Redcafe.pl - Manchester United Forum
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United (/showthread.php?tid=105)

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Under - 19-03-2013 12:17

A dlaczego nie?

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - daniel - 08-04-2013 23:36

Trzeba do środka takiego skurwiela, Jonesa II. Jakieś ruchy no muszą wykonać, bo blado i trzeba zaspokajać się grą na alibi albo chwilowymi przebłyskami.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - RedLucas - 09-04-2013 10:05

Mnożą się nam te problemy. Ten w środku jest już stary jak świat, ale jak patrzę na to co się dzieje na skrzydłach, jestem załamany! W chwili obecnej mamy jednego skrzydłowego, który potencjalnie może prezentować wymagany poziom. Może, ale nie musi, mowa oczywiście o Nanim. Valencia dla mnie jest do wywalenia, moim zdaniem my nie możemy sobie pozwolić, aby czekać, liczyć, że Antek będzie bardzo mocnym skrzydłowym w nadchodzącym sezonie. Większa jest szansa na to, że to nie wypali i wtedy jebniemy sobie kulę w kolano. Jest jeszcze Young, który całe życie gra na alibi. No i Zaha po którym cudów się spodziewać nie możemy.

Tragedia, na tych skrzydłach by trzeba rewolucji. Welbeck na skrzydle jest tragiczny, a ile razy w tym sezonie tam grał, to najlepiej oddaje naszą słabość. Mam nadzieję tylko, że Ferg jednak to wszystko widzi, a nie jest zadowolony z tego co ma.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Hubson - 09-04-2013 11:19

W sumie napiszę to tutaj. Pamiętam, że kiedyś Fergie dwoma transferami zrobił robotę. Kupił Carricka i Kuszczaka z tym, że Kuszczak nie był wybitny ale Carrick wszedł i ta sama drużyna, która dostawała z Chelsea zapoczątkowała ten piękny okres kiedy to w ciągu 4 lat mieliśmy 3 finały LM. Wtedy drużyna Jose zapanowała w Anglii na dwa sezony. Teraz City miało jeden sezon i odpadło, więc może od następnego sezonu wskoczymy na następny level bez żadnych wspaniałych transferów. W sumie jestem ciekaw co się stanie i co Fergie wykombinuje bo pamiętajmy, że początek poprzedniego sezonu to była bajka w naszym wykonaniu i dopiero mecz z City nas sprowadził na ziemię.
Oczywiście, przydały by się ze 2 transfery zwłaszcza jeżeli odejdzie i Scholes i Nani.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Kosma - 09-04-2013 17:04

Hubson napisał(a):Teraz City miało jeden sezon i odpadło
Uważasz, że w następnym sezonie nie będą grać o majstra?

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Hubson - 09-04-2013 18:22

Chodziło bardziej o to, że Chelsea miała 2 swoje sezony świetne, które my przeczekaliśmy a potem byliśmy poza zasięgiem. Teraz City miało jeden, i my znów poza zasięgiem i w sumie można gdybać jakby było gdyby nie Turek, bo myślę, że przejście Realu mogło by inaczej ułożyć ten sezon. Jednak chodzi o to, że ogólnie rzecz biorąc to gramy niezwykle skutecznie, ale... No dość dużo rzeczy jest o które można by się czepiać. A City... będą grać o majstra ale co z tego? Liverpool też niby gra o niego co roku i kończy w listopadzie, więc...

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Kosma - 09-04-2013 19:01

Ale City ma cholerne argumenty w walce o majstra i pewnie dojdą nowe w lecie, natomiast Liverpool - sam wiesz. Dlatego zdziwiła mnie twoja pewność w tym temacie.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Hubson - 09-04-2013 19:15

Nie nie to nie jest moja pewność. Po prostu jest tu jakaś analogia w obydwóch przypadkach.
Ogólnie Rudzki wrzucił dziś tekst. Wczoraj w studiu w C+ Wieszczycki powiedział, że United chciało tak grać a Rudzki napisał, że United nie jest stać teraz na lepszą grę. No i chyba nie jest to tak ZUPEŁNIE pozbawione sensu.

