Reprezentacja Polski - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=65) |
Re: Reprezentacja Polski - Mata - 11-08-2009 14:06 Może i pomyliłeś Rybusa z Borysiukiem ale kurde to Borysiuk gra od pierwszej minuty , a jeśli już schodzi to zastępuje go Roger którzy grzeje ławę od początku sezonu . Coś jest więc na rzeczy. Re: Reprezentacja Polski - matys - 11-08-2009 14:11 No to już się sam pogubiłem. Inaczej w związku z tym: Leo, gdzie są, kurwa, Borysiuk i Rybus?! Re: Reprezentacja Polski - Miko - 11-08-2009 15:55 Tylko, że Leo z kadra nadal walczy o ten pieprzony awans na MŚ 2010 więc nie będzie eksperymentów z Rybusem, nowy trener kadry zbuduje już pewnie drużynę wokół Artura Boruca i młodszych zawodników. Mam nadzieję, że Ebi znajdzie klub i będzie w nim grał i strzelał bramki na poziomie europejskim, bo jest to gracz, którego w polskiej lidze nie ma... Re: Reprezentacja Polski - maju - 11-08-2009 18:09 Smolarek musi zrozumieć, że czas zrobic teraz dwa kroki w tył, aby miał możliwość później zrobić trzy do przodu. Musi znaleźć sobie klub z niższej półki z Niemiec (bo to liga dla niego, co pokazał) i tam sie na nowo wykazać. Bo wszyscy wiemy, że kiedy jest w formei to kawał grajka. Tak jak Forlan, który u nas świata nie podbił a w Atletico noszą go na rękach. A więc taki Eintracht, Freiburg czy Meinz to miejsce dla niego. Wszyscy to kandydaci do spadku, ale dobrym sezonem zagwarantowałby sobie transfer do jakiegoś średniaka, a potem kto wie? Być może znów zespół o pucharowych aspiracjach. Re: Reprezentacja Polski - Adis - 12-08-2009 16:05 Skład reprezentacji Polski na towarzyski mecz z Grecją: Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Michał Żewłakow, Dariusz Dudka, Jacek Krzynówek - Jakub Błaszczykowski, Mariusz Lewandowski, Rafał Murawski, Roger, Euzebiusz Smolarek - Robert Lewandowski. Obraniak na ławce rezerwowych. Re: Reprezentacja Polski - Lasq - 12-08-2009 16:08 Widocznie nie jest international level jak Roger czy Smolarek :lol: Na szczęście ja w tym czasie będę oglądał trochę bardziej pasjonujące spotkanie Holandia - Anglia. Re: Reprezentacja Polski - Mata - 12-08-2009 16:31 WoW postawił na oby Lewandowskich , w szczególności cieszy obecność tego grającego w Lechu. Kurde ale nieźle to wygląda , Lewy z Szachtara, Muraś , Roger grzeją ławę u siebie w klubach , a Ebi nawet już klubu nie ma . Ale i tak w wyjściowym składzie muszą grać! :lol: Obraniak wejdzie zapewne w okolicach 60min i będzie to największym wydarzeniem całego spotkania znając życie... Re: Reprezentacja Polski - panopticum - 12-08-2009 17:06 Krzynówek znowu lewym obrońcą. On chyba robi Leo loda tysiąclecia za każde powołanie. Re: Reprezentacja Polski - sir_matt - 12-08-2009 21:22 nie było źle 2:0, przyzwoity wynik. Obraniak w debiucie strzelił dla nas wszystkie bramki. gra wyglądała całkiem dobrze, ale zobaczymy na mecze eliminacyjne, bo w towarzyskich to Włochów 3:1 potrafiliśmy pokonać. Cytat:Krzynówek znowu lewym obrońcą. On chyba robi Leo loda tysiąclecia za każde powołanie.powinni już mu podziękować. nie dość, że uważa się za nie wiadomo jaką gwiazdę to jeszcze na kolegów z reprezy jedzie. Re: Reprezentacja Polski - Czary - 12-08-2009 22:08 Krzynówek dzisiaj rzeczywiście beznadziejnie. Mało udanych akcji i celnych wrzutek, a w defensywie też jakoś wybitnie dobrze nie było. To potwierdza, że nadal mamy problem na lewej obronie. Może warto by wreszcie dać szansę Piotrkowi Brożkowi, na pokazanie się w kadrze, a nie kombinowanie z wymyślaniem nowych pozycji dla słabego już Krzynówka. Kilku zawodników potwierdziło swoją przydatność kadrze, mimo iż nie zawsze znajdują sobie miejsce w pierwszych jedenastkach swoich klubów. Dobrze zaprezentował się Rafał Murawski i Mariusz Lewandowski. Dobry powrót do kadry zaliczył Artur