![]() |
Religie, Kościół, Bóg - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Religie, Kościół, Bóg (/showthread.php?tid=1066) |
Re: Religie, Kościół, Bóg - EsDe - 10-05-2011 15:05 Co w wielu przypadkach kończy się na tym, że rodziców ni chuja nie przekonasz. Re: Religie, Kościół, Bóg - RedLucas - 10-05-2011 15:42 CyberMU napisał(a):panopticum napisał(a):Dlaczego? A mamusia wtedy odpowiedziałaby mu, że dobrze zostań nie musisz być na komunii braciszka skoro byś tam się po prostu nudził. Re: Religie, Kościół, Bóg - panopticum - 10-05-2011 16:01 Wiesz, czasami trzeba brać pod uwagę innych. Re: Religie, Kościół, Bóg - CyberMU - 10-05-2011 16:41 Co dla mnie nie zmienia faktu, że chujowe i nie na miejscu jest chwalenie się swoimi pomysłami, które są tak na prawdę z dupy i do dupy. Tym bardziej, że nie którzy mogli poczuć się urażeni takim czymś. Księża są jacy są. Re: Religie, Kościół, Bóg - EsDe - 10-05-2011 17:25 A tak w ogóle to wy to wzięliście na serio :o :plask: ? Przeca tamten post miał wydźwięk raczej żartobliwy. I kurwa nie pierdolcie, że wam się czasami nie nudzi w kościele i nie macie wtedy równie głupich pomysłów... Re: Religie, Kościół, Bóg - robaldo - 10-05-2011 18:11 EsDe napisał(a):A tak w ogóle to wy to wzięliście na serio :o :plask: ? Przeca tamten post miał wydźwięk raczej żartobliwy. I kurwa nie pierdolcie, że wam się czasami nie nudzi w kościele i nie macie wtedy równie głupich pomysłów... A gdyby nie, to co wtedy...unbelievable!? :o A nawet jeśli się komuś nudzi- bo czasem może być to średnio zależne od danej osoby (choć w większości przypadków jest), to nie powód, żeby rozmyślać o takich głupotach, a potem publikować w formie żartu, czy diabli wiedzą czego. Bo nie po to się chodzi do Kościoła, żeby patrzeć na zegarek, no chyba, że ma się jakieś 10-11 lat...ale w innym wypadku, to średnio widzę sens. Chociaż w sumie jak Was rodzice zmuszają, to i tak robią Wam niezłą przysługę i chociaż sami mają spokojne sumienie, a co Wy z tym zrobicie, to już rzeczywiście nie ich sprawa :| Re: Religie, Kościół, Bóg - RedLucas - 10-05-2011 18:18 EsDe napisał(a):A tak w ogóle to wy to wzięliście na serio :o :plask: ? Przeca tamten post miał wydźwięk raczej żartobliwy. I kurwa nie pierdolcie, że wam się czasami nie nudzi w kościele i nie macie wtedy równie głupich pomysłów... Po pierwsze, aby coś było żartobliwe musi wywołać choć nieśmiały umieszek na twarzy. Po drugie, mamy głupie pomysły, ale jako, że one są głupie to się nie dzielimy nimi z Wami. Po trzecie, koniec OT. Re: Religie, Kościół, Bóg - Foster - 10-05-2011 18:23 RedLucas napisał(a):Skoro nie chodzisz do Kościoła, to jednorazowe poświęcenie godziny czy półtorej, już nawet nie Bogu, tylko bratu czy siostrze to chyba nie jakiś ogromny problem? Chyba nie jest tak ciężko postać czy posiedzieć przez tyle czasu w milczeniu?CyberMU napisał(a):Ponieważ równie dobrze mógł powiedzieć tacie, mamie czy komukolwiek z rodziny, że po prostu nie ma ochoty na przebywanie w kościele, gdyż mu się okropnie nudzi. Re: Religie, Kościół, Bóg - robaldo - 10-05-2011 18:24 RedLucas napisał(a):Po trzecie, koniec OT. Sorry, że nie na temat, ale straszysz ludzi Red...myślałem, że się Old Trafford zawaliło, czy je likwidują. Dopiero po chwili zakapowałem, jaki to skrót <hahaha> Re: Religie, Kościół, Bóg - RedLucas - 10-05-2011 18:25 Foster napisał(a):RedLucas napisał(a):Skoro nie chodzisz do Kościoła, to jednorazowe poświęcenie godziny czy półtorej, już nawet nie Bogu, tylko bratu czy siostrze to chyba nie jakiś ogromny problem? Chyba nie jest tak ciężko postać czy posiedzieć przez tyle czasu w milczeniu?CyberMU napisał(a):Ponieważ równie dobrze mógł powiedzieć tacie, mamie czy komukolwiek z rodziny, że po prostu nie ma ochoty na przebywanie w kościele, gdyż mu się okropnie nudzi. To była ironia misiek ![]() Re: Religie, Kościół, Bóg - Foster - 10-05-2011 18:27 RedLucas napisał(a):To była ironia misiekW sumie bez znaczenia, bo i tak coś w tym tylu chciałem napisać. Re: Religie, Kościół, Bóg - Intel - 10-05-2011 18:33 Ja tam w kościele nudziłem się może jako siedmiolatek. W sumie, potem stałem się ministrantem, więc bliżej ołtarza też łatwiej się skupić. W każdym razie, teraz mam problemy z koncentracją wyłącznie wówczas, gdy mam coś do zrobienia na szybko po mszy i nie zdążyłem się jeszcze przed nią wyciszyć. Jak ktoś się notorycznie nudzi w kościele, to po cholerę tam idzie? Albo jest wierzący, chodzisz do kościoła choć ten raz w tygodniu i w pełni przeżywasz Eucharystię, albo jesteś niewierzący, koniec, kropka. Skoro takie coś jest napisane w Ewangelii, jeśli uważa, że gadam bzdury, nie zgadza się z Ewangelią. Tym samym, odrzuca częściowo Słowo Boże, a więc odrzuca niejako też Boga. Zaznaczam notorycznie, bo czasem zdarza się, że np. kazanie jest nudne, albo długo trwa komunia. Nie występuje to (chociaż w sumie ki wie, bo w mojej parafii przeciętnie na mszy jest około 1000 osób, to może być mało) jednak dość często. Poza tym, post lol_face był niezwykle głupi - o takich pomysłach boję się nawet myśleć w obawie przed zlasowaniem mózgu, a co dopiero pisać o tym w miejscu, gdzie może to przeczytać przynajmniej sto (a może nawet z tysiąc) użytkowników. Re: Religie, Kościół, Bóg - Kosma - 10-05-2011 22:02 panopticum napisał(a):Dlaczego? Bo przyjmując zaproszenie do kogoś, akceptując tym samym warunki, na których się to zaproszenie przyjmuje mimo, że nie jest do końca po drodze, nie wypada opierdzielać na boku, jak to było do dupy, jeśli się od początku wiedziało, że tak będzie. RE: Religie, Kościół, Bóg - Tomassen - 23-05-2013 11:38 https://www.facebook.com/photo.php?v=111073322434623 Tolerancja, kurwa mać. Jak widzę, co się dzieje ostatnio, to wolę być homofobem. RE: Religie, Kościół, Bóg - panopticum - 23-05-2013 19:29 Tak, czarny muzułmański gej obciął łeb gościowi z powodu tolerancji. Ja pierdolę. |