Redcafe.pl - Manchester United Forum
Transfery rywali w Premier League - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Transfery rywali w Premier League (/showthread.php?tid=191)

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - branka - 09-06-2009 17:51

Pytanie czy on by chciał - jak Tevez nie odchodzi to i tak by sie taki Ruud przydał, w sumie wszyscy nasi napastnicy najlepiej sie spisują jak grają lekko cofnięci, a Ruud mógłby z kazdym z nich grać na szpicy - ale myślę, że będzie wolał klub gdzie będzie miał pewne miejsce w składzie, u nas jak Carlos zostanie byłoby mu ciężko, nie sądze by on chciał sie znaleść w takiej sytuacji - ale jak nie Carlos zostanie to fajna z niego opcja, tyle że ja wole Teveza choćby ze względu na wiek...

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Lukas - 09-06-2009 17:59

Też mi się wydaje, że Ruud nie przyszedłby do nas, bo znowu nie miałby tego co głównie zdecydowało o tym że odszedł- miejsce w podstawowej 11.
Z resztą nie sądzę też by SAF go chciał Tongue

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - sir_matt - 10-06-2009 16:42

Pytanie tylko czy wróciłby do dobrej formy. Zresztą nie popykał se ostatnio w Realu, więc trudno powiedzieć, ale z drugiej strony 1,25 mln to śmieszne pieniądze.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - panopticum - 10-06-2009 16:46

Zanim poszedł pod nóż to był najlepszym strzelcem. Po mojemu to Ruud zawsze będzie wymiatał pod polem karnym i życzę mu jak najlepiej. Byle nie podczas meczów z UnitedWink.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Adis - 16-06-2009 12:33

Cytat:Oferta Liverpoolu wczorajszej nocy za Glena Johnsona opiewająca na 17 mln funtów została przyjęta przez Portsmouth. Reprezentant Anglii chce dołączyć do drużyny Beniteza.
Jeśli przejdzie do Liverpoolu to zanotują spore wzmocnienie, najlepszy prawy obrońca ligi w minionym sezonie, potrafi dograć świetnie piłkę (asystent Rooneya w reprezentacji Big Grin ), a także uderzyć na bramkę.
Tylko ta kwota transferu panie Benitez. <niesforny>

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - branka - 16-06-2009 12:45

wow, Liverpool sięga po rodowitych Angoli?

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - PepePanDziobak - 16-06-2009 14:21

Za Glena zapłacimy tylko 10mln bo Portsmouth wisi nam jeszcze 7mln za Croucha.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Czary - 16-06-2009 14:23

Jeśli się sam zawodnik zgodzi się na transfer. Póki co klub tylko zaakceptował ofertę. Jeśli Johnson przyjdzie do Poolu to najprawdopodobniej Anfield opuści Arbeloa, za którego Real daje 8mln.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - PepePanDziobak - 16-06-2009 14:37

Zawodnik się zgodził,A co z Arbeloa to zobaczymy.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Tomek91 - 23-06-2009 08:19

Cytat:Liverpool had an offer of about £18.5 million for Glen Johnson accepted last night. The successful bid comes after they struggled to raise the money to buy him when he was valued at about £8.5 million in January.

Liverpool dokonuje pierwszego wzmocnienia w tym sezonie, bójmy się. Wink The Reds wygrali rywalizację o Anglika z jego byłym klubem-Chelsea. Johnson ma za sobą dobry sezon, ale jak patrzę na cenę to zastanowiłbym się, czy jest wart aż tyle, no ale cóż. W końcu to Liverpool, oni tam doskonale znają się na rzemiośle transferowym Wink

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Czary - 23-06-2009 09:21

O tym, że będzie grał w poolu byłem niemal pewny. Do gry włączyła się Chelsea, ale sam zawodnik nie był zainteresowany transferem do Londynu (wszystko przez swój pierwszy pobyt w Chelsea). I plotki póki co się potwierdzają, bo agent Arbeloy podobno już jest w Madrycie.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - mucha - 23-06-2009 09:21

Do Chelsea nie przeszedł, bo chyba coś wspominał kiedyś, że oni mu złamali karierę czy coś w ten deseń. Zresztą dla mnie byłoby to niezrozumiałe, gdyby do nich dołączył, biorąc pod uwagę, że mają świetnego Bosingwę na boku obrony.

Liverpoolowi na pewno się przyda, ale sądzę, że powinni skupić się na sprowadzeniu jakiegoś napastnika, bo poza Torresem nie mają nikogo.

Tymczasem City sprowadziło Santa Cruza i wygląda na to, że w przyszłym sezonie dojdzie godny przeciwnik do rywalizacji. Skład mają świetny. Pytanie tylko, czy Hughes zdoła to poukładać. Jeśli tak, to uważam za całkiem możliwą zmianę w hierarchii angielskich klubów. Arsenal miał wystarczający skład, by spokojnie znaleźć się w TOP 4. Ciekawe jak będzie teraz, bo kadrowo wcale Arsenal nie wygląda lepiej od City.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - dende - 23-06-2009 10:00

Z tym Johnsonem mogę trochę dojebać, ale oglądałem wczoraj powtórkę meczu Kazachstanu z Anglią i gość był najsłabszym ogniwem. Kilka razy było o nim głośno, był wybierany do jedenastki kolejki, może i został kiedyś wybrany graczem miesiąca, ale czy jest taki super. Wiem, że głupio oceniać zawodnika na podstawie kilku meczy.(wcześniej oglądałem go parę razy w akcji) Na pewno nie jest jakimś tam drwalem w obronie, ale czy warto było za niego dać tyle kasy ? To już nie nasz problem, niech się martwią koleżanki i koledzy z lfc ;]

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Miko - 23-06-2009 10:19

Muszeq, Moim zdaniem tzw TOP 4 da radę utrzymać swoje pozycje i tym razem. City nie ma składu na pierwszą czwórkę jeszcze. Arsenal Londyn ma mimo wszystko na każdej pozycji kogoś bardziej wartościowego od City, no może prócz pomocy, chociaż i tutaj są argumenty po stronie Gunners. W bramce punkt dla City, w obronie dla Kanonierów, teraz nowy nabytek Wenegera, Thomas Vermaelen, wątpię żeby taką sumę grzał ławę na Emirates. Środkowa pomoc, hm jeśli Fabregas jest w formie bije o głowę Ireland'a oraz Barry'ego. Skrzydła: po stronie najbardziej wartościowy City to Shaun, natomiast w Arsenalu widzę, Nasriego(?) owszem można jeszcze dać Arszawina. A w ataku to Gunners mają same brylanciki oraz już ustatkowanych jak van Persie czy Adebayor, a Robinho to stanowczo za mało.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - matys - 23-06-2009 10:28

dende napisał(a):Kilka razy było o nim głośno, był wybierany do jedenastki kolejki, może i został kiedyś wybrany graczem miesiąca, ale czy jest taki super.
Przede wszystkim został wybrany do jedenastki kolejki sezonu 08/09, a to już coś mówi.

18 mln Ł wart nie jest, ale prawie za każdego reprezentanta płaci się dwa razy niż jest wart. No i też nie wiadomo do końca ile oni za niego zapłacili, bo podobno Portsmouth jeszcze leciało Poolowi 7 mln Ł za Croucha.

Dobry transfer moim zdaniem. Ciekawe czy zostanie Arbeloa, jak nie to dalej są w dupie, bo zostają z jednym prawym obrońcą. Tyle, że zamiast średniego Hiszpana, będzie dobry Johnson.