Redcafe.pl - Manchester United Forum
Koszulki - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: We are United! (/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Koszulki (/showthread.php?tid=8)

Re: Koszulki - Miko - 26-06-2009 18:40

W domu powinna być zielona bramkarska :-) Koszulki IMO ładne, ale turkusowa rządzi!

Re: Koszulki - Lasq - 26-06-2009 19:13

Ja bym proponował takie wyjazdówki:

[Obrazek: mufcawayroz.jpg]

I dla zobrazowania o czym mowa, mała próbka:

[Obrazek: rioroz.jpg]

Przynajmniej odzyskalibyśmy część fanek, które odeszły wraz z Ronaldo 8-)

Re: Koszulki - panopticum - 26-06-2009 20:09

pfixy napisał(a):ale czy z wiekszej odległości nasi piłkarze bedą sie odróżniać od murawy?
O to właśnie chodzi, w przyszłym sezonie gramy z zaskoczenia.

Re: Koszulki - panopticum - 26-06-2009 20:53

Ride the tiger
You can see his stripes but you know he's clean

Re: Koszulki - BartiMU - 26-06-2009 22:05

Jak dla mnie domowa i bramkarska biała są zajebiste (przepraszam za wyrażenie, ale inaczej nie można opisać tej koszulki w moim mniemaniu Wink )

Czerwona jak dla mnie przepiękna (kwestia gustu Wink ), bramkarska biała też niczego sobie tylko jak to mama mówi będzie się brudzić <rotfl> Ta turkusowa (o ile mi wiadomo bramkarska 2) nieco "oczojebna".

Ogólnie jak dla mnie koszulki na duży +, jak dla mnie jedne z lepszych zresztą wszystkie na których jest logo AIG bardzo mi się podobają Smile

Away'ów jeszcze niema?

Re: Koszulki - PepePanDziobak - 28-06-2009 00:35

Wasze nowe koszulki są niczego sobie.Naprawdę mi się podobają i sam bym sobie taką zakupił gdybym był kibicem MU.Tylko ta biała bluza bramkarska Van Der Sar będzie wyglądał jak prosiak. Wink

Re: Koszulki - Tomek91 - 28-06-2009 12:30

Tak patrzę na te nasze koszulki i w sumie powoli zaczynają mnie przekonywać. Kombinacja czerwono-czarna wygląda lepiej niż czerwono-biała, ta pierwsza ma w sobie coś. Te V mogłoby mieć jakiś wykończenie, bo tak po prostu kończy się, kiedy zaczynają się rękawy, trochę psuje to ogólne wrażenie jak dla mnie.

Biała- ok, ale wolałbym ją jako strój wyjazdowy dla graczy z pola. Bramkarska mogłaby być czarna z białym v, ewentualnie w kolorystyce jak bramkarskie z tego sezonu. Wink

Za to turkusowe jeszcze mnie nie przekonały, ale i tak są lepsze od tych szaraków z lat 90.

[Obrazek: Man_Utd_Grey_Jersey_1996.jpg]

Re: Koszulki - mlody_unw - 28-06-2009 12:43

Generalnie nie rozumiem gadania, że w biała bluza bramkarska to niewypał, bo VDS, Foster czy Kuszczak po 5 minutach bd grać w brudnych strojach ... że co ... :|
To samo było z żółtymi koszulkami w ubiegłym sezonie i nikt nie narzekał. Ale jak się chce psa uderzyć, to kij się znajdzie.

Tomek91 napisał(a):ale i tak są lepsze od tych szaraków z lat 90.

Owszem. Ale bardzo ciekawą koncepcją byłby 3 strój ... żółto-zielony tak jak właśnie w latach 90-tych i wcześniej.

Generalnie koszulki nie są złe, chociaż szału też nie ma. Są zwykłe i dobrze.

Re: Koszulki - Tomek91 - 28-06-2009 12:52

mlody_unw napisał(a):Owszem. Ale bardzo ciekawą koncepcją byłby 3 strój ... żółto-zielony tak jak właśnie w latach 90-tych i wcześniej.

