Redcafe.pl - Manchester United Forum
Liga Polska - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Liga Polska (/showthread.php?tid=61)

Re: Ekstraklasa S.A. - Mata - 03-09-2009 10:59

Łysy czerep mały wacek, to dyrektor Bednarz Jacek!

nmz weź daj demota tego :lol:

Re: Ekstraklasa S.A. - Pawlak - 04-09-2009 18:10

Sir_matt, z tego co pamiętam, to Geremi i Drogba też byli testowani przez któryś z polskich klubów.

Re: Ekstraklasa S.A. - Adis - 04-09-2009 18:18

Z Geremim plotka, jeśli o Drogbę chodzi to takiego tematu w ogóle nie było.
Blisko Zagłębia Lubin był natomiast Michael Essien, który ostatecznie wylądował w Bastii.

Re: Ekstraklasa S.A. - Pawlak - 04-09-2009 19:18

No właśnie, Essien. No właśnie.

Re: Ekstraklasa S.A. - sebos_krk - 04-09-2009 21:39

Geremi miał być w Hutniku Kraków, ale później się okazało, że ktoś to wymyślił.

Re: Ekstraklasa S.A. - Mata - 13-09-2009 15:53

Polonia Wawa- Zagłębie Lubin 0:1 !!! Franz Smuda robi różnicę, pierwszy mecz nowego trenera i pierwszy punkty Miedziowych w sezonie!!!

Re: Ekstraklasa S.A. - Adis - 19-09-2009 09:25

Drugi mecz "Franza" i kolejny punkt dopisany na konto Zagłębia, po wczorajszym remisie 1-1 z GKS-em Bełchatów. O ile pierwsza połowa w wykonaniu Lubinian raczej bezbarwna, to w drugiej części spotkania gra była już zdecydowanie lepsza, pojawił się jakiś pomysł na rozegranie akcji, Zagłębie grało szybciej i stworzyło sobie kilka ciekawych sytuacji. (czyżby w szatni było coś na wzór "suszarki"? Wink )Tylko nieskuteczności Micanskiego, który zmarnował sytuację "sam na sam" minutę przed wyrównującą bramką Bełchatów zawdzięcza wywieziony z Lubina punkt, tak to w futbolu często jest, że niewykorzystane sytuacje się mszczą.
Ciekawie wygląda napastnik kupiony z GKP Gorzów - Mouhamadou Traoré, w debiucie przeciwko Polonii Warszawa został przez wielu fachowców uznany graczem meczu, przeprowadził ładną akcję po której asystował Jackiewiczowi, wczoraj natomiast w meczu z GKS-em również był wyróżniającą się postacią, a współpraca w II połowie z Micanskim wyglądała bardzo dobrze.
W Lubinie chyba wszyscy modlą się, by na selekcjonera został wybrany ktoś inny niż Franciszek Smuda, bo na lepszego trenera Zagłębie nie mogło trafić.

Zagłębie Lubin - GKS Bełchatów 1:1
Legia Warszawa - Lechia Gdańsk 2:0

Re: Ekstraklasa S.A. - Mata - 19-09-2009 11:56

Legia wreszcie 3 pkt , uff... Pierwszy mecz Tejksiura w sezonie od pierwszej minuty i od razu gol. Widać, że robi on różnicę. Jak zwykle masa nie wykorzystanych okazji. Skończyło się na minimalnym wymiarze kary. Gdyby bramkarz przyjezdnych musiał 2x tyle wyciągać piłkę z siatki, to i tak nie powinien narzekać. Dwie asysty zaliczył Maciek Iwański. Może będzie, to przełomowy mecz dla Warszawiaków. Za tydzień na Łazienkowską zawita Lech. Szykuje się prawdziwy szlagier kolejki :twisted:

Cytat:Przed meczem za 55 lat spędzonych z "eLką" na piersi podziękowano legendzie warszawskiego klubu – Lucjanowi Brychczemu. Pan Lucjan najpierw przeszedł po czerwonym dywanie a potem z rąk działaczy odebrał pamiątkową statuetkę, zegarek oraz kwiaty. Kibice nagrodzili zaś "Kiciego" gromko skandując jego imię i nazwisko i śpiewając mu "sto lat".
"Bardzo dziękuję za tak entuzjastyczne przyjecie mnie. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć piłkarzom dobrej gry, a kibicom dobrego widowiska" - powiedział Brychczy, odbierając pamiątkowe wyróżnienie.

