Hip-Hop, Rap, Reggae - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Muzyka (/forumdisplay.php?fid=29) +---- Wątek: Hip-Hop, Rap, Reggae (/showthread.php?tid=644) |
RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - KARTONick - 24-09-2012 18:14 Przy okazji możecie ujrzeć post Hubercika eeeh... RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - Hubson - 24-09-2012 20:44 Wtf?? :o RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - Mata - 24-09-2012 21:00 PS: Kawałek Vienia i Romana słaby.. RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - KARTONick - 27-09-2012 14:11 RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - Hubson - 27-09-2012 21:32 Cała płyta poeci jest bardzo dobra RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - Hubson - 28-09-2012 12:16 Znakomite!! RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - Mata - 28-09-2012 13:15 Odgrzebałem płytę Molesty - skandal z 97 r. Jest moc! Nie to co teraz, chłopaki stawiali pierwsze kroki na scenie, Pelson, Włodi, Vieniu, pojawia się Chada ;] Sporo jest na yt między innymi hicior jak ten --->>> Sporo o ulicy, osiedlach, po prostu o twardym życiu, o jebaniu systemu - ehh muzyka dla moich uszu RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - mucha - 28-09-2012 13:22 Trzy najlepsze kawałki ze "Skandalu": No i na koniec mój ulubiony, relaksujący, zwłaszcza po 'osiągnięciu tego stanu' RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - Adis - 28-09-2012 19:05 Hubercik napisał(a):Znakomite!!Jak na PeeRZeTa to raczej tak średnie. RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - samcro - 13-10-2012 19:24 Rozpierdol totalny.Czekam na płytę. RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - Hubson - 06-11-2012 15:59 Coś od pyskatego... Natomiast album na który ja czekam to album Pelsona. Mucha bodajże wrzucał ten kawałek. A jest jeszcze jeden, który zarazem jest Intrem. No nie wiem czemu, ale jakoś dużo bardziej podchodzi mi Pelson niż stary Pele. RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - Silvan - 07-11-2012 11:00 Wydawało mi się, że już dawno temu wyrosłem z rapu, tak gdzieś koło roku 2005... Ten nowy Pele (Pelson?!) co rzuciłeś wyżej jest ekstra. Chyba czas, żeby rap wrócił na playlistę. RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - Hubson - 07-11-2012 13:04 Tzn on wcześniej podpisywał się jako Pele i jego albumy z Vieniem właśnie były podpisywane - Vienio i Pele. A jak Molesta wyszła w 2006 r. z płytą Nigdy nie mów nigdy to od tamtej pory zaczął się podpisywać Pelson. W kawałku Tak miało być na początku jego zwrotki jest coś takiego: "Te wersy piszę jako Pelson, bo Pele już nie żyje, Choć nie skoczył z okna I nie założył pętli na szyję," a na samym końcu: "Pele nie żyje, nie wróci już nigdy, Trzy ostatnie słowa: "Przepraszam za krzywdy"." Można wywnioskować, że coś się stało z nim w środku i niejako odciął się od przeszłości zmieniając trochę swój styl i pseudonim i ja szczerze mówiąc wolę Pelsona z Pariasu, z dwóch ostatnich płyt Molesty niż z np Autentyka. Oczywiście to jest mój tok myślenia, jeżeli jest inaczej i ktoś wie jak jest to niech sprostuje moją wypowiedź bo ja się w to nie zagłębiałem i nie wiem czy moja wersja jest prawdziwa. Mi się podoba max motyw w kawałku intro bodajże w 33 sekundzie zachęcam do sprawdzenia. A co do rapu to myślę, że ma się dobrze i 2010, 2011 i teraz 2012 to lata kiedy bardzo dobre płyty powychodziły. RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - Hubson - 13-11-2012 20:31 Max polecam, zwłaszcza naszym uczestnikom Marszu, i ogólnie komuś kto zajmuje się Polityką i sprawa Polski nie jest mu obojętna. Bardzo dobry, zmuszający do refleksji kawałek, więc mam nadzieję, że ktoś go przesłucha mimo, że to rap. RE: Hip-Hop, Rap, Reggae - samcro - 14-11-2012 07:40 To jest miazga.Najlepszy bit jaki ostatnio usłyszałem i kendrick też na propsie |