![]() |
Premier League 2008/09 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2008/2009 (/forumdisplay.php?fid=35) +---- Wątek: Premier League 2008/09 (/showthread.php?tid=214) |
Re: Premier League 2008/09 - michal85 - 14-02-2009 23:02 Ależ AV pokazuje właśnie, że można skład oprzeć na Angolach i wyjść na tym całkiem dobrze ![]() Re: Premier League 2008/09 - radzio - 14-02-2009 23:46 michal85 napisał(a):Ależ AV pokazuje właśnie, że można skład oprzeć na Angolach i wyjść na tym całkiem dobrze I chwała im za to właśnie, mam nadzieję, że inne zespoły pójdą w ślady AV ;-) Re: Premier League 2008/09 - panopticum - 15-02-2009 04:10 Dobra, ale trzeba zadać bolesne pytanie: czy ten poziom się równa w górę czy w dół? Bo gra żadnej drużyny z "Wielkiej Czwórki" nie zachwyca. Ile w tym zdolności słabszych klubów a ile słabości mocniejszych? Re: Premier League 2008/09 - Vego4 - 15-02-2009 13:30 pan_opticum napisał(a):Dobra, ale trzeba zadać bolesne pytanie: czy ten poziom się równa w górę czy w dół? Bo gra żadnej drużyny z "Wielkiej Czwórki" nie zachwyca. Ile w tym zdolności słabszych klubów a ile słabości mocniejszych? Jak na moje to poziom rośnie, wreszcie nie oglądamy walki o majstra pomiędzy Manchesterem-Chelsea-Liverpoolem-Arsenalem, choć z tym liverpoolem to może przesadziłem <rotfl> , ale tak na poważnie to jak wspomniałem poziom rośnie, przecież w końcu ile można oglądać sukcesy jednych i tych samych?. ,,Wielka Czwórka'' nie zachwyca to jest prawda, ale mimo tego dwa pierwsze miejsca zajmują Manchester i Liverpool-a więc ekipy z tej magicznej czwórki. Jak widać mimo słabej postawy jak do tej pory żadna inna ekipa nie potrafiła tego wykorzystywać, do teraz bo jak widać ekipa O'Neila wykorzystuje słabszą formę i Chelsea i Arsenalu wyprzedzając ich w tabeli, jeśli dalej tak pójdzie to w kolejnym sezonie ,,Wielka Czwórka'' może być w zupełnie innym zestawieniu. :mrgreen: :mrgreen: Re: Premier League 2008/09 - dsw_MUszyna - 15-02-2009 16:37 Moim zdaniem liga zdecydowanie się podniosła, świadczy o tym ścisk nad strefą spadkową, który raczej z obniżką formy Arsenalu i Chelsea ma niewiele wspólnego. Na tym skorzystała jedynie Villa, choć mógł skorzystać i Everton. Zdecydowanie na plus w tym sezonie wypadają również Wigan, West Ham i Fulham. Przed sezonem nie spodziewałem się by któraś z tych drużyn trzymała się w pierwszej dziesiątce, a Fulham tradycyjnie jak co roku typowałem do spadku. Cieszy również postawa Hull, o którym myślałem początkowo jak o chłopcu do bicia niczym Derby w poprzednim sezonie. Rozczarowują Tottenham, Portsmouth i Blackburn, które to drużyny typowałem do walki o puchar UEFA, a Koguty nawet do LM. Tylko martwi malejący procent Anglików w Angielskich klubach. Villa uzbierała wspaniały tercet (Agbonlahor, Barry i Young), który pokazuje że w tym krają wciąż rodzą się dobrzy zawodnicy. Trzeba brać z nich przykład, bo takim nie chce się uciekać do ciepłych krajów ![]() Edit: Everton angielskimi juniorami stoi, chyba jak żaden inny klub w EPL. Ostatnio brameczkę pogrążającą Liverpool w FA Cup strzeli Dan Gosling (19 lat), dziś pierwszą bramkę w meczu z Villą strzelił Jack Rodwell (miesiąc do 18). Re: Premier League 2008/09 - mlody_unw - 15-02-2009 16:51 Wg mnie najbardziej rozczarowują zawodnicy Man City. Tak o nich głośno, niby 'wielkie' gwiazdy mają, a dobrych wyników /* na szczęście */ nie widać. Dlatego powtarzam po raz kolejny, że Pieniądze w piłkę nie grają ! Pamiętajcie o tym ![]() Re: Premier League 2008/09 - panopticum - 15-02-2009 17:43 ManCity? Zajmuje dziewiątą pozycję i ma osiem punktów przewagi nad spadkową pozycją. Taki Tottenham ledwo się wygrzebał z tej czarnej dupy w jakiej tkwił i dalej jest bardzo nisko. A w ten zespół wpompowano więcej forsy