Redcafe.pl - Manchester United Forum
Szkoła/Studia - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Wątek: Szkoła/Studia (/showthread.php?tid=78)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

Re: Szkoła/Studia - mucha - 30-06-2010 16:03

Bliżej mi zdecydowanie do humosia (nie mylić z homosiem), ale szczerze to ja poza Filologią Angielską nie mam żadnego pomysłu. Do większości humanistycznych kierunków trzeba mieć zdany WOS lub historię.

Re: Szkoła/Studia - matys - 30-06-2010 16:35

Stosunki międzynarodowe? Dziennikarstwo?

A nie myślałeś, żeby połączyć filologię angielską z jeszcze jakąś inną? Ponoć sporo osób tak dzisiaj robi, bo po samym angielskim dzisiaj cienszko o prace.

Re: Szkoła/Studia - mucha - 30-06-2010 17:30

Stosunki i dziennikarstwo - pasowałoby mi, ale co z tego. Jak wspomniałem, nie zdawałem wosu ani historii, a te się wliczają, więc ni ma szans.

A jeśli chodzi o łączenie filologii to w sumie dobry pomysł, ale o ile mi wiadomo oprócz angielskiego trzeba było zdawać jeszcze jakiś język obcy. A na to już za późno Wink

Re: Szkoła/Studia - matys - 30-06-2010 17:41

Ale na pewno musisz mieć zdany WOS czy historię? Bo np. ja chodziłem z gościem na informatykę, który zdawał tylko geografię, a znajomy po matmie poszedł na jakiś humanistyczny. To pewnie od uczelni zależy.

Re: Szkoła/Studia - mucha - 30-06-2010 17:52

UMCS:

Cytat:Podstawę kwalifikacji stanowią wyniki pisemnego egzaminu maturalnego z przedmiotów:

* język polski
* język obcy nowożytny
* jeden przemiot wybrany spośród: historia lub wiedza o społeczeństwie (korzystniejszy dla kandydata)

KUL:

Cytat: * Konkurs świadectw dojrzałości.
* Punktowane wyniki z następujących przedmiotów:
o język polski;
o język obcy nowożytny;
o filozofia lub historia, lub matematyka, lub wiedza o społeczeństwie.
+ Jeżeli kandydat zaliczył więcej niż jeden spośród wymienionych przedmiotów do wyboru, punktuje się ten, z którego uzyskał najlepszy wynik.

To a propos dziennikarstwa. Jeśli chodzi o stosunki, to jest tak samo. Kij tam, poszukam jakiś innych uczelni jeszcze. A jak nic z tego nie wyjdzie to za rok sobie poprawię maturkę. Taa... :lol:

Re: Szkoła/Studia - Lukas - 30-06-2010 21:04

Odnośnie tego co pisałeś na czacie to:
Ja studiuje w Lublinie, ale nie orientuje się odnośnie humanistycznych kierunków, na innych uczelniach oprócz przez Ciebie wymienionych.
Osobiście jakbym miał komuś coś polecać to teraz chyba politechnikę- po niej wydają się najlepsze perspektywy w chwili obecnej.

Re: Szkoła/Studia - radzio - 30-06-2010 23:03

No to kogo będę mógł od października w Krk powitać :>?

Re: Szkoła/Studia - mucha - 01-07-2010 11:29

Lukas, a o tej szkole coś wiesz? Wink <a class="postlink" href="http://www.wssp.edu.pl/">http://www.wssp.edu.pl/</a>

Bo widzę, że tam też mają filologię angielską, ale nie wiem czy warto tam składać papiery.

EDIT:
W sumie już nieważne, bo dopiero spostrzegłem, że to płatna szkoła.

Re: Szkoła/Studia - Tomek91 - 06-07-2010 17:49

Polski- 89%
Mata- 74%
Angol- 99% rozszerzony 94%
Niemiec rozszerzony 85%

Re: Szkoła/Studia - daniel - 06-07-2010 18:51

A ja myślałem, że już we czwartek będę miał wyższe pełne ale moje plany pokrzyżował pan Antyplagiat i musze tak kombinować żeby z 20% zrobiło się mniej niż 15...do zrobienia <niesforny> tylko znowu w chuj srania się z tym drukowaniem obkładaniem i czekaniem na kolejny termin obrony <ściana>

Re: Szkoła/Studia - matys - 07-09-2010 12:44

Koniec kampanii wrześniowej, koniec nauki do lutego! <cwaniak> :tuptup:

Re: Szkoła/Studia - bartez - 27-09-2010 21:08

Czy warto studiować marketing i zarządzanie ? Może wydaje się wam, że to głupie pytanie ale jestem ciekawy waszych opinii (może doświadczeń). Jeden z najbardziej obleganych kierunków ale czy na chwilę obecną warty jest jakiegokolwiek zachodu ?

Re: Szkoła/Studia - panopticum - 27-09-2010 21:19

Skoro jest najbardziej oblegany, to rodzi się pytanie, czy rynek pracy potrzebuje tylu menadżerów. Ergo: czy da radę potem znaleźć pracę, bez znajomości albo rodzinnej firmy. Ale gwarantowaną robotę ma się tylko po seminarium duchownym.

Re: Szkoła/Studia - Lasq - 27-09-2010 22:23

Wszystko zależy od tego gdzie chcesz to studiować. Jest pewna istotna różnica między skończeniem "Marketingu i Zarządzania" na SGH w Warszawie a w "Wyższej Szkole Zarządzania i Marketingu" w Wólce Dolnej.

Re: Szkoła/Studia - michal85 - 27-09-2010 23:31

Pewnie, że jest. Jedni pracują na zmywaku w Anglii, a drudzy w urzędzie za 1,5 tys Wink

U nas na polibudzie mówiono o takim kierunku"kierunek gier i zabaw". Generalnie ten kto nie ma pomysłu na przyszłość idzie właśnie tam. Przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie.