Redcafe.pl - Manchester United Forum
Transfery rywali w Premier League - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Transfery rywali w Premier League (/showthread.php?tid=191)

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Lasq - 03-07-2009 07:37

Mi się wydaje, że Man City to czasem robi specjalnie po prostu szum wokół siebie wychodząc z założenia: "nieważne jak mówią byleby mówili". No bo nie wierze, żeby nawet szejkowie byli tak głupi, żeby realnie liczyć na wyciągnięcie Johna Terry'ego z Chelsea:

http://www.skysports.com/story/0,19528,11095_5412824,00.html

Big Grin

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Tomek91 - 03-07-2009 10:12

City w przyszłym tygodniu ma już podpisać kontrakt z Tevezem. A próba wyciągnięcia Terry'ego z Chelsea to szaleństwo Wink

W międzyczasie "The Blues" dokonali pierwszego wzmocnienia w tym okienku:

Cytat:Ross Turnbull został w czwartek nowym bramkarzem Chelsea Londyn. 24-letni zawodnik trafił na Stamford Bridge na zasadzie wolnego transferu z Middlesbrough. Z klubem ze Stamford Bridge podpisał czteroletnią umowę.

Na pierwszy skład szans raczej nie ma, może być co najwyżej numerem 2, no chyba, że Ancelotti zaczyna knuć jakiś misterny plan Wink

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - dEVJE - 10-07-2009 17:49

Ciekawy ruch Evertonu, wypożyczyli Jo z City z opcją definitywnego kupna brazylijczyka. Dla Louisa nowy rywal przybył. ; )
Cytat:Everton have secured the services of Manchester City striker Jo on a season-long loan with the option of a permanent deal.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - matys - 10-07-2009 18:14

On już tam grał całą rundę rewanżową, więc sytuacja Saszki w gruncie rzeczy się nie zmieni.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Adis - 14-07-2009 14:13

kanonierzy.com napisał(a):W dzisiejszym wydaniu Daily Mail możemy przeczytać, że Arsenal zaakceptował opiewającą na 25 milionów funtów ofertę transferu Emmanuela Adebayora. Togijczyk miałby zarabiać na City of Manchester Stadium 170 tysięcy funtów tygodniowo.

Jeśli transfer dojdzie do skutku, to naprawdę ofensywnie zespół będzie wyglądał co najmniej nieźle. Tevez, Adebayor, Santa Cruz, Robinho prawdopodobnie pójdzie na lewe skrzydło, do tego Barry, Ireland, Wright-Phillips. Jakiegoś solidnego obrońcę pewnie jeszcze dokupią, o ile przejście Terry'ego jest nierealne, to z pewnością mają dla niego jakąś alternatywę. Ciekawe jak sobie Mark Hughes poradzi z ustawieniem zespołu, z pewnością na walkę o mistrza jest jeszcze za wcześnie, niemniej w meczach z "big four" będą w stanie namieszać i ukraść czołówce trochę punktów. Patrząc na kadrę zespołu "na papierze", powinni być w stanie powalczyć z Arsenalem o 4 miejsce w lidze. Z drugiej strony wiadomo, że same nazwiska nie grają, potrzeba jeszcze trenera, który byłby w stanie zapanować nad zespołem i tu powraca pytanie - jak sobie Walijczyk z tym poradzi.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - matys - 15-07-2009 10:52

Cytat:Sky Sports News understands Stewart Downing is poised to join Aston Villa after Middlesbrough agreed a fee of Ł12million.

Myślicie o tym samym co ja 8-)

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Adis - 15-07-2009 10:56

Tak, czekamy na Younga. <cwaniak>

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - dsw_MUszyna - 15-07-2009 11:00

Tak, dokładnie to samo <cwaniak>

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - daniel - 15-07-2009 13:11

oby oby obySmile

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Ejdrens - 15-07-2009 13:35

Zobaczycie, że nie będzie żadnego Younga. Jeśli chodzi o nasze transfery to tylko piłkarze do akademi i Ci co będą od nas odchodzić.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - mucha - 15-07-2009 14:46

Zgadzam się z poprzednikiem. A jeśli już Young odejdzie, to myślę, że do Chelsea.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Foster - 15-07-2009 18:54

A czemu akurat do Chelsea? Poza tym po co? Żeby siedzieć na ławce?

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - mucha - 15-07-2009 19:01

Chelsea o ile mnie pamięć nie myli już się nim interesowała, a my nie. Dlaczego miałby siedzieć na ławce? Nie wiem co rozkmini Ancelotti z taktyką, bo on chyba grał bez skrzydłowych. Ale jeśli Chelsea grałaby skrzydłami to Young bez problemu łapałby się do składu. Kogo mają? Joe Cole to pewniak. Malouda jest słabszy od Younga. Teraz doszedł jeszcze Zhirkov, ale to i tak nie zmienia faktu, że Chelsea jakiegoś wielkiego bogactwa na skrzydłach nie ma. Young spokojnie łapałby się do składu.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Foster - 15-07-2009 19:10

O jakimś oficjalnym zainteresowaniu nie słyszałem, pojawiło się tylko kilka spekulacji, ale także kilka spekulacji było na temat jego przejścia do United.
Na skrzydła Zhirkov, Cole, Malouda i Kalou - wygląda to zdecydowanie lepiej niż u nas, także nie wiem czy tak spokojnie by się tam Young łapał do składu...

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - mucha - 15-07-2009 19:44

Z wymienionych przez ciebie Young jest pewnie słabszy tylko od Cole'a, który zresztą też w piłkę nie grał przez pół roku. Nie zapominajmy, że mówimy o jednym z najbardziej utalentowanych Anglików, który ma już spore doświadczenie w Premier League i przede wszystkim świetne statystyki.

O zainteresowaniu Youngiem przez Chelsea donosiło choćby Sky Sports, nie powołując się na żadne brukowce. Sky Sports to wiarygodne źródło (oprócz plotek, które nieraz przytaczają z innych szmatławców). Tutaj link: <a class="postlink" href="http://www.skysports.com/story/0,19528,11095_5364718,00.html">http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 18,00.html</a>

Natomiast o naszym zainteresowaniu donosiło bodajże tylko The People, więc bądźmy poważni. Poza tym Ferguson powiedział, że z transferami koniec. Jakoś Young mi pasuje w Chelsea i myślę, że transfer jest całkiem możliwy. Pytanie tylko czy O'Neill pozbędzie się kolejnej gwiazdy po odejściu Barry'ego. I ten transfer Downinga... Coś może być na rzeczy.