Polskie drużyny w europejskich pucharach - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Polskie drużyny w europejskich pucharach (/showthread.php?tid=211) |
Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - BeBaD - 26-07-2011 14:35 Małecki niestety nie zagra. Szanse w dwumeczu oceniam 50:50 ale zapewne po dzisiejszym meczu trzeba będzie odrabiać straty w Krakowie... Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Hubson - 26-07-2011 14:56 Ja tam uwazam, ze bedzie remis albo Wiselka wygra. I brak Małeckiego nie wpłynie tak bardzo na to. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - mat.ka - 26-07-2011 16:27 Najważniejsze, żeby strzelili bramę. Jak im się uda, to nawet przy niewielkiej porażce powinni sobie poradzić w rewanżu u siebie . A Małeckiego będzie brakowało, ale może dzięki temu jakiś Kirm czy inny Diaz coś pokażą. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Hubson - 26-07-2011 20:29 Po dzisiejszym meczu, dość słabym ze strony Wisły stwierdzam, że jeżeli po Litexie nie trawią na Rangersów to Liga Mistrzów będzie. Cieszy zwycięstwo, widać, że zespół inny bo z taką grą polskie drużyny zwykły przegrywać. Teraz trzymamy kciuki za Śląsk Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - mat.ka - 26-07-2011 20:38 Zrobili dokładnie to, czego się nie spodziewałem po polskiej drużynie. Wygrali, pomimo słabej gry i do tego byli w miarę skuteczni pod bramką rywala ale te błędy w obronie... :roll: cóż, dobić Bułgarów u siebie i modlić się o dobre losowanie. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Mubinio - 26-07-2011 20:39 Hmm moja teoria wymyślona 2 miesiące temu jest taka, że im mniej Polaków w Wiśle, tym większe szanse na awans. Na razie się sprawdza. :-D Więc go go go foreigners ! Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Roxanne - 26-07-2011 21:14 Nie byłam zdziwiona i zrozpaczona, kiedy Litexowi udało się wyrównać. Od czasu wyjścia Wisły na prowadzenie, Bułgarzy byli coraz bliżej bramki. Nawet gdyby mieli wejść do niej z piłką - w końcu by wyrównali. Poprzeczki też ratowały Wisłę, ale podobno lepszym szczęście sprzyja. Teraz tylko pomódlmy się, aby Wiślacy nie spuścili z tonu u siebie, bo znając polskie drużyny i ich poziom - niczego nie można być w tej kwestii pewnym. Mam jednak nadzieję, że nie pokpią sprawy i życzę im dotarcia aż do fazy grupowej (a może i dalej? :kox: ). Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - robaldo - 26-07-2011 21:16 Roxanne napisał(a):Mam jednak nadzieję, że nie pokpią sprawy i życzę im dotarcia aż do fazy grupowej (a może i dalej? :kox: ). Ja bym proponował, żeby wyeliminowali Barcelonę w 1/8 finału, a wtedy Liga Mistrzów nasza 8-) Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Roxanne - 26-07-2011 21:18 robaldo napisał(a):Ja bym proponował, żeby wyeliminowali Barcelonę w 1/8 finału, a wtedy Liga Mistrzów nasza 8-) W sensie Manchesteru czy Wisły? <rotfl> Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Hubson - 26-07-2011 21:36 Mubinio napisał(a):Hmm moja teoria wymyślona 2 miesiące temu jest taka, że im mniej Polaków w Wiśle, tym większe szanse na awans. Szkoda tylko, że najwięcej do powiedzenia miał Sobolewski, który mecz zagrał świetny. Z resztą Wilk też nie zagrał źle. A piwo mi się kliknęło przez przypadek ;p Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Mata - 27-07-2011 14:04 Wisła była o pół klasy lepsza. Gdy prowadziła oddała pole do popisu Liteksowi i ten przycisnął. Gdy trzeba było zagrać swoje padłą bramka co prawda na sporym farcie, ale padła. Martwi formacja obronna, praktycznie każda piłka wbita w pole karne Wiślaków oznaczała spore zagrożenie. Trzeba nad tym popracować, ale może być cholernie ciężko. Do fazy grupowej LM jeszcze spora droga, jak na razie jedną nogą są w grupie LE z czego i tak można się cieszyć Radek Sobolewski pokazał klasę i ustawił w szeregu Murawskich, Polanskich ( :plask: ) czy innych Borysiuków. Cholernie martwi liczba obcokrajowców, ale to nie moja piaskownica i nie będę tak rozpaczał. Jutro o 16:45 Śląsk u siebie z Lokomotivem, a od 20:00 w Turcja gra Legia z Gaziantepsporem. DO BOJU NAPRZÓD MARSZ! Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - mucha - 27-07-2011 14:19 Wisła zagrała straszną kaszanę, ale liczy się zwycięstwo. Litex grał dużo lepiej i trzeba to przyznać obiektywnie. Szybsi, silniejsi, lepsi technicznie, kondycyjnie. Po prostu w niemalże każdym aspekcie lepsi od Wiślaków. Niemalże, bo o jedną bramkę więcej strzeliła Wisła W rewanżu w Krakowie Litex raczej nic nie ugra, więc Wisła może powoli szykować się na kolejną rundę eliminacyjną. Jeśli jednak tam nie trafimy na drużynę gorszą od Bułgarów, to będzie cholernie ciężko o ten awans. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Foster - 27-07-2011 14:26 Mam nadzieję, że Wisła przejdzie Litex, bo dzięki temu na pewno już będzie grała w LE, a to i tak już spory sukces dla Polskich zespołów. W IV rundzie będzie cholernie ciężko, ale już nie takie rzeczy działy się w piłce nożnej. Zobaczymy jak to będzie. A jutro Śląsk sobie na pewno zobaczę, bo podoba mi się jak grają podopieczni Lenczyka. Grają fajną ofensywną, miłą dla oka piłkę. Szkoda tylko, że mają takich drwali w obronie... A Legię też sobie może obejrzę, bo ciekaw jestem po prostu co tam ten zarząd zaś sknocił. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Hubson - 27-07-2011 18:15 Oglądałem tylko drugą połowę i tam Wisła została cofnięta do obrony i to bardzo. W zasadzie to największe zastrzeżenia do Juniora Diaza mam, no bo ogrywali go non stop. Ale stoperzy + Lamey i defensywni pomocnicy zagrali naprawdę dobrze. Sobol no to klasa sama w sobie. No i Melikson też pokazał, że jest ponad resztę drużyny. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Roxanne - 28-07-2011 17:51 Matko jedyna, ile ja się umęczyłam patrząc na ten nieszczęsny Śląsk! Takiego meczu dawno nie oglądałam... Zero jakiegoś zawiązania akcji, uporządkowania gry - wszystko tak na odwal się. Wrocław mógł wygrać ten mecz spokojnie 2/3:0, ale widocznie nie chciał. Pewnie chcą się w Bułgarii pomęczyć, ale tam scenariusz jest już przewidywalny. Bułgarzy w pełnym gazie pocisną w pierwszych minutach meczu, ustrzelą jedną, dwie bramki, a potem będzie obrona Częstochowy i koniec marzeń Śląska o czymkolwiek. Okropny poziom polskiej piłki - wszystko wychodzi we właśnie takich meczach. Obraz nędzy i rozpaczy, bo jak inaczej można nazwać marnowanie okazji, gdzie wystarczy tylko dobrze przyłożyć nogę, a pusta bramka czeka, bo bramkarz z niej wyszedł? Albo sytuację, gdzie jest się sam na sam z bramkarzem i kopie się lekko, w środek bramki - w bramkarza. Szkoda słów. |