Redcafe.pl - Manchester United Forum
Rezerwy i młodzież - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Kadra (/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Rezerwy i młodzież (/showthread.php?tid=149)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

Re: Rezerwy i młodzież - kojot - 26-05-2011 15:33

Cytat:Gwiazda młodzieżowej drużyny Manchesteru United została ukarana grzywną w wysokości 600 funtów za wyrzucenie przez okno telefonu swojej dziewczyny.

Morrison został więc oczyszczony z zarzutów, jakoby miał pobić swoją dziewczynę.

Prokuratura w Salford oskarżyła go jedynie o zniszczenie mienia, a nie jak wcześniej pisano - pobicie swojej partnerki.

Cały incydent miał miejsce 19. kwietnia w domu Morrisona. Jego dziewczyna przeczytała wiadomości tekstowe z jego telefonu, po czym wpadła w furię, rzucając jego telefon o ziemię. Ravel nie pozostał dłużny i rzucił jej telefon, który niefortunnie odbił się i wypadł przez okno.

Na zakończenie rozprawy głos zabrał sam sędzia, Jonathan Finestein: "Jesteś piłkarzem z wielką przyszłością, musisz zawsze wiedzieć, że w nie zależnie od zaistniałej sytuacji, musisz panować nad sobą."

Re: Rezerwy i młodzież - Jaroldz - 26-05-2011 20:49

I niech ta sprawa da do myślenia Ravelowi. Czas wydorośleć i na poważnie pomyśleć o swojej przyszłości, bo chłopak ma wielki talent i szkoda byłoby, gdyby go zmarnował w tak głupi sposób.

Cytat:"Jesteś piłkarzem z wielką przyszłością, musisz zawsze wiedzieć, że w nie zależnie od zaistniałej sytuacji, musisz panować nad sobą."

Mądre słowa.

Re: Rezerwy i młodzież - samcro - 27-05-2011 07:26

Inna sprawa że to jego laska okazała się głupia;>

Re: Rezerwy i młodzież - mucha - 27-05-2011 10:57

Nic złego nie zrobił. Normalna sytuacja, jakich wiele.

Re: Rezerwy i młodzież - kaka - 29-05-2011 09:31

Jaroldz napisał(a):I niech ta sprawa da do myślenia Ravelowi. Czas wydorośleć i na poważnie pomyśleć o swojej przyszłości, bo chłopak ma wielki talent i szkoda byłoby, gdyby go zmarnował w tak głupi sposób.
Kurwa niedługo to przeczytam, że piłkarzowi nie można pierdnąć bo mu nie wypada i zagraża to jego przyszłości. To samo próbowaliście przekazać w wątku o Giggsie. Ludzie, do chuja pana, zawodnicy to też ludzie! Mają całkiem pozbyć się życia prywatnego bo wy chcecie w nich widzieć ludzi z aureolą nad głową? Kim oni są, że muszą być tacy grzeczni? Ilu z was miało dziewczynę, ilu z was się z nią kłóciło? Ilu z was gorsze rzeczy zrobiło podczas kłótni z ukochaną od rozjebania jej telefonu? Uświadomcie sobie w końcu, że to tacy sami ludzie jak my. Z krwi i kości. Mają uczucia, mają emocje i mają życie towarzyskie, które czasami układa się tak, że człowiekowi się po prostu we łbie pierdoli i robi głupoty. Ich życie to nie tylko piłka.

Re: Rezerwy i młodzież - kojot - 20-06-2011 17:12

Cytat:Menadżer Manchesteru United, Sir Alex Ferguson zamierza dać ogromną szansę Ravelowi Morrisonowi. Szkot chce, aby młodziutki Anglik od przyszłego sezonu występował w seniorskiej kadrze Manchesteru United.

Jak donosi The People pierwszym przystankiem w drodze Morrisona do seniorskiej kadry United ma być udział w przedsezonowym tournèe po Stanach Zjednoczonych, po którym Ferguson gotowy jest na wcielenie ofensywnego pomocnika do pierwszej drużyny.

18-letni pomocnik uważany jest przez wielu ekspertów jako największy nastoletni talent piłkarski od lat. Swoimi dobrymi występami zawodnik zwrócił na siebie uwagę skautów Barcelony oraz Realu Madryt.

Nie wiem ile w tym prawdy , ale jak dla mnie , to nie tylko on powinien dostać szansę , prawda Panie Pogba ?

Re: Rezerwy i młodzież - daniel - 20-06-2011 17:24

Chuj wie za przeproszeniem jak to będzie, aczkolwiek skoro nawet taki Bebe dostał swoje 5 min to i chłopcy wymienieni przez Ciebie powinni mieć taką szansę. Ja na to liczę bardzo, bo później trzeba będzie dawać po 20 baniek za młodych zdolnych, którzy może się sprawdzą.

