Redcafe.pl - Manchester United Forum
Filmy - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Dział: Kino i TV (/forumdisplay.php?fid=28)
+---- Wątek: Filmy (/showthread.php?tid=67)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

Re: Filmy - daniel - 28-12-2010 11:36

Śmierć na pogrzebieWink

Re: Filmy - Ruuuuuuuuuud - 28-12-2010 17:54

Ja za to jestem świeżutko po filmie Mr.Nobody.Oczywiście nie oglądałem go w kinie, tylko ściągnąłem o 20 minut dłuższą wersje.Jak dla mnie film naprawde świetny/genialny.Z tym, że podkreślam, MOIM ZDANIEM.Poprostu trzeba lubić takie filmy w których wszystko jest tak pogmatwane, że każdy interpretuje go inaczej.W dodatku jest to melodramat, więc film dość specyficzny i nie będzie sie podobał wszystkim.

Film(ta rozszerzona wersja) trwa 2,5h.Sporo, ale to sama przyjemność.A niektóre sceny na długo zapadną mi w pamięć.Do tego genialna muzyka, także gorąco polecam <niesforny>

Re: Filmy - Adis - 28-12-2010 20:05

Tomek91 napisał(a):Jakaś lekka komedia na sylwestra, anyone?
Supersamiec. Ale bez lektora, z napisami lepiej.

Re: Filmy - Grzesiek - 28-12-2010 20:11

Haha, Supersamiec dobry filmSmile
Ja od siebie polecam Superhero z nieżyjącym już Leslie Nielsenem

Re: Filmy - Mubinio - 07-01-2011 16:05

Tron 3D (oczywiście tylko w IMAXie, a nie w cyfrówce) - miazga z dupy. Oczywiście fabuła kuleje jak to w takich filmach zawsze bywa, ale efekty specjalne + poziom trójwymiaru (nie w każdym filmie jest tak dobry) + genialna muzyka Daft Punku tworzą coś, na co chyba będę musiał iść raz jeszcze. Smile

Re: Filmy - Janczar - 15-01-2011 09:26

A oglądaliście film "Manchester United Beyond The Promised Land 2000 PL DVDRip" Fajny film pokazujący jak funkcjonuje United. Pokazane kilka meczy,wywiadów,komentarzy. Mnie się bardzo podobał. Jak ktoś chce linki do rapida to niech napisze na pw.

Re: Filmy - Czary - 16-01-2011 14:41

Jakby ktoś nie wiedział to w Canal+ od 15 stycznie do 15 lutego jest promocja w której każdy ma większy pakiet po tej samej cenie. Tak więc więcej kanałów odblokowanych. Smile

Re: Filmy - daniel - 16-01-2011 15:02

Megamind - dobra bajka Wink

Re: Filmy - radzio - 16-01-2011 21:02

Ja polecam [url="http://radziu.jogger.pl/2011/01/15/tron-legacy/"]Tron: Legacy[/url]

Naprawdę wgniata fotel jeśli chodzi o widowisko i muzyka też ciekawa Big Grin

Re: Filmy - matys - 17-01-2011 13:34

Chciałem odradzić oglądania Weekendu i marnowania kasy na bilet do kina. Straszna słabizna.

Re: Filmy - Jaroldz - 17-01-2011 13:41

matys napisał(a):Chciałem odradzić oglądania Weekendu i marnowania kasy na bilet do kina. Straszna słabizna.

No właśnie. Podobno film słaby. Denne cytaty, na początku filmu ponoć jest scena, gdzie ktoś puszcza pierda i mówi, że go to relaksuje. Jeśli ta scena kogoś nie bawi, to może sobie odpuścić oglądanie filmu Pazury.

Re: Filmy - matys - 17-01-2011 14:30

Scenariusz napisany na kolanie, jest walizka z kokainą i kasą i każdy chce je zgarnąć, ot cała fabuła. Widać, że się nikomu nie chciało nic wymyślać, to dali oklepany motyw. Dialogi tak zajebiste, jak w reklamie Vanisha. Może ze dwa dobre teksty, a poza tym szkoda gadać. Małaszyński mówi takie kwestie, że można się było poczuć jak widz M jak miłość. W ogóle jakie tam naciągane hasła są. Małaszyński z drugim gościem idą po broń do jakiegoś typa, pukają, a ten się pyta czy są sami i tu pada mega zajebisty tekst: "Nie, jest z nami święty mikołaj, ale się najebał i śpi w saniach" HAHAHAHAHAHA ale pompa, turlam ze śmiechu!!!

Pazura niech lepiej w komediach gra, zamiast sam je robić.

Re: Filmy - Adis - 25-02-2011 19:54

Byłem dzisiaj na "Czarnym czwartku" i nie żebym się zawiódł, ale liczyłem jednak, że film będzie nieco lepszy. Moim zdaniem reżyser chciał przekazać za dużo informacji w ciągu tych 1,5h, przez co tak naprawdę film się trochę rozsypywał. Dobrze, że wśród zalewu tragicznych, komercyjnych produkcji jak jakiś "Weekend" czy inny "Och Karol 2" jest mimo wszystko miejsce na ambitniejsze rodzime kino.

PS. Świetna rola Fronczewskiego.

Re: Filmy - sebos_krk - 25-02-2011 20:09

To ja jeszcze polecę coś w poprzedniego roku, nie miałem okazji być w kinie, ale ostatnio obejrzałem - Różyczka. Dowód, że z polskim kinem jeszcze nie jest bardzo źle.

Cytat:Dobrze, że wśród zalewu tragicznych, komercyjnych produkcji jak jakiś "Weekend" czy inny "Och Karol 2" jest mimo wszystko miejsce na ambitniejsze rodzime kino.
Te nasze obecne pseudo- komedie to powinni w odcinkach emitować obok Na wspólnej, a nie w kinach dupę ludziom zawracać.

Re: Filmy - brayoz - 25-02-2011 23:50

Obejrzałem dzisiaj "The Mechanic" z Jasonem Stathamem. Nie odbiega on od innych produkcji tego typu, ale do łyknięcia na raz jak najbardziej w porządku. Do tego Ben Foster, który bardzo fajnie odgrywa swoją rolę. Jeżeli nie macie nic lepszego, możecie sięgnąć Wink