Boruc, który nie popełniał dzisiaj błędów, a i w jednej sytuacji wykazał się świetnym refleksem. Debiut marzenie zaliczył Ludo Obraniak. Dwa gole w 45 minut. Będzie sporym wzmocnieniem kadry. No i nieustępliwy Wasilewski :twisted: Po tym jak sfaulował go w drugiej połowie Samaras byłem wręcz pewny, że Wasyl nie pozostanie mu dłużny i gdy nadarzyła się okazja Grek został powalony przez Marcina. Bardzo twardy i przydatny w stałych fragmentach gry. Obecnie jeden z najważniejszych punktów kadry. Re: Reprezentacja Polski - fasol - 12-08-2009 23:26 Krzynówek na tej lewej obronie to nieporozumienie, zgadzam się z przedmówcą, że możnaby spróbować w końcu Piotra Brożka. Dziwię się, że tak mało szans za kadencji Dziadka dostawał Gancarczyk, który grał regularnie i zbierał dobre noty za występy w lidze ukraińskiej. W końcu przybył do naszej rodzimej ligi, może stąd będzie mu łatwiej o przychylność i powołania trenera. Rozbraja mnie natomiast jedno, co Leo widzi w tym Rogerze na chwilę obecną. Na Łazienkowskiej grzeje ławę, jest zupełnie bez formy co widzą wszyscy łącznie z trenerem Urbanem. Natomiast Leo widzi w nim kreatora naszych ofensywnych poczynań. Dzisiaj poza jednym ładnym, otwierającym podaniem do Krzynówka na skrzydło w 2 połówce nie zagrał nic. Generalnie cieszy zwycięstwo, dość dobra gra. Choć z drugiej strony Grecy się zbytnio dziś nie wysilali, a i tak byli blisko strzelenia bramki. Nie popadajmy w hurra-optymizm bo to tylko mecz towarzyski był. Re: Reprezentacja Polski - RedLucas - 13-08-2009 09:09 No to tak, mecz wyjątkowo oglądałem, bo czekałem na tego Obraniaka, więc mogę się wypowiedzieć. No więc, podzielam Wasze zdanie, co do gry Krzynówka, trzeba mu już po prostu podziękować. Środek pola wyglądał naprawdę fajnie, zarówno Lewandowski, jak i Murawski zaprezentowali parę ciekawych zagrań, nieco odstawał od nich Roger. Osobiście jestem pod wielkim wrażeniem Błaszczykowskiego, bez wątpienia najsilniejszy punkt naszej reprezentacji. Jeśli w końcu w Borussii zagra cały sezon, to na pewno po sezonie zgłosi się parę lepszych zespołów. No i na deser ten Obraniak Chłopak ma naprawdę ogromny potencjał, jest szybki, dobrze wyszkolony technicznie i ma zmysł do gry kombinacyjnej. Wczoraj jeszcze nie wszystko mu wychodziło, ale pamiętajmy, że to był debiut A i jeszcze Roger całkiem nieźle już przeklina po polsku :mrgreen: Re: Reprezentacja Polski - Foster - 21-08-2009 08:51 wp.pl napisał(a):Szeroka kadra na mecze z Irlandią i Słowenią:Po jednym meczu na lewej obronie z Krzynówka już zrobili lewego obrońce <hahaha> Jak Peszko i Wilk to napastnicy, to Rasiak jest super snajperem... Jeśli chodzi o bramkarzy: Boruc - ok, ale reszta? Załuska siedzi na ławce, Przyrowski kaleczy w Polonii, a Szczęsny gra w rezerwach Arsenalu. Dlaczego w kadrze nie ma dobrze dysponowanego Kasprzika, który gra co tydzień? Obrona: Powrót Gancarczyka i Golańskiego. Jeśli we wrześniu na lewej obronie zagra Krzynówek, a nie Seweryn to Leo zbłaźni się na cały świat.... Pomoc: Nie wiem co nawet w szerokiej kadrze robi Roger, który gra słabo a w Legii, a w dodatku grywa tylko ogonki... Atak: Powołanie Sosina, który ostatnio stracił miejsce w składzie, to też jakieś nieporozumienie. Boruc Wasilewski - Żewłakow - Dudka - Gancarczyk Kuba - Murawski - M. Lewandowski - Obraniak xxx Brożek xxx - tu pewnie zagra słaby Roger, ale ja bym proponował cofniętego Saganowskiego, bądź Roberta. Re: Reprezentacja Polski - Mata - 21-08-2009 09:02 Roger nie gra w Legii bo odchodzi zimą , Urban stawia między innymi na Borysiuka bo ten przynajmniej będzie grał też wiosną. Jeśli chodzi o skład to pełna zgoda. Za Brożkiem Sagan i walczymy do upadłego o punkty! Re: Reprezentacja Polski - dende - 21-08-2009 09:07 Co się dzieje z Wojtkiem Kowalewskim? kontuzja czy co? |