Redcafe.pl - Manchester United Forum
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United (/showthread.php?tid=105)

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - samcro - 25-04-2012 22:31

Hamsik znów przedłużył kontrakt więc byłby drooooogi.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Hubson - 25-04-2012 22:37

To jeżeli już ktoś ma czuć presję to napastnicy. Bo póki co mamy tylko dwie opcje w ataku i tyle.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - robaldo - 25-04-2012 22:38

A Sneijder dzisiaj dwie bramki <niesforny>

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - kojot - 26-04-2012 18:31

Coś z tym Gaitanem może być na rzeczy. Nie zdziwiłbym się gdyby była jakaś transakcja my im Fabio na wypożyczenie + jakaś kasa, a Gaitan do nas. We'll see.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - El Polako - 26-04-2012 18:42

Hubercik napisał(a):To jeżeli już ktoś ma czuć presję to napastnicy. Bo póki co mamy tylko dwie opcje w ataku i tyle.

Dlatego z chęcią widziałbym transfer Llorente no ale to będzie bardzo trudne i pewnie też drogie.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Cepilek - 26-04-2012 19:32

Hamsik to przecież kompletnie do nas nie pasuje, lubi grać na wysoko prawie jak Roo. Najgorsze mecze notuje na środkowym pomocniku. Nie rozwiąże problemu środka pola.

Dla mnie najbardziej przereklamowany piłkarz z Napoli, statystyki ma o wiele niż gra.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - daniel - 27-04-2012 16:03

A ja dawno nie bawiłem się w FMa, to se nadrobie.

<marzy>Ciekaw jestem czy jak u nas sprawdziłoby się ustawienie 4-2-3-1. Mamy grajków na taką taktykę... no i jakby doszło do dwóch (z czego zdaje sobie sprawę - niemożliwych) transferów w postaci Martineza i Modrica/Hazarda, to wyglądałoby to przednio i nie trzeba by było kupować nowego napadziora. Wtedy można by to ustawiać:

Wyjściowa jedenastka a w nawiasach zmiennicy)

de Gea
Rafael - Rio (Evans) - Vida (Small) - Evra
Carrick - Marinez (Jones)
LAV (Nani) - Modric/Hazard (Clev) - Young (Danny)
Roo (Chicha)

Dla mnie wygląda to super, zwłaszcza że takie ustawienie przy takim zestawieniu nazwisk daje możliwość dużej wymienności pozycji i co najważniejsze - wzmacnia pozycje środka jako formacji, która mogłaby w końcu stanowić większe zagrożenie.</marzy>

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - samcro - 27-04-2012 16:28

Daniela skład wcale nie uważam za niemożliwy, chyba Hazarda łatwiej wyciągnąć bo Modrić ponoć coś mówił że nie chce opuszczać londynu. Tym sposobem byśmy załatali wszystkie dziury w składzie. Roo grał chyba ze 2 sezonu temu często jedynego napastnika i fajnie to wyglądało.Obrona też nie wymaga wzmocnień chyba że jakiś tani zmiennik Evry. Martinez i Hazard/Modrić byliby drodzy ale na pewno warci zakupu, Giggs na ławkę i Scholes i środek pomocy jest git.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Foster - 27-04-2012 21:39

Shinji Kagawa - dużo się ostatnio o nim pisze. Mam nadzieję, że na pisaniu zostanie... Nie neguję Kagawa to naprawdę dobry zawodnik, jednak jest to gracz, który nie bardzo pasuje do naszej koncepcji. On w BVB gra bardziej cofniętego napastnika, niż ofensywnego pomocnika. Tak w umie to taki wolny elektron, który biega tam gdzie go nogi poniosą. Nie widzę go w naszym składzie. Na skrzydło się nie nadaje, jedyna opcja to taka, że grałby on na pozycji Rooneya, jednak uważam, że nie warto sobie zaprzątać nim głowy. Niech go bierze Chelsea, my sobie zakontraktujemy Modrica.

Co do składu, który podał Daniel, to wszystko fajnie, ale Luka gra przecie cofniętego rozgrywającego, także w tej Twojej grafice jest ustawiony za wysoko Wink

Hazard i Martinez albo Modrić, Martinez i jakiś młody gniewny snajper - takie coś by nas nieźle ustawiło. Jeszcze jest kwestia lewego obrońcy, bo kogoś tam trzeba nabyć, ponoć Baines za 5mln do wzięcia - skoro Fabio idzie na wypożyczenie to chyba się nie ma co zastanawiać, pytanie tylko co później? Evra out, a Fabio walczy z Anglikiem? Przy okazji można wziąć tego młodego z Crystal Palace na prawą obronę, co byśmy się nie musieli męczyć z Chrisem na boku.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Foster - 29-04-2012 10:34

Będziemy potrzebować napastnika, tak? Jest taki jeden, który będzie do wzięcia za darmo. Jego ogromne doświadczenie, a także wciąż wysokie umiejętności będą jak znalazł. Pytanie tylko czy zgodzi się pełnić rolę 4 napastnika? W Niemczech pokazał, że wciąż ma wiele do zaoferowania, właśnie wczoraj strzelił 15 bramkę w sezonie. Przy okazji De Gea miałby raźniej Wink

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Cepilek - 29-04-2012 10:37

No ten ktoś byłby idealny, nie musielibyśmy się martwić o rozwój Welbza i Chichaka. W dodatku dodalibyśmy mu coś do bogatej biografii.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - RedLucas - 05-05-2012 17:13

Nie wiem na ile to prawda, ale ponoć Kagawa w wywiadzie dla jakiejś japońskiej TV powiedział, że od nowego sezonu będzie graczem United :shock:

Dla mnie szok! Nie wiem, może mam alergię na Azjatów po wyczynach Parka, może za dużo ostatnio nakurwiam w FMa, może nie znam się na piłce, ale mi ten gość się kompletnie nie widzi w naszym zespole, nie ten kaliber zawodnika IMO, tyle i ciągle mam nadzieję, że to tylko plotka, albo chłopakowi się przyśniło.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Mata - 05-05-2012 17:18

Jest kilku lepszych w Dortmundzie. Poczekajmy Wink

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - matys - 05-05-2012 17:21

Za takie piniondze? Brać i nie zastanawiać się ani minuty.

Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Jaroldz - 05-05-2012 17:22

RedLucas napisał(a):Nie wiem na ile to prawda, ale ponoć Kagawa w wywiadzie dla jakiejś japońskiej TV powiedział, że od nowego sezonu będzie graczem United :shock:

Dla mnie szok! Nie wiem, może mam alergię na Azjatów po wyczynach Parka, może za dużo ostatnio nakurwiam w FMa, może nie znam się na piłce, ale mi ten gość się kompletnie nie widzi w naszym zespole, nie ten kaliber zawodnika IMO, tyle i ciągle mam nadzieję, że to tylko plotka, albo chłopakowi się przyśniło.

Ponoć to był fake i już ta plotka została zdementowana. Wiadomość tę miał podać ten człowiek: <a class="postlink" href="https://twitter.com/#!/Ryo_Takshi">https://twitter.com/#!/Ryo_Takshi</a>

P.S. Kagawę chętnie widziałbym u nas, zwłaszcza za takie pieniądze( 7 mln funtów), jednak pod warunkiem, że latem kupimy także Hazarda.