![]() |
Szkoła/Studia - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Szkoła/Studia (/showthread.php?tid=78) |
Re: Szkoła/Studia - panopticum - 09-12-2009 16:54 Co za syf. Jeszcze powinno być coś że mama płakała, a mała siostrzyczka się martwiła. Re: Szkoła/Studia - Lasq - 10-12-2009 01:27 Dziwni ludzie - chwalić się w internecie, że jest się kompletnym debilem :roll: Re: Szkoła/Studia - panopticum - 10-12-2009 12:01 Tam chwalić się, ktoś wymyślił bajeczkę z morałem. Re: Szkoła/Studia - matys - 10-12-2009 14:39 Jaki kraj takie 'kampanie społeczne'. Re: Szkoła/Studia - Tomek91 - 25-01-2010 17:13 W najbliższą sobotę czeka mnie studniówka. Ponadto data pokrywa się z urodzinami dziewczyny, więc powody do świętowania są. Jak wspominacie wasze studniówki? ![]() Re: Szkoła/Studia - mucha - 25-01-2010 19:51 Miałem w tę sobotę ![]() ![]() Tyle się na nią czekało, a minęła tak szybko. Minęły dwa dni, a ja już mam doła, że już więcej nie będzie tak klimatycznej imprezy ![]() Re: Szkoła/Studia - Lukas - 28-01-2010 10:55 ![]() Re: Szkoła/Studia - truered - 10-03-2010 08:58 Minh napisał(a):Ktoś jeszcze łączy się w bólu zdając IB? Ja w tym roku klasa maturalna. Jakie przedmioty? Ja Biologia SL, Matma SL, Francuski SL, Angielski HL,Historia HL, Polski HL. Skończyłem EE, TOK Eseje, Historical Investigation, wszystkie laby i portfolia. W ostatni piątek miałem egzamin ustny z angola, w następny czwartek mam z francuskiego. Obydwa polskie zdalem na 7, więc jak na razie idzie nieźle.Wyniki próbnej tylko średnio... Ale jest jeszcze czas. Zdajesz do Polski, czy gdzieś na studia poza granicami naszej jakże urokliwiej ziemi? Re: Szkoła/Studia - Minh - 10-03-2010 14:43 Jaki angielski? Ja Geography HL, Maths HL, English B HL, Polish SL, Economics SL i Physics SL. Miałem jeszcze ekonomię na HL ale zrezygnowałem, bo jednak 4 to za duzo... W sumie jest zapierdol, ale się będzie opłacać. Mam nadzieję. ![]() Do jakiej szkoły chodzisz? Ja planuję na studia do Stanów pojechać czyli muszę jeszcze do tego SAT zdawać... A Anglia to raczej plan awaryjny. Chociaż mój kumpel dostał w tym roku ofertę od UCL na 34 punkty na biznes z informatyką, czyli w sumie coś dla mnie. Też jakaś opcja. A ty gdzie chcesz? Re: Szkoła/Studia - truered - 10-03-2010 18:58 Ja do IX LO w Bydgoszczy i nie mam na przykład Economics nad czym trochę ubolewam. Złożyłem na Law/Business Law/Law and Management do Abertswick,Kingston College w Londynie, Herriot University w Edynburgu, Regents Business School w Londynie, Metropolitan University w Londynie. Ale nie jestem przekonany jakoś do edukacji w Anglii. Pełno znajomych z starszych roczników zawiodło się na studiach tam i wróciło do kraju. Bodajże dwie osoby z 40, które wyjechały ostało się tam na stałe. Dlatego składam też na Koźmińskiego w Warszawie i UJ. A co do Angielskiego tak jak ty. Moje odczucia są takie, że pierwszy rok jest najgorszy. Poznajesz program, wymagania, błądzisz tworząc eseje/portfolia/laby. Bawisz się w CAS i starasz się chodzić na TOK. A w drugiej jest z górki, masz znajomość wymagań, programu, a także wszystkich form przydatnych w edukacji. Jedynym minusem jest naprawdę duży zapieprz, ale ja nie żałuję, że wybrałem ten program. W sumie łatwiej zdać maturę albo osiągnąć taki wynik jaki chcemy. Jedyne, co to fakt, że IB to tak naprawdę dwuletnia matura. Pierwszą maturę ustną z polskiego masz w pierwszym roku, drugą w środku drugiego. Ponadto oralne z języków też na 2 miesiące przed majem. Do tego dochodzą internale, którę trzeba naprawdę długo męczyć, no i EE z wszystkimi wymaganiami. Ja moją pracę na temat: "Hitler's Jewish soldiers - an ideological lapse or military reinforcement?" pisałem ok. 60 h, więc naprawdę dużo pracy trzeba w to włożyć. Re: Szkoła/Studia - mucha - 30-06-2010 13:51 I jak tam maturzyści wyniki? ![]() Ja z podstawowych jestem zadowolony, ale biorąc pod uwagę rozszerzenia, będzie ciężko się się dostać gdzieś na studia, tym bardziej, że nie mam pojęcia gdzie, poza filologią angielską, mogę składać papiery z takimi wynikami. Może ma ktoś jakieś propozycje? ![]() Polski - 94% Angielski - 97% Matma - 68% Polski roz. - 53% Angielski roz. - 69% Geografia roz. - 25% :lol: Re: Szkoła/Studia - buri - 30-06-2010 14:07 Ja żadnego dodatkowego przedmiotu nie brałem. Wyniki mnie satysfakcjonują, tylko angielski ustny trochę schrzaniłem ![]() Polski pisemny - 74% Polski ustny - 75% Angielski pisemny - 87% Angielski ustny - 70% Matematyka - 80% Re: Szkoła/Studia - mucha - 30-06-2010 14:28 Jeśli chodzi o ustne to u mnie polski tylko 45%. Angielski 95%, a rozszerzony 80%. Re: Szkoła/Studia - Olis - 30-06-2010 14:53 Polski ustny: 100% Polski pisemny: 69% (WTF? ![]() Angielski podstawa ustny: 100% Angielski podstawa pisemny: 100% Angielski rozszerzony ustny: 95% Angielski rozszerzony pisemny: 91% Matematyka podstawa: 94% Biologia rozszerzona: 77% Chemia rozszerzona: 80% I tak z 3 punkty zabraknie na farmację niestety. Chociaż się zobaczy. :roll: Ogólnie u nas w szkole poszło słabo. Re: Szkoła/Studia - matys - 30-06-2010 15:36 mucha napisał(a):biorąc pod uwagę rozszerzenia, będzie ciężko się się dostać gdzieś na studiaNo po chuju masz, rzeczywiście. Do kopania rowów nawet może nie starczyć. Jak nie mierzysz w jakieś UJ, to na większość uczelni się dostaniesz z miętkim. A jeśli chodzi o kierunek, to zależy, czy jesteś humosiem czy ścisłowcem. |