niż w City, które niby ma tych szejków co tak szastają pieniędzmi. Żadna drużyna w tym roku tak nie zawiodła jak oni. Co do poziomu ligi to może się zbiega jakieś podniesienie poziomu z kryzysem wielkiej czwórki ![]() Re: Premier League 2008/09 - mucha - 15-02-2009 19:38 To czy poziom ligi się zrównuje czy Big Four daje dupy okaże się w Lidze Mistrzów. Co do City. Podejrzewam, że za jakieś 2-3 sezony będzie to klub walczący o mistrzostwo Anglii. Re: Premier League 2008/09 - Em000 - 15-02-2009 19:44 muszeq napisał(a):Co do City. Podejrzewam, że za jakieś 2-3 sezony będzie to klub walczący o mistrzostwo Anglii.No cóż jeśli uda im się zrobić dobre transfery tak jak Chelsea i pewnie niestety zwolnią Marka, a w jego miejsce zatrudnią dobrego trenera, to może już jak The Blues zaczną w przeciągu 2 sezonów być naprawdę groźni, ale póki co to im nie wróżę tego, bo panowie szejkowie nie mają zielonego pojęcia o handlu piłkarzami... zresztą o piłce też <gafa> Re: Premier League 2008/09 - Czary - 17-02-2009 14:24 Cytat:Szkoleniowiec Liverpoolu, Rafa Benitez żali się brytyjskim mediom, że przegrywa finansowo z największymi rywalami The Reds w walce o mistrzostwo Anglii - drużynami Chelsea i Manchesteru United. Oto kolejny czynnik, jakim tłumaczy słabe w ostatnim czasie wyniki Liverpoolu Benitez. Kupując Robbie Keana wydał pieniądze, za które mógł kupić co najmniej dwóch dobrych grajków, ale on wolał mieć Irlandczyka w składzie, którego sprzedał z powrotem do Spursów w zimowym okienku transferowym, za o wiele mniejsze pieniądze. Jak na razie Benitez cały czas narzeka: A to Manchester ma więcej pieniędzy, a to sędziowie są dla Manchesteru, a to Manchester strzela gole w końcówkach, a to Lucas dostał niesłuszną czerwoną kartkę w FA Cup, a to Gerrard ma kontuzje, to zespół nie ma lidera...Pieniądze nie grają, czego przykładem jest Manchester City czy Tottenham. Niech Benitez odczepi się od Diabłów i skupi się na trenowaniu swojego Liverpoolu. Re: Premier League 2008/09 - M.T. - 17-02-2009 16:19 Przepraszam bardzo ale to logiczne że jak się coś wygrywa to się za to dostaje kasę ![]() Re: Premier League 2008/09 - matys - 17-02-2009 16:37 Mr. Rotator w swoim żywiole. Mi to jak najbardziej pasuje, niech mydli oczy Jankesom i kibicom, grunt żeby podpisał nową umowę. Ale trzeba być niezłym chujem, żeby po tej całej farsie z Keanem, mówić o tym kto, jak gospodaruje pieniędzmi :lol: . Re: Premier League 2008/09 - Lukas - 17-02-2009 16:45 Czy ten Benitez zawsze musi pieprzyć takie głupoty- dziwię się że mu to jeszcze nie zbrzydło. Zawsze musi coś palnąć aby znaleźć wytłumaczenie dla marnej gry swojej drużyny- to jest żałosne. Cytat:"Każdego roku United zarabia o 60 milionów funtów więcej od nas" M.T. napisał(a):Przepraszam bardzo ale to logiczne że jak się coś wygrywa to się za to dostaje kasęDla Benia to chyba mało logiczne Cytat:"Mógłbym znaleźć wystarczająco dużo takich statystyk, które zanudziłyby każdego."To radzę mu aby zajrzał na ten artykuł Kuli: <a class="postlink" href="http://redlog.pl/2008/05/08/transfery-czyli-ktos-tu-klamie/">http://redlog.pl/2008/05/08/transfery-c ... tu-klamie/</a> Bo chodzi oto panie Benitez: jak już kupować jakiegoś piłkarza, to takiego z którego będzie pożytek na kilka lat- a nie robić takie jaja jak z Keanem. Ależ on potrafi wkurzyć :twisted: Re: Premier League 2008/09 - panopticum - 17-02-2009 17:25 Serio wkurzyć? Ja zawsze rechoczę jak Benitez się żali jaki to ten świad zły a Manchester podle bogaty i podły. Re: Premier League 2008/09 - Czary - 17-02-2009 19:00 Benitez pokazuje swój brak profesjonalizmu. Zamiast się zamknąć i wziąść się ostro do roboty to zawsze się czymś usprawiedliwia, a to zaczyna się robić irytujące. Widać jak działa na niego presja. |