//Jasne, po prostu taki tamto zdanie miało sens. Wytłumaczyłeś, że chodziło ci o coś innego. Rozumiem, nie ma tematu już Smile K.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Foster - 09-04-2013 19:29

Panowie chyba zły temat sobie wybraliście do dyskusji na ten temat.

Patrząc na to co się dzieje w tym sezonie, to zakup dwóch zawodników do środka pola to wręcz obowiązek. Do tego jeden, aczkolwiek bardzo dobry skrzydłowy byłby mile widziany, jednak w pierwszej kolejności należałoby przewietrzyć obecną kadrę skrzydłowych by myśleć o kolejnym, tym bardziej, że jeden jest już w drodze.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Jaroldz - 09-04-2013 20:22

Jak dla mnie, to na lato koniecznie musimy kupić KLASOWEGO skrzydłowego, który pociągnie naszą grę i zagwarantuje nam ok. 10 bramek i tyle samo asyst. Ten Zaha kompletnie mnie nie przekonuje. A już wydanie na niego aż 15 mln funtów, to wielkie ryzyko. Statystyki Wilfrieda mnie nie przekonują i nie powalają na kolana.

Do tego także klasowy środkowy pomocnik i defensywny pomocnik, który powoli zacząłby zastępować Carricka, a wkrótce przejąłby jego miejsce w pierwszej "11" United. Nie możemy już dłużej odstawać od najgroźniejszych rywali linią pomocy, bo w dalszym ciągu będziemy odpadać szybko w LM oraz coraz częściej oglądać takie mecze, jak ten wczorajszy czy ten z Chelsea.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - robaldo - 09-04-2013 22:19

Jaroldz napisał(a):Nie możemy już dłużej odstawać od najgroźniejszych rywali linią pomocy, bo w dalszym ciągu będziemy odpadać szybko w LM

My nie odpadamy szybko z Ligi MistrzówDodgy

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Hubson - 09-04-2013 22:43

Zdarza nam się odpaść wcześniej, ale ogólnie to wielkich klubów jest tak, Bayern, Real, Barca, My, Juve, Milan... czyli na 4 miejsca w półfinale jest 6 drużyn, więc, nie zawsze można dojść do finału. Dużo zależy też od losowań, chociaż jeżeli już wychodzimy z grupy to jesteśmy strasznie mocni.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - robaldo - 09-04-2013 22:51

Na ostatnie 7 sezonów raz wygraliśmy LM, dwa razy przegraliśmy w finale będąc drużyną gorszą, przegraliśmy w półfinale również zasłużenie (ale było to właśnie w pierwszym z owych 7 sezonów), dwa razy odpadaliśmy w kuriozalnych okolicznościach, no i zeszły sezon, który właściwie nie wiem do jakiego rodzaju odpadnięcia zakwalifikować. A to wszystko z tą fatalną linią pomocy, która oprócz meczów z Barceloną niewiele miała wspólnego z naszym niebytem w Lidze Mistrzów.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - michal85 - 10-04-2013 08:29

Cytat:Nie możemy już dłużej odstawać od najgroźniejszych rywali linią pomocy
Faktycznie odstajemy mając najlepszego środkowego pomocnika w lidze.

Bardzo niesprawidliwe wobec tej drużyny jest wytaczanie argumentów na jej niekorzyść na podstawie kilku ostatnich meczów, zupełnie zapominając o tym, co było wcześniej. Niewątpliwie jesteśmy teraz w dołku i łatwo teraz o krytykę, ale w moim mniemaniu powinno to wyglądać trochę inaczej.

W obecnej sytuacji brakuje nam tylko zastępcy dla Carricka. Reszta zależy od tego, czy się kogoś pozbędziemy.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - samcro - 10-04-2013 09:26

Nawet jeśli Carrick jest najlepszy to środkowy pomocnik to priorytet. nie możemy wychodzić z Carrickiem i Giggsem na takie City, ich pomoc naszą zabiega.