na United? - ewelinka937 - 12-04-2008 10:58 Mam kilku znajomych, którzy piłką się interesują, ale nie mają ulubionego klubu, oprócz jednej koleżanki, która lubi Manchester, ale nie ma takiego fioła na tym punkcie jak ja. Moja rodzina: Tata - najczęściej ogląda jak gra reprezentacja Polski, trochę się interesuje LM, ale bez przesady. Mama - raczej sporty jej nie kręcą, ale gdy oglądam mecz to zawsze się pyta kto gra. Do Manchesteru się już przyzwyczaiła i nie szczędzi komentarzy typu "A ten jaki szatan" (mowa o Tevezie) czy "a ten to jakiś taki znajomy" (chociaż VDS widzi pierwszy raz w życiu). Najbardziej jednak podziwia Ronaldo "taki ładny, tyle bramek strzela" ![]() Starsza siostra - wciąż nie potrafi zrozumieć mojej miłości do futbolu. Każdego zawodnika, którego zobaczy na ekranie musi nazwać po swojemu np. Fletcher - "Kłamca, Kłamca" (aluzja do popularnej komedii z Jimem Carrey'em), Rooney - po prostu "Shrek", Ronaldo - to "Czarny Baranek" "bo tak śmiesznie przebiera nóżkami". Dalsza rodzina - lepiej nie mówić - kuzyn uwielbia Arsenal :evil: Osamotniona w swoich poglądach, jak zwykle ![]() Re: Reakcja otoczenia na United? - Oskar - 12-04-2008 18:21 U mnie tata, bracia cioteczni za Barceloną, podobnie jak większość innych kolegów. Chociaż kumpel z ławki jako jedyny z moich kolegów (z klasy) dobrze zna się na piłce kibicuje Realowi Madryt i United ![]() ![]() ![]() Re: Reakcja otoczenia na United? - lmp2 - 12-04-2008 19:20 Hmm rodzinka już przyzwyczajona do tego, że jak jest mecz to nie wolno mnie ruszać dlatego kibicują United, bo jak przegra to praktycznie muszą mnie ratować z depresji. Moją 1 roczną chrześnice nakręcam na fanatyzm do United... Kumpele moje kibicują United tylko dlatego że ja im kibicuje... Kilku kumpli, poszło moje ślady, ślady fanatycznego kibicowania tylko że innego klubu. W szkole tylko, znają wynik porażek Man United. Ogólnie to często walczę z docinkami :twisted: Re: Reakcja otoczenia na United? - Tomassen - 12-04-2008 20:50 lmp2 napisał(a):Moją 1 roczną chrześnice nakręcam na fanatyzm do United... :? lmp2 napisał(a):Ogólnie to często walczę z docinkami :twisted: Jak mi ktoś docina, to zaczynam dyskusję o grze United w PL, ostatnie mecze, porównanie wyników z poprzedniej rundy. Oczywiście ja zadaję pytania. I taki cwaniak zamyka ryj, bo nie wie, co odpowiedzieć ![]() Re: Reakcja otoczenia na United? - Kisia92 - 18-04-2008 22:07 hmm jako że jestem dziewczyna to najgorszy problem jest z 'pseudo inteligentami' którzy myślą że jak dziewczyna jest fanem to zna Ronaldo i myśli że jest fajna. A że takich jest bardzo dużo to i schemat często się powtarza. W szkole i moim otoczeniu to już każdy wie że ja posiadam taką manie jaką posiadam, przyzwyczaili się, ale na początku łatwo nie było... Co do kłótni i docinek, to uwielbiam fanów Liverpoolu którzy uważają że sa tacy 'świetni'. Najbardziej utytuowani, LM etc. Wystarczy zapytać kiedy ostatni raz zdobyli PL i jakoś przestaje im być do śmiechu, ciekawe dlaczego hmmm xD Re: Reakcja otoczenia na United? - Duras - 19-04-2008 21:52 Łatwo nie jest szczególnie kiedy pewnego dnia ( przyjście Abramovica i Mouhrino do CFC) mój kumpel zaczyna kibicować Chelsea, jednak ja przyzwyczaiłem się do tego i naprawdę czasami się wyłączam gdy on zaczyna o Chelsea ich wspaniałości, tytułach szansach na mistrzostwo :mrgreen: (to ostatnie to marzenia :twisted: ) Dalej to w mojej nowej klasie kibice Barcy, Juve, Interu, Milanu, Celticu [czyli każdy coś innego :mrgreen:]oraz kolega sezonowy kibic raz Arsenal raz Manchester United Sevilla także i Ajax nie zawadzi :mrgreen: ja tam jestem wierny jednemu klubowi i tak pozostanie na zawsze. Re: Reakcja otoczenia na United? - shaman - 09-05-2008 13:43 Ja też w swojej okolicy nie mam dużo fanów United. Raptem trzech kolegów. Ale bezwarunkowo moja mama jest najleprza... Kiedy Manchester strzeli bramke, to ja bezwiednie krzycze... A ona co tak przeżywasz, to ci jeść nie da <hahaha> a tata ciągle stęka że co przyjdzie z pracy to jest mecz ![]() ![]() Re: Reakcja otoczenia na United? - mlody_unw - 12-05-2008 22:16 Reakcja otoczenia ... nie zwracam na to uwagi, najczęściej są to głupie docinki kolegów, którzy kibicują innym drużynom. Starsza część moich znajomych w wieku 25-35 raczej mnie rozumie i znimi mogę od czasu do czasu poważnie porozmawiać o piłce. A rodzina ? Mój ojciec nie wie, że jestem kibicem United ![]() Re: Reakcja otoczenia na United? - Rudii - 02-06-2008 20:09 Moja Mama- "znowu mecz" Mój Ojciec- "oooo kurcze....o jest....ajjjj blisko" ;D hehe Moja dziewczyna-"ehhh jutro słyszałam, że wieczorem Ci Twoi z kimś grają, znowu się nie zobaczymy" Moja Babcia-"kiedy Ty w końcu dorśniesz" Mój Dziadek-"Ronaldo to nikt przy Maradonie" Hehe i wszystko jasne ;D |