Super pomysł Wink Od kilku lat po cichu liczę, że w końcu z okazji jakiejś rocznicy takie stroje wypuszczą Wink Jakby tą zieloną, co stronę wcześniej dodał Sebos odrobinę przyciemnić i zamiast czarnego v dać żółte to byłoby całkiem całkiem Wink

Re: Koszulki - dsw_MUszyna - 28-06-2009 13:24

Złotozielone :*
Mam taką z 1992 i zakładam wtedy kiedy nasi mają grać w wyjazdowych Big Grin
Chciałbym też w tejże tonacji ujrzeć Roo czy Rio.
Swoją drogą z okazji wakacji zacząłem oglądać United Review od początku i muszę przyznać że te workowate koszulki z pierwszej połowy lat 90 mimo że wydają się z deka wsiowe, to mają w sobie to coś, czego nie można powiedzieć o koszulkach z ostatnich kilku sezonów (moim zdaniem rzecz jasna).

E:manufan95, idź się biczować po plecach, poczytaj trochę historii i jeszcze raz się biczuj! Koniecznie w tej kolejności :evil:

Re: Koszulki - Tomek91 - 28-06-2009 13:24

manfan95 napisał(a):Tylko trochę nie ten teges, bo zielono-żółte stroje nie mają nic wspólnego z barwami klubowymi.

W XIX wieku, kiedy Manchester United nosił jeszcze nazwę Newton Heath to właśnie żółć i zieleń były barwami klubowymi.

Re: Koszulki - Kisia92 - 28-06-2009 13:42

To właśnie ten niebieski się bierze nie wiem skąd... już kiedyś nad tym myślałam. Bo ani nie nawiązuje do Newton Heath ani do Manchesteru United. Mamy 5 kolorów do wyboru a oni jeszcze sie czepili tego niebieskiego. Niebieski to zuo i w ogóle projektanci nie powinni go brać pod uwagę przy doborze strojów naszych piłkarzy. Takie moje zdanie^^

A połączenie zielonego i żółtego estetycznie mi nie pasuje, ale chciałabym mieć taką koszulkę;d z '92.. aj zazdrocha;]

Re: Koszulki - maju - 28-06-2009 13:47

ja osobiście bym się ucieszył z żółto-zielonych strojów. Mój miejscowy klub ma takie barwy ;D

Re: Koszulki - dsw_MUszyna - 28-06-2009 13:53

Kisia92 napisał(a):To właśnie ten niebieski się bierze nie wiem skąd... już kiedyś nad tym myślałam. Bo ani nie nawiązuje do Newton Heath ani do Manchesteru United. Mamy 5 kolorów do wyboru a oni jeszcze sie czepili tego niebieskiego. Niebieski to zuo i w ogóle projektanci nie powinni go brać pod uwagę przy doborze strojów naszych piłkarzy. Takie moje zdanie^^

A połączenie zielonego i żółtego estetycznie mi nie pasuje, ale chciałabym mieć taką koszulkę;d z '92.. aj zazdrocha;]
Kisiu, niebieska była rocznicówką, bo w 1968 roku w niebieskich wygraliśmy wiadomo co na Wembley. Graliśmy z Benficą, której pierwszym kolorem też jest czerwony. W takich sytuacjach na neutralnym gruncie obie drużyny występowały w strojach alternatywnych (Benfica zagrała w efekcie na biało). Podobna sytuacja miała miejsce jeszcze niedawno w finale CL między Realem (na czarno) i Valencią (na pomarańczowo). Który to był rok naszego XXI stulecia szukać mi się nie chce...

Re: Koszulki - Kisia92 - 28-06-2009 16:45

dsw_MUszyna, no wiem, że to było jako nawiązanie do '68.. ale nie wiedziałam dlaczego wtedy były niebieskie;d to dzięki za wytłumaczenie.

Swoją drogą, który to już sezon z rzędu w którym to mamy na koszulkach nawiązanie do lat wcześniejszych?
I jak długo jeszcze będzie się to ciągnąć? Rozumiem pamięć.. ale ile można. Chcą nową koszulke to niech robia a nie mydlą oczy tymi wszystkimi rocznicami. Zdobycie LM, czy zmiana nazwy klubu to coś ważnego. Ale z okazji każdego wygranego pucharu, sto lat później będą się powtarzać koszulki?