Redcafe.pl - Manchester United Forum
Newsy transferowe - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32)
+---- Wątek: Newsy transferowe (/showthread.php?tid=71)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Re: Newsy transferowe - Mata - 13-06-2009 10:22

paolo napisał(a):Prezydent FIFA, Sepp Blatter, zbagatelizował obawy związane z rekordową ofertą transferową złożoną przez Real Madryt za Cristiano Ronaldo. Szwed stwierdził, że suma ta wiąże się z rosnącą popularnością gry.

Szwajcar ... :roll:

Źródło: mufc.pl Tongue //paolo

Re: Newsy transferowe - sir_matt - 13-06-2009 19:00

Cytat:Bayern Monachium wycenił Francka Ribery'ego. Bawarczycy mogą sprzedać swojego piłkarza pod warunkiem, że ktoś wyłoży za niego 90 milionów funtów!

Francuski piłkarz to jeden najbardziej rozchwytywanych zawodników w letnim oknie transferowym. Francuza w swoich szeregach chciałyby mieć FC Barcelona, Real Madryt oraz Manchester United. Wątpliwe jest jednak, aby któryś z tych zespołów wyłożył na transfer taką bajońską sumę.

Wszystko wskazuje, że Ribery zostanie w Monachium. Jeśli jednak ktoś spełniłby żądania Bayernu, to Ribery stałby się najdroższym piłkarzem świata.

Kontrakt Ribery'ego z Bayernem obowiązuje do 2011 roku.

<a class="postlink" href="http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Ribery-pilkarz-drozszy-niz-Ronaldo,wid,11217787,wiadomosc.html">http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Riber ... omosc.html</a>

wiadomości na temat transferu Riberiego coraz bardziej mnie rozpierdalają. cena niedługo osiągnie ponad 100 mln, a on nawet połowy nie jest wart. to Real ustawił rynek transferowy :/

Re: Newsy transferowe - panopticum - 13-06-2009 20:37

Ja bez kozery powiem pińcet. Posrało ich w tej Bawarii, może wurst był nieświeży albo piwo za mocne.

Re: Newsy transferowe - Mata - 22-06-2009 23:39

Real Madryt oficjalnie rezygnuje z transferu Davida Villi.

Santa Cruz w Man City .

Kurde sezon nie skończył się jeszcze na dobre , a tu chyba większość "mocnych" transferów już za nami i do sierpnia zapowiada się naprawdę niezła padaka :/

Re: Newsy transferowe - Lasq - 22-06-2009 23:53

Mata napisał(a):Kurde sezon nie skończył się jeszcze na dobre , a tu chyba większość "mocnych" transferów już za nami i do sierpnia zapowiada się naprawdę niezła padaka :/

Czy ja wiem, United nie wykonało jeszcze żadnego transferu (w sensie nikogo nie sprowadziło) a nie wierzę, żeby stan składu utrzymał się to Września. A to chyba najbardziej emocjonujące transfery a nie jakiś sreal, nieprawdaż?

W dodatku sporo innych klubów też jeszcze nie wykonało żadnych większych ruchów. Spokojnie, ja myślę, że to będzie bardzo aktywne okienko.

Re: Newsy transferowe - Mata - 22-06-2009 23:59

fidain napisał(a):Czy ja wiem, United nie wykonało jeszcze żadnego transferu (w sensie nikogo nie sprowadziło) a nie wierzę, żeby stan składu utrzymał się to Września. A to chyba najbardziej emocjonujące transfery a nie jakiś sreal, nieprawdaż?

prawdaż , prawdaż , ale już pewna nostalgia wkrada się bez United :|

Dawać Ribery'ego do nas i po sprawie :*

Re: Newsy transferowe - Czary - 24-06-2009 12:49

Shunsuke Nakamura zaskoczył wszystkich i zamienił deszczową Szkocję na słoneczną Barcelonę, gdzie będzie grał w tamtejszym Espanyolu.

Re: Newsy transferowe - Kwas - 24-06-2009 14:34

Dla mnie nie jest to żadne zaskoczenie. Ile można grać w tej słabiutkiej lidze? Zdobył tam wszystko, tak więc myślę, że podjął dobrą decyzję. No i pogoda lepsza Smile

Re: Newsy transferowe - Chudy - 24-06-2009 17:36

Już dawno temu było mówione że odejdzie do Espanyolu. Jak dla mnie troche za słaba ekipa na niego. Mógł iśc do klubu o ciut lepszych aspiracjach. Teraz będzie grał w mocniejszej lidze ale pewnie nic już znaczącego nie zdobędzie.

Re: Newsy transferowe - 14sekund - 25-06-2009 20:13

Raul Albiol przeszedł do Realu Madryt. Transfer szykowany od kilku dobrych tygodni. Na pewno krok do przodu na piłkarza, ale czy może liczyć na regularne występy? Na pewno regularna gra w reprezentacji pomoże mu na grę w barwach "Królewskich". Młody, 23-letni, perspektywiczny środkowy obrońca ;-).

Re: Newsy transferowe - Chudy - 25-06-2009 20:27

A z kim on tam ma konkurować... z Metzelderem ? który jest cieniem samego siebie. Heinze jest słabiutki, a Ramos nie może grać na środku bo wtedy ich obronę to będzie można o kant dupy potłuc.

Re: Newsy transferowe - 14sekund - 25-06-2009 21:11

Jest również Pepe oraz Garay, który wrócił z wypożyczenia.

Re: Newsy transferowe - dende - 25-06-2009 21:34

Chudy napisał(a):A z kim on tam ma konkurować... z Metzelderem ? który jest cieniem samego siebie. Heinze jest słabiutki, a Ramos nie może grać na środku bo wtedy ich obronę to będzie można o kant dupy potłuc.

Wszystko się może zdarzyć. Może zawodnik, który jest cieniem samego siebie i słabiutki wg ciebie Heinze nagle dostaną życiowej formy i Albiol będzie grał, ale na treningu.

Re: Newsy transferowe - Kwas - 25-06-2009 22:39

Mówiło się tylko o graczach ofensywnych, a tu proszę - Perez pozyskał niezłej klasy defensora, który z pewnością może się jeszcze rozwinąć grając w takim klubie jak Real. Na dodatek wraca Garay, więc jednak o defensywie się jeszcze w Madrycie myśli Wink

Sądzę, że teraz powinni się skupić na zakupie lewego obrońcy, bo Marcelo w najbliższym czasie raczej nie będzie klasowym defensorem, Heinze nic ciekawego sobą nie reprezentuje, na dodatek zanosi się na to, że odejdzie.

Re: Newsy transferowe - Tomek91 - 26-06-2009 08:38

Cytat:Władze Realu Madryt rozważają włączenie się do walki o sprowadzenie obrońcy Chelsea Londyn Ricardo Carvalho. Reprezentant Portugalii jest bliski przejścia do Interu Mediolan, jednak według włoskiego dziennika Tuttosport Królewscy być może będą starać się przebić ofertę Nerazzurrich.
...
Władze Realu muszą się jednak pospieszyć, bowiem w Londynie przebywa już dyrektor sportowy Interu Mario Branca, który negocjuje z Chelsea transfery właśnie Carvalho oraz Deco.

Jak dla mnie to jeśli to prawda to Real ma minimalne szansę, żeby kupić Portugalczyka. Czemu? Odpowiedź jest prosta- Jose Mourinho Wink Dlatego pewnie czeka ich pierwsze rozczarowanie transferowe tego lata, bo jak byłych piłkarzy Mourinho ciągnie do swojego guru widać było, gdy ten przenosił się z Porto do Chelsea.

Richard napisał(a):Sądzę, że teraz powinni się skupić na zakupie lewego obrońcy

Sprzedajmy im Evrę w pakiecie z Vidicem lub Rio Tongue