![]() |
Szkoła/Studia - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Szkoła/Studia (/showthread.php?tid=78) |
Re: Szkoła/Studia - branka - 03-07-2009 14:44 wow radzio nic bym nie dodała/odjęła od tego co napisałes o lekturach na poprzedniej stronie ![]() Re: Szkoła/Studia - Miko - 01-09-2009 12:30 <a class="postlink" href="http://www.lo4leszno.pl/plan/18.html">http://www.lo4leszno.pl/plan/18.html</a> 8 polaków, bo na wychowawczej też będzie xD Z urzędu dali nam dod 4 matmę tygodniowo. A i zrobili nam jedną gr językową, bo jest/zostało nas 23. A dwie grupy językowe są od 25 osób. Parodia. Re: Szkoła/Studia - mucha - 03-11-2009 14:03 Jak tam próbna matma? ![]() W sumie to jestem zadowolony, bo w tym roku nawet nie mam zeszytu do matmy, a jakąkolwiek naukę do tej próbnej maturki zacząłem wczoraj wieczorem. Posiedziałem dosłownie ze 3 godziny. Mój cel na zwykłą maturę to minimalne 30% (jak będzie więcej to wiadomo, że fajniej ![]() Także nie taka matura z matmy straszna jak ją malują ![]() Re: Szkoła/Studia - Olis - 03-11-2009 17:00 Nie była trudna, jak zawsze miałam problem z niektórymi otwartymi, ale za to mam wszystkie zamknięte dobrze, no i parę punktów z otwartych też się uzbiera. Mam nadzieję na ok. 80% więc na właściwej maturze może się doczołgam do tych wymarzonych 90 : P Re: Szkoła/Studia - Tomek91 - 04-11-2009 16:51 Ja wczoraj musiałem pisać bez kalkulatora, okazało się, że ten, który miałem ze sobą ma jakieś ukryte funkcje ![]() muszeq napisał(a):Mój cel na zwykłą maturę to minimalne 30% (jak będzie więcej to wiadomo, że fajniej Identycznie jak u mnie. ![]() Karta wzorów sprawia, że taką maturę zdałby ktoś, kto do matury ledwo co zamierza się uczyć ![]() Re: Szkoła/Studia - Zashi - 16-11-2009 16:50 Podstawowa matura z matematyki to pestka. Zadania są na bardzo niskim poziomie. Wynik ponad 90% nie jest trudny do uzyskania. Wiadomo - kilka procent trzeba odjac na głupie błedy typu: 3*3=6 ![]() Re: Szkoła/Studia - Minh - 16-11-2009 17:10 Matura rozszerzona z matmy nie jest trudna ![]() ![]() Ktoś jeszcze łączy się w bólu zdając IB? ![]() Re: Szkoła/Studia - branka - 16-11-2009 17:24 A ja musze jutro przeprowadzić badanie w postaci 4 wywiadów psychologicznych, nagrać je, potem spisać i zakodować odpowiednio(spisanie jednego wywiadu trwa średnio jeden dzień :mrgreen: ), potem zrobić analize tego i napisac o tym prace na kilkanaście stron, w której opisze wyniki/spostrzeżenia. Nie idźcie na psychologię <rotfl> PS Ja chcę wrócić do liceum! Re: Szkoła/Studia - dsw_MUszyna - 16-11-2009 18:29 A ja uczę się alkacymetrii i grawimetrii na koło z chemii analitycznej :/ Re: Szkoła/Studia - branka - 16-11-2009 18:36 czego? <hahaha> Nie znałam nawet takich słów. Ale nie marudź, jak chciałes być wkole to powinieneś sie cieszyć, że sie na nie uczysz ![]() PS W 2 semestrze będe mieć moduł z psychologii sportu, jeśli go wybiore(nie wiem czy wole to czy 'badania ilosciowe i jakosciowe' - ale z badań mam już tyle przedmiotów, ze chyba kolejny mi nie potrzebny), będę mogła zostać psychologiem w United :twisted: (nie ma to jak sobie pomarzyć) Re: Szkoła/Studia - dsw_MUszyna - 16-11-2009 20:27 życie. trzeba nauczyć się przez te studia wielu nieprzydatnych pierdół, których po otrzymaniu papieru nie będzie się nigdy więcej wykonywać ![]() Re: Szkoła/Studia - branka - 07-12-2009 21:05 Jestem w trakcie robienia badania na psychologach klinicznych i tak analizując wyniki dochodzę do jednego wniosku - nie poszłabym do psychologa za nic w świecie ![]() Re: Szkoła/Studia - samcro - 07-12-2009 23:41 branka napisał(a):- nie poszłabym do psychologa za nic w świecieMogę prosić o rozwinięcie?? Jestem ciekawy, psychologia to wydaje się ciekawa nauka Re: Szkoła/Studia - branka - 07-12-2009 23:54 Jest bardzo ciekawa, to co mówią psychologowie jeszcze ciekawsze... Na przykład jak psycholog pracujący jako terapeuta mówi, że diagnozuje pacjentów na depresję na podstawie jakichś tam kryteriów uznanych międzynarodowo, po czym okazuje się że ich nie zna, to jest to bardzo ciekawe....Kto ma znać kryteria diagnostyczne, jak nie ten który wg nich diagnozuje?? Ale jak mówi " nie wiem" jak sie go spyta o granicę między zdrowiem a chorobą, w ogóle mówi 'nie wiem' jak sie go pyta o to kiedy choroba sie zaczyna, kiedy kończy.. albo nie wie czy pacjent cierpi jak jest chory itp(. Albo jak dokonuje diagnozy testami, które nie mają licencji, którymi nie powinien testować to też jest ciekawie. Itd. Psychologia jest bardzo złożona nauką, jest masa różnych nurtów. Mnie osobiście interesuje poznawcza(czyli funkcjonowanie umysłu, procesy umysłowe itp)ale studiuję psych. społeczną(co jest fajne ze względu na dużą praktyke badawczą - ja w każdym razie badania lubię - ale akurat takie badanie jakościowe, czyli robienie wywiadów badawczych z ludźmi, tu akurat psychologami, robiłam pierwszy raz). Re: Szkoła/Studia - paolo - 09-12-2009 16:46 ![]() |