18 lat jako piłkarz, a po dzień dzisiejszy w sztabie szkoleniowym. Lucjan Brychczy!

Re: Ekstraklasa S.A. - Mata - 21-09-2009 08:15

Co za kolejka w Ekstraklasie <świr>
Padło w niej tylko 11 goli... Aż 5 meczów zakończyło się podziałem punktów. Ze zwycięstw cieszyli się tylko kibice Lecha, Legii i Chorzowskiego Ruchu. Wisła została wreszcie zatrzymana na własnym stadionie przez Polonię Bytom. Choć Wiślacy mieli zdecydowaną przewagę, to gola na wagę punktu zdobyli dopiero w 84'.
Już w ten piątek dojdzie do klasyku w polskiej lidze: Legia vs Lech , zaś liderująca Wisła podejmie Polonię Warszawa. Nie ukrywam, ze liczę na komplet punktów obu ekip ze stolicy <niesforny>

Re: Ekstraklasa S.A. - sir_matt - 26-09-2009 11:38

Wczoraj się spiąłem i postanowiłem obejrzeć spotkanie Legia - Lech. Dawno nie oglądałem polskiej ekstraklasy, miałem nadzieję na choć przyzwoitą grę. Niestety nic takiego nie zobaczyłem. To co pokazywały obie jedenastki wołały o pomstę o nieba. Jeśli taką piłkę chcemy pokazywać w Europie to wypierdalać. Problemy z wyprowadzeniem kontr, dużo strat w środku, podania tak niecelne, że aż bolało. Najbardziej podobały mi się crossy, których pułap osiągał 2000 m n.p.m i lądowały przy nodze przeciwnika. A poczynania obrony Lecha przy bramkach dla Legii <hahaha> Rodzimej kopanej starczy mi, przynajmniej, na rok.

Re: Ekstraklasa S.A. - Mata - 26-09-2009 11:44

Nic na siłę. Nie chcesz, to nie oglądaj. Mi tam się akurat podobało i kilu fachowcom też 8-)

Re: Ekstraklasa S.A. - sebos_krk - 27-09-2009 08:29

Mata kibicowi pewnej drużyny to będzie się podobać mecz zespołu okręgówki nawet jakby był nudny, bo jest zainteresowany tym co się dzieje na boisku i przeżywa emocje. Co innego jak jesteś postronnym widzem.

Re: Ekstraklasa S.A. - Tomek91 - 01-10-2009 15:29

Cytat:Trzej piłkarze Lecha Poznań: Hernán Rengifo Trigoso, Haris Handžić oraz Gordan Golik zostali dyscyplinarnie przesunięci do drużyny występującej w Młodej Ekstraklasie. Są to pierwsze decyzje władz klubu po serii niepowodzeń z udziałem poznańskiej drużyny w ostatnim czasie.

Po "wyczynie" Lecha w Pucharze Polski najbardziej poszkodowany jest chyba Peruwiańczyk. W feralnym meczu 1/16 PP wszedł z ławki, Lech kończył mecz w 9. Trochę mi go szkoda (głównie dlatego, że mam go w piłkarzykach Wink ), ale najbliższy okres może być dla niego ciężki. Kontraktu przedłużać nie chce, zimą pewnie odejdzie, a teraz będzie musiał grać na zapleczu ekstraklasy. Nie wiem, czy to dobra decyzja, ale winnym za ostatnie niepowodzenia Lecha wg. mnie jest głównie trener.

Re: Ekstraklasa S.A. - Miko - 01-10-2009 16:30

Tomek91 napisał(a):Nie wiem, czy to dobra decyzja, ale winnym za ostatnie niepowodzenia Lecha wg. mnie jest głównie trener.

Rengifo zamiast trenować woli balować, bo co go obchodzi klub z którego i tak odejdzie.

Re: Ekstraklasa S.A. - matys - 03-10-2009 17:24

Wiśle gratulujemy kolejnego mistrzostwa. Jeden, jedyny Grosicki wydymał Legie na 2-0, a powinien na 3 albo i 4-0. Atak Chinyama - Grzelak :lol: Szczym do ludzi? Już 8 pkt przewagi Wiślaków nad Legią, a 9 nad Lechem(bo zakładam, że wygrają mecz). Mogą zacząć chłodzić szampany.