![]() |
Polskie drużyny w europejskich pucharach - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Polskie drużyny w europejskich pucharach (/showthread.php?tid=211) |
Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Roxanne - 29-07-2011 12:28 ZasadKG napisał(a):tylko że to co teraz napisałaś nie ma nic wspólnego z tym co pisałaś wcześniej, bo co do stylu gry Wrocławian naprawde ciężko mieć większe zastrzeżenia Wiesz, ja po prostu szybko się denerwuję, jeśli coś nie wychodzi - w tym wypadku te setki i zaczynam się wpieniać po każdym szczególe - głupia strata, niedokładne podanie, koniec akcji na szesnastce. Narzekam sobie i narzekam, podczas gdy np. coś im wyszło. Patrzę potem przez pryzmat tych wszystkich zmarnowanych szans i mnie to denerwuje, a dodatkowo szczególnie w takich okazjach pamiętam błędy i je wypominam pisząc, że co to w ogóle za gra była? Przecież ja też chciałabym dla Śląska jak najlepiej i może jak ich zrugałam po całej linii, to teraz pokażą mi, że byłam w błędzie i zagrają piękny mecz i pokażą Bułgarom ich miejsce w szeregu. <jupi> Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Mata - 29-07-2011 19:02 Śląsk powinien bez większych problemów awansować dalej. Bramki są naprawdę tylko kwestią czasu. Zagrali świetnie pod każdym względem poza wykańczaniem akcji. Nie od dziś mają jednak z tym problem. Jak powszechnie wiadomo najlepsi są w grze z kontry. Tak czy siak Sofia nie jest zaporą nie do przejścia. Jeśli chodzi o Legię, to mimo przewagi kebabów Ljuboja samym przyjęciem piłki robi różnicę. Do tego zimna krew Rado, brak głupich błędów i świetna postawa Skaby dała wygraną. A mogło być jeszcze lepiej! Strzał Hubnika po kornerze i wybicie piłki z linii ![]() Gra naszych jest jaka jest, na kolana nie rzuca, ale wyniki jak na razie to już inna bajka :mrgreen: Wisła i Legia praktycznie mogą czekać na losowanie, Śląsk powinien również dać radę. 3 drużyny w ostatnich rundach eliminacyjnych w najgorszym wypadku zapewnią nam jednego uczestnika fazy grupowej LE. Poprzedni sezon powinien być poprawiony (oby)! jak na razie nie zapowiada się na gorszy! za tydzień już rewanże! Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Hubson - 29-07-2011 20:51 Diaz grał?? No bo jakby nie było jest to zawodnik bardzo skuteczny i może to w jego braku tkwiła przyczyna? Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Czary - 29-07-2011 22:39 A nie możesz sprawdzić, zanim walniesz kolejną głupotę? Grał 1 połowę i kilka minut drugiej. Zmienił go Voskamp, który zagrał bardzo dobrze, tylko partnerzy nie umieli wykorzystać jego walorów. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Hubson - 03-08-2011 21:43 Maor Mellikson i w zasadzie tyle. Wisla pokazuje, ze u siebie jest bardzo grozna. Poprawic gre na wyjazdach i moze byc fantastycznie. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Czary - 03-08-2011 22:26 Rozstawieni: FC Kopenhaga BATE Borisov Maccabi Haifa Dinamo Zagrzeb APOEL Nikozja Nierozstawieni: Wisła Kraków Sturm Graz Viktoria Plzen Malmo FF KRC Genk Proszę Wiślacy, nie spierdolcie tego, bo jest wielka szansa! Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Adis - 03-08-2011 22:29 Uprzedzając pytania: losowanie jest w ten piątek. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - panopticum - 03-08-2011 22:46 Ale o której? <cwaniak> Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Wróg Arsenalu - 03-08-2011 22:55 LM o 12:00 na Eurosporcie, a o 13:30 LE. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Jaroldz - 05-08-2011 12:47 Wisła Kraków wylosowała najlepiej jak można było, bo APOEL Nikozja i muszę powiedzieć, że jeśli nic Biała Gwiazda nie popsuje, to ma niesamowicie wielkie szanse na awans do Ligi Mistrzów. Chyba można powiedzieć już zgodnie z przysłowiem " Jak nie teraz, to kiedy :?: ". Naprawdę świetne losowanie dla Wisły. Mimo że nie lubię Wisły, to chciałbym, aby awansowali w końcu do LM. Wreszcie po kilkunastu latach mielibyśmy polski klub w tych elitarnych rozgrywkach. Teraz nadarza się niesamowicie wielka szansa na awans. Wisła mogła dostać m.in. KRC Genk, FC Kopenhagę, a wylosowali Cypryjczyków. Jestem ciekawy, jak Wisła wydałaby pieniądze z LM. Czy mądrze by je przeznaczyli na wzmocnienie składu np. dwoma piłkarzami klasy Meliksona oraz przedłużeniem kontraktów najlepszych piłkarzy. Czy nie posprzedawali by piłkarzy, jak to niestety kiedyś w Widzewie zrobili Pawelec i Grajewski, co skutkowało początkiem końca Wielkiego Widzewa. Jednak jeszcze Wisła musi poprawić grę w obronie, bo popełniają w tej formacji wiele błędów. Trochę słabo prezentuje się także Małecki. W minionym sezonie był pierwszoplanową postacią Wisły, wraz z Maorem ciągnął zespół, a teraz stoi trochę z boku, brakuje mu błysku. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Hubson - 05-08-2011 17:36 Warto napisać, że Legia miała pecha w losowaniu trafiając na Spartaka Moskwa. Jeszcze rewanż na wyjeździe. Śląsk w sumie trafiając na Rapid Bukareszt trafił chyba najlepiej w swojej grupie. Troche lipa, że wszystkie nasze drużyny grają pierwszy mecz u siebie, jednak Wisła i Śląsk muszą dać radę a po Legii raczej bym się sensacji niespodziewał. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - brayoz - 05-08-2011 18:01 Wisła ma bardzo duże szanse, chociaż nie zgadzam się z opinią, że obecny przeciwnik jest jeszcze słabszy od Liteksu. Legia i Śląsk natomiast pożegnają się z pucharami, ponieważ i tak zaszły za daleko jak na futbol, który prezentują (tak, zaraz zjedzą mnie Wrocławianie ![]() Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - panopticum - 05-08-2011 19:06 Kaman, w lidze cypryjskiej polscy piłkarze rozwijają skrzydła. To wymownie świadczy o poziomie sportowym. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - Roxanne - 05-08-2011 19:23 APOEL to teoretycznie najsłabsza drużyna, na jaką mogliśmy trafić. Jednak dużą przeszkodą Wisły na pewno będzie klimat na Cyprze. Czterdziestostopniowe upały i bardzo duża wilgotność to chyba nie są ekstra warunki do gry dla Wiślaków. Trzeba będzie u siebie wygrać, żeby mieć jakiś "zapas" jadąc na Cypr. Ten pierwszy mecz będzie mega mega ważny. Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach - panopticum - 05-08-2011 19:38 To trzeba nazwozić śniegu na Reymonta, żeby było sprawiedliwie. |