![]() |
Transfery rywali w Premier League - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Transfery rywali w Premier League (/showthread.php?tid=191) |
Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Foster - 23-06-2009 11:08 Miko napisał(a):...a Robinho to stanowczo za mało.Jeszcze jest Santa Cruz i na dniach dołączy zapewne Tevez. City ładnie się zbroi, jeśli Hughes ich dobrze poustawia to mogą w przyszłym sezonie nieźle namieszać... ale może być też tak jak z Tottenhamem ![]() Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Miko - 23-06-2009 11:11 A tak nawiasem pisząc to Manchester City powinno zrobił małą wysprzedaż, ile tam jest niepotrzebnych piłkarzy. Faktycznie zapomniałem o tych dwóch transferach, w takim przypadku Aston Villa może czuć się zagrożona. Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - matys - 23-06-2009 12:23 Miko napisał(a):Aston Villa może czuć się zagrożona.Villa jak się poważnie nie wzmocni, jak nie uda im się zastąpić Barry'ego i Younga(zakładam, że odejdzie) i jak dalej będą mieć taką wąską kadrę, to mogą wylądować w środku tabeli. Coś mi się wydaje, że ciężko im będzie powtórzyć taki sezon jak ten. Tottenham, City, Everton, który zatrzymał wszystkich swoich najlepszych graczy, wszystkie te ekipy wyglądają lepiej od AV. Oczywiście to tylko takie gadanie, ale w chwili obecnej można sobie tylko poteoretyzować. Co do City, to budują bardzo solidną ekipę, sam jestem ciekaw czy Sparky to tam ogarnie. Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - PepePanDziobak - 23-06-2009 14:01 muszeq napisał(a):Do Chelsea nie przeszedł, bo chyba coś wspominał kiedyś, że oni mu złamali karierę czy coś w ten deseń. Nie poszedł do Chelsea bo jak powiedział ten klub zabił w nim miłość do piłki. matys napisał(a):Ciekawe czy zostanie Arbeloa, Arbeloa prawdopodobnie odejdzie co dla mnie będzie głupotą. Benitez oświadczył też że stać klub na jeszcze jeden transfer. Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Czary - 23-06-2009 14:54 No to tym transferem najprawdopodobniej będzie jakiś napastnik. Benitez, mógł zostawić Arbeloe, a sprzedać Dossene, a chyba zrobi na odwrót. Nie wiadomo jeszcze co będzie z Mascherano, którego podobno chce kupić Barcelona. Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - mucha - 23-06-2009 17:08 Ja myślę, że Fat Man zarzuci sidła na Robbiego Keane'a. Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Kwas - 23-06-2009 18:26 Odejście Arbeloy będzie się równać dla mnie z kolejnym błędem Beniteza na rynku transferowym. Nie mogę tego zrozumieć. Odejdzie Hiszpan, więc prawdopodobnie zostanie Dossena, który poprzedni sezon miał fatalny. A tak to nie dość, że jego zespół straciłby gracza wszechstronnego, mogącego grać na każdej pozycji w obronie, to zostałby z graczem, którego w Liverpoolu już być dawno nie powinno. Arbeloa wydaje być graczem idealnym na rezerwę, mocnym zmiennikiem, więc tym bardziej dziwię się, że jego sprzedaż jest brana pod uwagę. Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - PepePanDziobak - 23-06-2009 22:38 Richard napisał(a):Odejście Arbeloy będzie się równać dla mnie z kolejnym błędem Beniteza na rynku transferowym.Zgadzam się z tobą.Pod koniec sezonu Benitez marudził że potrzebuję jeszcze jednego prawego obrońce,gdy kupił Glena nagle chcę pozbyć się Arbeloy.Mamy się wzmacniać a nie tracić dobrych graczy. Polecam ci ten poradnik: http://tnij.org/pisaniewsieci ("Stawiamy spację po"). //paolo Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Czary - 24-06-2009 12:47 Tymczasem pierwszym wzmocnieniem West Hamu jest Luis Jimenez, który został wypożyczony na jeden sezon z Interu Mediolan. I kolejne wzmocnienie Shitty, które zdecydowało się kupić Stuarta Taylora z AV. Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Kwas - 24-06-2009 14:32 Jimenez'owi za rok wygasa kontrakt z Interem i będzie wolnym zawodnikiem, tak więc West Ham ma go za friko. Nie wiem co myśleć o tym transferze. Strasznie się łamał we Włoszech, co chwila jakiś uraz albo kontuzja... Wątpię, by w Anglii, gdzie futbol jest bardziej siłowy, ta sytuacja miałaby się poprawić. Mówi się także o innym piłkarzu Interu, Balotellim, lecz jakoś nie chce mi się wierzyć w jego przejście na Upton Park. Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Czary - 24-06-2009 15:03 Ja słyszałem, że nie mówi się o Balotellim, tylko o Mancinim, który zgubił formę w Interze i na wypożyczenie w WHU miałby ją odbudować. Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Kwas - 24-06-2009 15:34 Tylko jaki ma sens wypożyczanie piłkarza, aby się odbudował, do zupełnie innej ligi, gdzie wszystko wygląda inaczej: klimat, styl gry itp.? Jeśli tak by się naprawdę stało, to zdziwiłbym się i to bardzo. Już przecież jeden taki błąd popełnili, mam tu na myśli przypadek Quaresmy. A sprawa z Balotellim była głośna, ale kilka miesięcy temu. Teraz rzadko się o niej wspomina. Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Czary - 24-06-2009 17:51 Bo Quaresma jest po prostu za słaby na jakiegoś europejskiego potentata, a Mancini w Romie udowodnił, że jest świetnym grajkiem. Cytat:Tylko jaki ma sens wypożyczanie piłkarza, aby się odbudował, do zupełnie innej ligi, gdzie wszystko wygląda inaczej: klimat, styl gry itp.? Tak samo można by było powiedzieć, przed transferem Robinho, który się jednak przystosował, dlatego nie należy skreślać Manciniego, jak zdecyduje się grać w WHU. Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Kwas - 24-06-2009 18:20 Czary napisał(a):a Mancini w Romie udowodnił, że jest świetnym grajkiem.Mancini grał bardzo nierówno w Romie. Potrafił rozegrać fenomenalną partię, by potem spisać się katastrofalnie. Tak więc stwierdzenie, że jest świetnym grajkiem, jest mimo wszystko trochę przesadzone. Czary napisał(a):Tak samo można by było powiedzieć, przed transferem Robinho, który się jednak przystosował, dlatego nie należy skreślać Manciniego, jak zdecyduje się grać w WHU.Tyle tylko, że była duża szansa, że Quaresma wróci na przyszły sezon do Włoch, i tak się rzeczywiście stało. Natomiast Robinho przyszedł tam jako gracz, który spędzi tam dłużej (przynajmniej według kontraktu) czasu niż Portugalczyk w Londynie. Aha, i nie twierdze, że Mancini nie poradzi sobie w Anglii, jeśli rzeczywiście tam trafi. Po prostu nie widzę sensu, aby wypożyczać go do tam i liczyć, że dzięki temu się odbuduje, skoro i tak ma potem wrócić do Mediolanu. No chyba, że mistrzowie Włoch mają zamiar go sprzedać. Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Tomek91 - 26-06-2009 08:44 City w natarciu ![]() Cytat:Istnieje możliwość, że Manchester City dokona wymiany z Evertonem. Na Goodison Park miałby trafić brazylijski napastnik Jo, a w przeciwną stronę Joleon Lescott. Jeśli taka transakcja doszłaby do skutku do City zrobiłoby niezły interes, bo Lescott wyrobił już sobie markę w Anglii (chyba w sezonie 08/09 był w najlepszej jedenastce sezonu), a Jo okazał się niewypałem. A w Arsenalu Fabregas porównał swój klub do impotenta :lol: Cytat:The Spanish midfielder, currently on international duty in the Confederations Cup South Africa, revealed his “anger” and “impotence” at not winning enough silverware for his club. Cały artykuł: <a class="postlink" href="http://www.mirror.co.uk/sport/football/2009/06/25/cesc-fabregas-hints-he-may-leave-arsenal-for-real-madrid-115875-21470128/">http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... -21470128/</a> |