Redcafe.pl - Manchester United Forum
Primera Division - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Primera Division (/showthread.php?tid=557)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Re: Primera Division - Hubson - 19-08-2011 03:50

No dobra gościu ale ja mówiłem, że to Villa powinien dostać karę, jeżeli miał szydzić z Ozila na temat jego wiary czy innych rzeczy. W tym wypadku czytanie ze zrozumieniem się kłania.

P.S. To jest też niepoważne, że Eto'o za rasistowskie odzywki schodzil sam z boiska i nie chcial grac i sam sedzia sie musial go prosic, a teraz gosc, ktory mu do piet nie dorasta szydzi z Turka uzywajac podobnych odzywek...

Re: Primera Division - Jaroldz - 19-08-2011 17:05

Hubercik napisał(a):No dobra gościu ale ja mówiłem, że to Villa powinien dostać karę, jeżeli miał szydzić z Ozila na temat jego wiary czy innych rzeczy. W tym wypadku czytanie ze zrozumieniem się kłania.

P.S. To jest też niepoważne, że Eto'o za rasistowskie odzywki schodzil sam z boiska i nie chcial grac i sam sedzia sie musial go prosic, a teraz gosc, ktory mu do piet nie dorasta szydzi z Turka uzywajac podobnych odzywek...

Z tymi oskarżeniami o rasizm piłkarzy Barcy jest tak, jak wiosną, kiedy oskarżali Busquetsa o wyzwanie Marcelo od małpy, czyli "mono", a okazało się, że wcale tak nie powiedział.

Tonący brzytwy się chwyta.

Re: Primera Division - Adis - 19-08-2011 17:10

Jaroldz napisał(a):a okazało się, że wcale tak nie powiedział.
bo UEFA go uniewinniła? Jak było naprawdę wiedzą tylko Busquets, Marcelo i Jaroldz.

Re: Primera Division - Foster - 19-08-2011 17:42

[Obrazek: wiecej,niz,klub,!!.html]
Mourinho jest be, ale Barcelona świeta

Tyle w temacie cyrku.

Re: Primera Division - Jaroldz - 19-08-2011 17:44

Adis napisał(a):
Jaroldz napisał(a):a okazało się, że wcale tak nie powiedział.
bo UEFA go uniewinniła? Jak było naprawdę wiedzą tylko Busquets, Marcelo i Jaroldz.

Ja nie wiem jak było. Opieram się na tym, co postanowiła UEFA. Chyba nie są aż tak skorumpowani i nieuczciwi, aby przymknąć oko na rasizm. Dla mnie takie zachowanie jest niedopuszczalne.

Jeśli okazałoby się, że jednak Villa w ten sposób wyzywał Oezila, to powinien dostać bana na grę. I to na ok. 4 mecze.

Foster- to jest inne ujęcie z tego filmiku, na którym widać, jak Mou wsadza palec w oko Vilanovie. Z tego wynika jasno, że najpierw Mou(ł) go uderzył, a asystent Pepa mu oddał, za co też powinien dostać karę.

Re: Primera Division - Adis - 19-08-2011 20:00

Jaroldz napisał(a):Ja nie wiem jak było. Opieram się na tym, co postanowiła UEFA. Chyba nie są aż tak skorumpowani i nieuczciwi, aby przymknąć oko na rasizm. Dla mnie takie zachowanie jest niedopuszczalne.
Nie znam się na czytaniu z ruchu warg, ale dla mnie jest niemożliwym odczytanie ze 100% pewnością słowa, które padło z ust Hiszpana. Wystarczyło jako linię obrony obrać podobne słowo do tego sławetnego "mono" i tego się trzymać, nie ma szans na udowodnienie, że było inaczej. Jeśli nie było tam niczego niestosownego, to po co zasłaniał usta? Tak jak pisałem, prawdę znają tylko Marcelo i Busquets, słowo przeciwko słowu, my możemy się tylko domyślać, a Ty nagle stwierdzasz ze 100% pewnością, że Busquets jest niewinny, a Marcelo kłamie.

