Redcafe.pl - Manchester United Forum
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United (/showthread.php?tid=105)

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - El Polako - 29-07-2011 15:30

samcro napisał(a):a ja Wesa nie chcę. Drogi jak Messi a ryzyko jak Veron spore.

Messi raczej 40-50 baniek nie kosztuje(no chyba że w Fifie), więc porównanie ceny holendra z ceną argentyńczyka jest nie na miejscu.
Ferguson zapewne chciałby zakupić jakiegoś rozgrywającego dobrej klasy ale wielkich kokosów nie będzie wydawać bo to nie w jego stylu.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - samcro - 29-07-2011 15:51

El Polako napisał(a):), więc porównanie ceny holendra z ceną argentyńczyka jest nie na miejscu.

jak nie na miejscu, czepasz się nie potrzebnie. nie ważne jak messi , ważne że drogi i to jest punkt boże jakiczepliwy

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - paolo - 29-07-2011 22:04

Na moje oko, to cena Messiego jest aktualnie 1,5-2 razy większa niż za Sneijdera.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Mubinio - 29-07-2011 22:42

Na moje oko to w tej chwili Messi po prostu nie ma ceny.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - wicior - 29-07-2011 22:50

Na marginesie. Lass Diarra jest do sprzedania za 9 mln euro, czyli niecałe 8 mln funtów.

Psie pieniądze, a wzmocnienie byłoby porządne. Myślę, że warto takie "grosze" na niego wydać.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - samcro - 30-07-2011 09:38

paolo napisał(a):Na moje oko, to cena Messiego jest aktualnie 1,5-2 razy większa niż za Sneijdera.

Jezu a po co wogóle komentujecie to jak to nie było akurat ważne w tej kwestii

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Jaroldz - 01-08-2011 14:44

Ciekawy tekst o sadze " Modrić odchodzi z Tottenhamu":

Ukryty tekst:
Luka Modrić przejdzie do Manchesteru United. Nie. Luka Modrić dostał lepszą ofertę z Chelsea i wybiera się na Stamford Bridge. Albo wróć, nie pójdzie ani do jednych, ani do drugich. Zostanie w Tottenhamie i pomoże drużynie w walce o europejskie puchary. I za chwilę historia leci od nowa… Ech, rzygać już się chce od tej paplaniny. Naprawdę w Anglii nie ma ciekawszych tematów? Naprawdę musimy non stop czytać o przepychankach w sprawie piłkarza, który w ciągu dwóch ostatnich sezonów strzelił sześć goli i zaliczył tyle samo asyst? Bez obrazy, ale podobne statystyki ma Boudewijn Zenden. 34-latek z Sunderlandu, o którym większość już zapomniała, a który ostatni dobry mecz rozegrał jakieś dwa lata temu. Nie żebyśmy mówili, że Modrić to zły piłkarz. Znamy jego klasę, widzieliśmy dziesiątki meczów z jego udziałem, ale bez przesady. Nudzą nas już te codzienne newsy. Odejdzie, nie odejdzie. Chce odejść, nie chcą go puścić. Brakuje jeszcze tylko newsa, że do walki o Chorwata włącza się Real Madryt. Wtedy chyba naprawdę puścimy pawia.

Gdy kilka miesięcy temu zapowiadano, że sprawa Chorwata będzie najdłuższą transferową sagą na Wyspach, trochę w to powątpiewaliśmy. Stawialiśmy bardziej na Teveza. Zgoda – Argentyńczyk też jeszcze niczego nie podpisał, ale przynajmniej momentami jest o nim ciszej. A o Modriciu wałkuje się non stop. W pewnym momencie ktoś nawet napisał, że to drugi Scholes i nie wyobraża sobie, by zawodnik Tottenhamu nie trafił tego lata do Manchesteru. Ktoś inny dodał, że do klasy „Rudego” brakuje mu tylko jednego – lepszej skuteczności. Ręce opadają. Modricia na Old Trafford powitanoby z otwartymi ramionami – to jasne, ale mówienie, że to drugi Scholes; że z miejsca wypełni lukę; że u Fergusona będzie gwiazdą nadającą ton drużynie, to gruba przesada. Nie chce nam się tego rozwijać, rozważać różnych za i przeciw. Napiszmy tylko, że Anglik w wieku Modricia był już czterokrotnym mistrzem Anglii i zwycięzcą Ligi Mistrzów.

Na dziś sprawa wygląda tak, że Chorwat zostaje. „Luka Modrić still not for sale”, tytuł ten wisiał gdzieś już miesiąc temu i dziś, jak przejrzycie różne portale może znowu się na niego natkniecie. Nie zmienia się w sumie nic. Harry Redknapp z miną, jakby od tygodnia wlewał w siebie ile wlezie, obwieszcza nam, że Modricia nie puści, choć tak naprawdę wiadomo, że puści. Tyle, że jeszcze nie teraz. Tak to w Anglii jest. Miesiąc plotek, potem miesiąc przepychanek, kilkanaście zapowiedzi, a potem przychodzi koniec okna transferowego i wszystko zaczyna się wyjaśniać.

