![]() |
Szkoła/Studia - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Szkoła/Studia (/showthread.php?tid=78) |
Re: Szkoła/Studia - daniel - 28-09-2010 08:24 Ja skończyłem turystykę i rekreacje oraz wychowanie fizyczne, jak masz smykałkę do sportu i jesteś w miare zdrowy spróbuj na AWFie. Duży plus uczelni typu AWF jest taki, że jeżeli masz hajs i chęci to możesz sobie narobić specjalizacji i kursów do bólu, choćby: odnowa biologiczna, fitness, survival, ratownik, pilot wycieczek, kinezygerontoprofilaktyka itd ![]() Re: Szkoła/Studia - bartez - 04-10-2010 21:58 a czy przypadkiem bez AWF'u nie można robić tych samych specjalizacji co wyżej wymieniłeś ? Re: Szkoła/Studia - Minh - 04-10-2010 22:23 bartez napisał(a):Czy warto studiować marketing i zarządzanie ? Magistra jak najbardziej, niemniej na licencjackie lepiej zrobić sobie np. ekonomie czy coś w tym stylu ![]() Re: Szkoła/Studia - daniel - 05-10-2010 06:09 bartez napisał(a):a czy przypadkiem bez AWF'u nie można robić tych samych specjalizacji co wyżej wymieniłeś ? Zapewne można, jednak zawsze lepiej to wygląda kiedy w papierach masz, że kurs czy specjalizacje odbywałeś na AWFie pod okiem człowieka, który jest pracownikiem naukowym czyli mówiąc wprost cały czas tam pracuje, jest w temacie i zna się na rzeczy. Re: Szkoła/Studia - matys - 14-04-2011 22:44 Zarzućcie testem gimnazjalnym z angielskiego. Nigdzie nie mogę znaleźć. Re: Szkoła/Studia - Adis - 14-04-2011 22:46 Polecam CKE ![]() test transkrypcja Re: Szkoła/Studia - lol_face - 01-05-2011 09:48 Ja zamierzam iść na studia prawnicze , ale czy pójdę to się jesze okaże . Na razie jeszcze 2 lata gimnazjum , potem chyba będę szedł do LO 14 we Wrocławiu . Ale jeszcze jest kupa czasu . ![]() Oceny na razie całkiem niezłe . Kto wie, może za parę lat będę was bronił w sądzie za dyskryminowanie klubów w PL <hahaha> Re: Szkoła/Studia - Mubinio - 01-05-2011 09:55 Jako student prawa III roku polecam te studia, bo dają naprawdę dużąąą wiedzę nie tylko o jakichś zawiłych meandrach hipotek i innych nam-raczej-na-razie-niepotrzebnych carów, ale też o przyziemnych rzeczach, takich jak chociażby analizowanie umów (aby nie dać się wychujać) czy głupia z pozoru reklamacja towaru. Tylko że nauki masa... Także ucząc się kładź nacisk na historię i język polski. ![]() Re: Szkoła/Studia - lol_face - 01-05-2011 10:29 OK , zapamiętam . 8-) Jeszcze jedno , jak to jest z tym aplikacjami ? Czy bez nich nie mogę zostać np. prawnikiem ? Dużo osób mówi , że bez nich ani rusz , o co z nimi w ogóle biega ? Re: Szkoła/Studia - Foster - 01-05-2011 10:37 Podziwiam, ja w gimnazjum to kompletnie nie wiedziałem na jakie studia chce iść. W liceum już miałem ogólny zarys, ale dopiero tak jakiś miesiąc temu podjąłem decyzję. Tak przy okazji, czy ktoś z obecnych na forum studiuje Administrację? Re: Szkoła/Studia - Rafcio - 01-05-2011 11:44 Foster napisał(a):Tak przy okazji, czy ktoś z obecnych na forum studiuje Administrację? Kuzynka studiowała i z tego co widzę jest to jeden z gównianych i nikomu niepotrzebnych kierunków jakich pełno. Re: Szkoła/Studia - Mubinio - 01-05-2011 12:41 Prawnik = magister prawa. Mając magistra prawo de facto nie masz nic. Adwokat/radca/notariusz i inne zawody prawnicze - PO uzyskaniu tytułu magistra, dostaniu się na aplikację, przebrnięciu przez nią, zdaniu egzaminu końcowego. Po tym już jest trochę lepiej. ![]() Re: Szkoła/Studia - Kosma - 06-05-2011 19:49 @Rafał W administracji rządowej w ciągu trzech lat (nie)rządów PO zatrudnienie wzrosło o 60 tysięcy. Nie wlicza się w to zatrudnienie w administracji pozarządowej ![]() Re: Szkoła/Studia - RedLucas - 06-05-2011 20:06 A ja dalej jestem w kropce. Nie wiem gdzie iść po liceum. Wybierając w liceum klasę matematyczno-fizyczno-informatyczną myślałem, że swoją przyszłość będę chciał związać z informatyką, programowaniem etc. W końcu w gim była ona taka łatwa :lol: Ale właśnie była, w liceum przekonałem się, że to ciężki kawałek chleba, dodatkowo od ponad roku informatyki właściwie nie mam. Bo babka, która nas uczyła poszła na macierzyński, a facet, który przyszedł się opierdala. No i się tak ostatnio zastanawiam coraz bardziej intensywnie, co ja bym chciał, albo do robienia czego mam predyspozycję. I póki co mam dwa pomysły: AWF, bądź psychologia. Pierwsze, bo w sport się bawię przez całe życie, choć ostatnio przyszły kontuzje i niewiadomo, jak to będzie. A drugie, bo mnie ciekawi. Stąd też moje pytanie do Was, jakie perspektywy po jednym i drugim? Może ktoś jest na którymś z tych kierunków, albo ma znajomych w tym siedzących? Będę wdzięczny za wszelkie rady/spostrzeżenia/refleksje ![]() Re: Szkoła/Studia - Kosma - 06-05-2011 20:13 RedLucas napisał(a):psychologiaZ racji przesycenia rynku, masz niezłe perspektywy, o ile znajdziesz dobrego dostawcę ulotek. RedLucas napisał(a):AWFTutaj nie mam pojęcia. Co można po tym robić innego niż uczyć WFu? A to często sprowadza się do grania na macie.* * "Macie piłkę i gracie." ** Nie chodzi o Matę ![]() A jak się czujesz z matmy, fizyki? |