Filmy - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Kino i TV (/forumdisplay.php?fid=28) +---- Wątek: Filmy (/showthread.php?tid=67) |
Re: Filmy - samcro - 13-02-2012 18:48 Warrior jest zajebisty, Tom Hardy który świetnie zagrał w Incepcji , tutaj zagrał główną rolę i wyszło mu nawet lepiej.Świetna rola drugoplanowa Nicka Nolte, kojarzycie go jeśli oglądaliście peacefull warrior. Re: Filmy - sebos_krk - 13-02-2012 21:21 samcro napisał(a):Świetna rola drugoplanowa Nicka Nolte, kojarzycie go jeśli oglądaliście peacefull warrior.Myślę, że każdy kojarzy tego aktora W końcu hollywódzka gwiawda. Ja zaś zaproponuje coś z klasyki - Krótki film o zabijaniu. Co by nie mówić zapada w pamięć. Bardzo mocne kino, scena zabójstwa wręcz brutalna. Nie łatwo się ogląda, ale pozycja obowiązkowa dla każdego miłośnika polskiego kina. Mnie bardzo wciągnął. Sposób realizacji przypomina trochę dokument. Re: Filmy - kojot - 13-02-2012 22:05 A Donnie Darko ktoś może oglądał ? Świetny film, sam nawet nie wiem czym mnie urzekł, ale wciągnąłem się straszne. Re: Filmy - mat.ka - 13-02-2012 22:25 Nie ma co się oszukiwać, Donnie Darko dobrym filmem jest i kropka. Oczywiście gadałem z kilkoma osobami myślącymi zupełnie inaczej, ale mi się spodobał. No i muzyka fajna Re: Filmy - kojot - 13-02-2012 22:42 Yeap, muzyka bardzo fajna. W sumie ten 'królik' był przerażający nawet póki nie zdjął stroju . Re: Filmy - Ruuuuuuuuuud - 13-02-2012 22:52 Tak się składa, że akurat oglądałem pierwszy raz w poprzednim tygodniu i potwierdzam, film genialny :-D Świetnie zagrał Jake. mat.ka napisał(a):muzyka fajna kojot napisał(a):muzyka bardzo fajna Muzyka jest zajebista <niesforny> Re: Filmy - kaka - 14-02-2012 08:56 Cóż za pytanie panie Kojot Ja oglądałem Donniego już ze trzy razy. Za każdym razem wprowadza mnie w bardzo dziwny, ale przyjemny klimat. I to chyba właśnie ten klimat jest największym atutem tego filmu. Lubię takie psychologiczne dramaty, jeden z moich ulubionych gatunków. Muzyka oczywiście genialna: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DR91Rj1ZN1M[/youtube] Re: Filmy - sebos_krk - 14-02-2012 09:39 Jest jeszcze Donnie Brasco Re: Filmy - kojot - 14-02-2012 11:42 Też uwielbiam ten film. A czy jest coś w stylu, albo z tego samego gatunku jeszcze godnego polecenia ? Jestem laikiem filmowym, ale takich dramatów też sporo się naoglądałem. Re: Filmy - mucha - 14-02-2012 13:58 Ostatnio szukam jakiegoś filmu do obejrzenia, ale teraz z pobieraniem jest jak na modemie 56 kb/s, więc z ciekawości poszukałem i znalazłem film Donnie Darko na iplex.pl - jeśli ktoś nie zna, jest to legalna strona z filmami online, trzeba obejrzeć kilka reklam po czym można rozkoszować się filmem. Baza nie jest zbyt duża, ale można znaleźć sporo świetnych filmów. Wspomniany Donnie Darko - <a class="postlink" href="http://www.iplex.pl/filmy/donnie-darko,1892">http://www.iplex.pl/filmy/donnie-darko,1892</a> Re: Filmy - kaka - 14-02-2012 14:22 kojot napisał(a):A czy jest coś w stylu, albo z tego samego gatunku jeszcze godnego polecenia ?Pytasz o filmy pokroju Donnie Darko czy Donnie Brasco? Przepraszam, ale trochę się pogubiłem. Brasco to także dramat, jednak bez elementów psychologicznych. Jeżeli ktoś lubi klimaty gangsterskie to jest to pozycja obowiązkowa. Al Pacino jak zwykle w świetnej formie, razem z Johnnym Deppem stworzyli wyborny duet. Dodać do tego można ciekawy scenariusz, który został napisany przez życie (jest to film biograficzny). Film polecam. A ty Kojot sprecyzuj swoją wypowiedź to może coś polecę. Jakimś kinomaniakiem wielkim nie jestem, jednak trochę tych filmów się już przewinęło przez odtwarzacz. Re: Filmy - kojot - 14-02-2012 14:34 Chodziło mi o Donnie Darko, jakiś z gatunku dramat, psychologiczny, czy inne cudo, z klimatem, znajdzie się coś takiego ? Re: Filmy - Adis - 14-02-2012 15:23 "Donnie Darko" raczej jest dość specyficzny, ciężko znaleźć coś zbliżonego, ale Wujek Adam postara się pomóc. "Stay", "Shutter Island", "Mr. Nobody", "Memento", "Prestiż". Z Aronofskiego "Requiem for a dream", "The Fountain", czy nawet "Black Swan". Ewentualnie "Lost Highway", "Mulholland Drive" Lyncha, trochę inne od wcześniejszych. Większość filmów na rozkminę, niektóre nieco cięższe gatunkowo. Część pewnie oglądałeś, bo są to raczej znane tytuły. Miłego. Re: Filmy - mat.ka - 14-02-2012 15:43 Ja polecam "Samotáři". Dobre czeskie kino z Ivanem Trojanem i Jirim Machackiem, czyli absolutną czołówką współczesnego kina naszych południowych sąsiadów. Nieco mniej na rozkminę, bardziej dla uśmiechu. Choć typową komedią film nie jest. Re: Filmy - kojot - 14-02-2012 16:44 No oglądałem wszystkie, prócz Stay, The Fountain, Mulholland Drive no i Czarnego łabędzia miałem obejrzeć, ale jakoś nie mogłem się zabrać |