Ostatnio Wenger powiedział o Fabregasie, że nie testuje go w sparingach, bo on i tak myślami jest w Barcelonie. Z Modriciem pewnie jest podobnie. On w tym Tottenhamie nie zostanie, choćby dlatego, że zarabia 45 tys. tygodniowo, a w Chelsea mógłby mieć 130. Z niewolnika nie ma pracownika, to oczywiste. Zresztą Chorwat już teraz nie gra w sparingach, a działacze tłumaczą to bólem w klatce piersiowej. Absurd.

I takich newsów będziemy mieli tego miesiąca jeszcze kilkanaście. W międzyczasie z pomocą przychodzi nam „The Guardian”, prezentując zbiór zabawnych obrazków z pomocnikiem Tottenhamu w tle. Nasz ulubiony to ten, w którym Harry Redknapp prowadzi małego Lukę za rączkę, a za rogiem czai się Roman Abramowicz, gotowy w każdej chwili chwycić młodego za rękę i zabrać go do siebie.

Ostatecznie tak się pewnie stanie. Chelsea, której oferty zostały dwukrotnie odrzucone (22 i 27 mln funtów) jest dziś bliżej transferu niż Manchester. Negocjacje trwają. Im bliżej ich końca, tym jednak więcej pojawia się wątpliwości. – Modrić jest za delikatny. Wolałbym Sneijdera – powiedział ostatnio Marcel Desailly. Kibice zaczęli się zastanawiać. Może coś w tym jest? Może faktycznie ta cała saga jest bez sensu? Przypomnijmy: Luka Modrić – sześć goli i sześć asyst w dwóch ostatnich sezonach. Kilka niezłych dryblingów, kółeczek w środku pola, żadnego meczu, w którym naprawdę „zrobiłby różnicę”.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Hubson - 01-08-2011 14:55

W sumie ciężko się z tym nie zgodzić. Modrić różni się od Holendra tylko tym, że gra bardziej głebiej i może być kimś dla kogo nie trzeba będzie zmieniać formacji.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - michal85 - 03-08-2011 09:03

Dobrze by było gdyby podawać źródło - inaczej jest to naruszenie praw autorskich.

W każdym razie dla mnie bzdura - tak samo jak wypominanie np Carrickowi czy Scholesowi, że ci mało asystują/strzelają. Tak po prostu jest gdy zawodnik gra głęboko i jego zadaniem jest dyktowanie tempa gry. A różnicę robi w niejednym meczu, ale tak samo jak ktoś nie widzi pracy Carricka, tak samo nie zobaczy jaki wpływ na płynność gry zespołu mają zawodnicy pokroju Modrica.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Sirius - 07-08-2011 22:10

Dzisiejszy mecz utwierdził mnie w przekonaniu, że w tym momencie Sneijder nie jest nam potrzebny. Jeśli to co pokazywał dziś Cleverley to jego standardowy poziom, szkoda byłoby blokować mu miejsce, bo Tom może spokojnie odgrywać w tym sezonie nie tylko rolę rezerwowego.

P.S Mam nadzieję, że odpowiednie miejsce na ten post.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - mateuszr20471 - 08-08-2011 07:43

O ile Cleverley gral dobrze o tyle Carrick mnie rozczarowal. Po dobrych wystepach na tournee uwazalem, ze i w sezonie bedzie ostoja w pomocy. Sirius zrozum, ze mamy tylko 4 pewnych srodkowych pomocnikow. Potrzebujemy Sneijdera czy innego srodkowego pomocnika bez wzgledu czy Tom bedzie blyszczal czy nie.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - michal85 - 08-08-2011 08:12

Carrick nie zagrał słabo, zagrał poprawnie. Więcej się chyba spodziewać nie mogliśmy po zawodniku, który nie był w pełni sprawny. Co nie zmienia faktu, że Tom pokazał po raz kolejny to, czego brakuje nam u Carricka - większej determinacji i szybkości. Fajnie jednak, że mamy w drużynie zawodników o różnej charakterystyce Smile Teraz mamy Cleverley'a oraz Ando w bardzo dobrej dyspozycji, a jest jeszcze w obwodzie Giggs, Fletcher i Carrick. Przyjdzie kolejny zawodnik i zrobi się naprawdę ciasnawo.

Jak dla mnie od dawna sprawa wygląda tak, że bardziej potrzebujemy jakiegoś zabijakę w środku(gdyby tylko Barton nie miał zrytego beretu...A może Parker?) niż gracza w stylu Sneijdera.

ps Tom nie grał dobrze, on był fenomenalny.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - panopticum - 08-08-2011 15:54

Czy Barton ma taki zryty łeb? Czerwonej nie dostał chyba od 2009, gdzieś tak czytałem.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Sirius - 08-08-2011 16:43

Jak już zaznaczył poprzednik, pomocników mamy teraz zdecydowanie więcej niż czterech. Dodałbym jeszcze Parka, który może czasem pojawić się na środku i Gibsona, który póki co jeszcze nie zmienił klubu. Ostatecznie wolałbym widzieć jakiegoś kolejnego młodziaka grającego ogony niż Sneijdera, który spycha do tej roli Toma.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Mubinio - 08-08-2011 18:57

Go go go Paul Pogba ! Oto,kogo nam potrzeba. Postura Vieiry, strzał Scholesa, imię też Scholesa. Będzie dobrze.

PS. Każdy, kto widział mecz o Tarczę, sam przyzna, że nasi wychowankowie robią rozpierdol. Więc idźmy tą drogą, tym bardziej, że już wydaliśmy 50 baniek w lecie.