Re: Primera Division - Hubson - 19-08-2011 20:20

Jaroldz napisał(a):Tonący brzytwy się chwyta.

Jeżeli sugerujesz, że jestem za Realem lub Barcą i chce udowodnić komuś koniecznie winę to mylisz się, ponieważ nie kibicuję żadnej z tych drużyn.

Co do UEFY to sam cyrk z sędziami gdzie Colina, którego naprawdę bardzo szanowałem i nadal chcę to robić to jednak mówi w TV, że widzą więcej dzięki sędziom na liniach końcowych natomiast ani jedna kluczowa dla losów meczów decyzja od nich nie wypłynęła, ba sprawiają wrażenie, że niektóre incydenty specjalnie są przez nich ignorowane. I gość z autorytetem bardzo dużym w całej Europie mówi jedno, natomiast dzieje się zupełnie co innego.

Nie mówię, że tak samo jest z rasizmem, ale skoro sędziowie częściej mylą się na korzyść Barcelony, to nie można i czegoś takiego wykluczyć. W tych czasach niczego nie można wykluczyć.

Re: Primera Division - panopticum - 23-08-2011 10:30

Jaroldz napisał(a):Z tymi oskarżeniami o rasizm piłkarzy Barcy jest tak, jak wiosną, kiedy oskarżali Busquetsa o wyzwanie Marcelo od małpy, czyli "mono", a okazało się, że wcale tak nie powiedział.

No, ale ty nazywasz go bez problemu małpoludem.

Re: Primera Division - Jaroldz - 23-08-2011 11:56

panopticum napisał(a):
Jaroldz napisał(a):Z tymi oskarżeniami o rasizm piłkarzy Barcy jest tak, jak wiosną, kiedy oskarżali Busquetsa o wyzwanie Marcelo od małpy, czyli "mono", a okazało się, że wcale tak nie powiedział.

No, ale ty nazywasz go bez problemu małpoludem.

Tak pisałem:

Cytat:Nie jestem rasistą, nie mam nic do czarnoskórych, ale mam dosyć tego małpoluda Marcelo. Za każdym razem, kiedy gra z Barceloną zachowuje się brutalnie i za wszelką cenę chce zrobić komuś krzywdę. Za to, co zrobił Cescowi powinien dostać zakaz na ok. 4 mecze.

Mówiąc na niego małpolud chodzi mi o jego zachowanie.

P.S. Co do oskarżania Villi o wyzywanie religii Oezila, to tak jak podejrzewałem, okazało się to znów bujdą, co potwierdził Khedira pisząc, że Oezil nic takiego nie mówił.

Re: Primera Division - Kamill - 23-08-2011 12:22

Bardziej interesuje mnie fakt czy ta liga w ogóle ruszy, bo podobno druga kolejka też ma zostać odwołana.

Re: Primera Division - Jaroldz - 23-08-2011 12:23

I dobrze, że nie rusza. Niech zawodnicy walczą o swoje. Za darmo nikt by nie chciał pracować.

Re: Primera Division - Kosma - 23-08-2011 13:08

Jaroldz napisał(a):I dobrze, że nie rusza.
Foster nie będzie mógł Rossiego przeciwko mnie wystawić w piłkarzykach Wink

Re: Primera Division - samcro - 23-08-2011 15:44

Jaroldz napisał(a):Za darmo nikt by nie chciał pracować.
No Messi i spółka nie mają na chleb Big Grin

Re: Primera Division - panopticum - 23-08-2011 16:46

Ciekawe jak tam z kasą, rok temu byli na mniejszych zakupach, to nie starczyło na wypłaty.

Re: Primera Division - Jaroldz - 23-08-2011 17:19

samcro napisał(a):
Jaroldz napisał(a):Za darmo nikt by nie chciał pracować.
No Messi i spółka nie mają na chleb Big Grin

Powiedz to piłkarzom np. Saragossy czy Deportivo, którzy kasy nie zobaczyli.