Re: Rezerwy i młodzież - kojot - 20-06-2011 17:28

Dokładnie , a takich zdolnych młodziaków mamy w chuk. Nie tylko Ci co zostali przeze mnie wymienieni .

Re: Rezerwy i młodzież - RedLucas - 20-06-2011 17:33

Bardzo bym chciał, aby ci najbardziej wyróżniający się w Rezerwach/Akademii (Morrison, Pogba) dostawali coraz więcej szans w pierwszym zespole. Ale z drugiej strony nie jest za tym, aby od razu w pierwszej jedenastce gościli wszyscy młodzi, no bo "trzeba im dać szansę". Niestety mam obawy co do tego, czy choć ten Ravel w końcu dostanie okazje do pokazania się w pierwszym zespole. Od paru sezonów SAF zapowiada, że "od tego sezonu twardo stawia na młodzież", a póki co się tego nie doczekaliśmy. Co więcej w poprzednich sezonach mieliśmy cytaty, Ferg naprawdę o tym mówił, dziś póki co mamy tylko newsy z tribala.

No ale kto wie, może jednak to ten sezon. Tak, czy siak będzie on przełomowy, więc i może Szkot trochę poszaleje i poeksperymentuje Wink

Re: Rezerwy i młodzież - daniel - 20-06-2011 17:38

No proste, że nikt tu nie mówi/pisze o pierwszej jedenastce czy nawet 18nastce, ale żeby pograć czy to w CC czy w ogonach meczu, który może się ułożyć dla nas pomyślnie. 'Hodujemy' tych chłopaków by potem zasilać nimi wszystkich dookoła, spoko jeśli dzieje się to po czasie w którym ten czy inny zawodnik nie spełnia pokładanych w nim nadziei lub jest najzwyczajniej za słaby, jednak jeśli Ober, Bebe czy Gibon dostali swoje szanse to taki Pogba czy Ravel (i inni) też powinni, zwłaszcza że wszyscy w superlatywach wypowiadają się o młodzieży, która teraz kopie czy to w rezerwach czy akademii. Kto nie ryzykuje ten nie ma.

Re: Rezerwy i młodzież - Foster - 01-07-2011 22:16

Cytat:Peterborough pozyskał na zasadzie wypożyczenia dwóch graczy Akademii Manchesteru United - Ryana Tunnicliffe'a i Scotta Woottona.
Ciekaw jestem jak sobie Ryan poradzi.

Re: Rezerwy i młodzież - santi - 05-07-2011 19:57

Peterborough polubiło naszych graczy - właśnie sfinalizowano transfer Nickiego Ajose.

Re: Rezerwy i młodzież - Mata - 05-07-2011 20:03

Darren Ferguson i wszystko jasne Wink

Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 06-07-2011 11:00

Szkoda Ajose, bo to chłopak z okolic Manchesteru, a takim się jakoś zawsze bardziej kibicuje...Tyle tylko, że od dawna było raczej wiadomo, że pomimo tego, że niewątpliwie przyszłość może wiązać z futbolem, to na United jest za słaby. Podobnie rzecz się miała np. z Cameronem Stewartem - nawiasem mówiąc całkiem podobni zawodnicy.

Nicky póki co jest w kadrze na MŚ u-20 (podobnie było z Wootonem, ale na prośbę D.Fergusona został wycofany), więc prawdopodobnie opuści kilka pierwszych spotkań w Championship. Ciekaw jestem jak sobie poradzi, bo niewątpliwie przeskok z League Two do Championship mały nie jest.

Tak w ogóle to ciekaw jestem jak w przyszłym sezonie będą wyglądały drużyny rezerw i u-18. Na razie wiadomo, że odszedł Ajose, a na wypożyczenia poszli Tunnicliffe, De Laet oraz WOoton, ale jestem przekonany, że to nie wszystko. Blisko wypożyczenia do bundesligi jest King - w zasadzie już by zasilił szeregi bodaj Gladbach, ale na przeszkodzie stanęła kontuzja, która wykluczyła z Norwega na miesiąc.

Co natomiast z Jamesem, Drinkwaterem, Norwoodem, Gilem, Brownem czy Bradym? Bodaj wszyscy prócz tego ostatniego grali już na wypożyczeniach, więc nie podejrzewam, żeby zrobili krok w tył i zostali na następny sezon w rezerwach. Jestem pewien, że dla kilku z tych chłopaków będzie to ostatni sezon w Teatrze Marzeń...Chyba, że pokażą się z fantastycznej strony na wypożyczeniach.

Re: Rezerwy i młodzież - Foster - 06-07-2011 11:06

A może taki James czy Norwood dostaną szansę pokazania się w pierwszym zespole?
Matty wywarł na mnie tak wielkie wrażenie swoją grą, że co jakiś czas wraca u mnie jego temat jak bumerang. Mam nadzieję, że te kontuzje z końcówki minionego sezonu nie odcisnęły na nim żadnego negatywnego piętna. Może by tak chłopaka do któregoś z beniaminków wypożyczyć?