Redcafe.pl - Manchester United Forum
Dimitar Berbatov - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36)
+---- Wątek: Dimitar Berbatov (/showthread.php?tid=577)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Re: Dimitar Berbatov - ZasadKG - 02-04-2011 12:05

Berba rozgrywa najlepszy sezon w życiu za co nagradzany jest siedzeniem na ławce i możliwym transferem out, brawo.

Re: Dimitar Berbatov - Lasq - 02-04-2011 12:06

Jeszcze jakiś czas temu wyśmiałbym tego newsa, szczególnie, że to goal.com. Dalej pewnie jest to bzdura ale przy tym jak wszedł w zespół Chicharito i jak prezentuje się w Sunderlandzie Welbeck mówię: czemu nie? Szczególnie jeśli Bułgar ma marudzić o siedzenie na ławce a w przyszłym sezonie wolałbym widzieć częściej w pierwszym składzie Groszka niż jego. Rooney wiadomo jest nie do ruszenia, nie dlatego że ma taki kontrakt (chociaż pewnie też) ale dlatego, że jest typem napastnika, którego nie zastąpimy.

Re: Dimitar Berbatov - Mubinio - 02-04-2011 12:07

Czytajcie goal.com, to będziecie w zimie w sandałach chodzić.

Re: Dimitar Berbatov - Szymcio - 02-04-2011 12:10

Nie sądzę, żeby Berbatow narzekał na siedzenie na ławce. Poza tym taki klub jak United chyba może sobie pozwolić na zatrzymanie piłkarza o tak niebagatelnych umiejętnościach, nawet jeśli nie ma wychodzić co mecz w pierwszym składzie.

Re: Dimitar Berbatov - daniel - 02-04-2011 12:13

Jak Dimi zmuszony jest w takiej sytuacji na siedzenie na ławie to ja nie wiem co w następnym sezonie mają tu szukać Kiko czy Diuf, choć Makedy mi nie szkoda.

Re: Dimitar Berbatov - Lasq - 02-04-2011 12:16

Szymcio napisał(a):Poza tym taki klub jak United chyba może sobie pozwolić na zatrzymanie piłkarza o tak niebagatelnych umiejętnościach, nawet jeśli nie ma wychodzić co mecz w pierwszym składzie.

RvN? Tevez? To tylko 2 przykłady z brzegu a można ich znaleźć więcej. Fergie raczej nie trzyma zawodników na siłę jeśli Ci chcą odejść a Bułgar nie jest nam obecnie niezbędny. Oczywiście pytanie czy chce odejść pozostaje aktualne bo goal.com to żadne źródło. W każdym razie faktem jest, że dziś już kolejny (który?) mecz z rzędu zaczyna na ławie mimo, że wciąż jest naszym najskuteczniejszym strzelcem.

@daniel:

No napastników mamy obecnie aż nadmiar. Imho w przyszłym sezonie powinno to wyglądać tak (zakładając, że Berba nie odejdzie - kolejność istotna): Rooney, Chicha, Berba, Welbeck. Owen out, Macheda i Diouf dalej wypożyczenie, z tym że ten pierwszy w Anglii może a nie we Włoszech.

Re: Dimitar Berbatov - panopticum - 02-04-2011 12:21

Nie słyszałem żeby Berba kiedykolwiek skarżył się, że nie gra. Nie bardzo wiem o czym tutaj rozmawiać.

Re: Dimitar Berbatov - Szymcio - 02-04-2011 12:33

Lasq napisał(a):RvN?

Jego odejście przyniosło pozytywny skutek, nasi chłopcy po tym zaczęli grać o stokroć ciekawiej i efektywniej. Za Van Nistelrooyem nigdy nie tęskniłem. To był po prostu krok w przód drużyny.

Lasq napisał(a):Tevez?

Tevez jest nieprofesjonalnym idiotą i nic dziwnego, że SAF nie chciał przedłużyć z nim kontraktu.

Trudno mi porównywać tych dwóch panów z - jakby nie było - trudnymi charakterami do Berbatowa, który przecież wybrał nas, a nie City i nigdy dotąd nie marudził w mediach.

Re: Dimitar Berbatov - rav10 - 02-04-2011 12:36

SAF musiał wybierać między RvN, a Cristiano i chyba nie będziecie twierdzić, że pod względem przyszłościowym i piłkarskim wybrał źle?

Re: Dimitar Berbatov - Lasq - 02-04-2011 12:38

A gdyby teraz musiał wybierać między Chicharito a Berbą? :> Czysto teoretycznie, nie twierdzę, że taka sytuacja jest czy też nastąpi w przyszłości. dla mnie w każdym razie wybór jest oczywisty mimo, że Bułgara bardzo lubię i zawsze broniłem przed krytyką. Jednak ma on swoje lata i lepszy już raczej nie będzie.

Re: Dimitar Berbatov - Szymcio - 02-04-2011 12:39

Lasq napisał(a):lepszy już raczej nie będzie

Wystarczy, że będzie taki jak w tym sezonie.

Re: Dimitar Berbatov - EsDe - 02-04-2011 12:40

Gorszy też nie.

Re: Dimitar Berbatov - Lasq - 02-04-2011 12:41

Wystarczy żeby? Żeby pozbyć się Chicharito? Bo taki był kontekst pytania - wybór między tymi dwoma zawodnikami.

Re: Dimitar Berbatov - Szymcio - 02-04-2011 14:43

Nie, żeby zostać na Old Trafford. Jak widać po dzisiejszym meczu Berbatow nie dąsa się gdy wchodzi z ławki, tylko gra najlepiej jak potrafi.

Re: Dimitar Berbatov - daniel - 02-04-2011 14:44

Przestań, jak miał piłke przy nodze to grał. Widać, że jest troche rozgoryczony.