Redcafe.pl - Manchester United Forum
Ashley Young - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Kadra (/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Ashley Young (/showthread.php?tid=1107)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

Re: Ashley Young - ZasadKG - 24-06-2011 13:31

A dla mnie Nani > Valencia, ale rozumiem SAFa wystawiającego Valencie, któy naprawdę jest równiejszy i za każdym razem wiemy mniej wiecej czego sie po nim spodziewać, Nani zaś, jak wspomniał Lasq przeplata występy godne jednego z najlepszych piłkarzy świata z występami gdzie chyba zapomina jak sie gra w piłke. (co wbrew pozorom nie przeszkadza Naniemu i tak być naszym najlepszym piłkarzem sezonu ubiegłego Wink )
Co do Younga - zajebista sprawa, że do nas zawitał, wg. mnie bedzie wyglądało to tak, że Nani z Valencią i Youngiem rozegrają podobną ilość spotkań, zaś Giggs i Park beda ich wspomagac od czasu do czasu, kiedy jeden z nich zlapie kontuzje lub opadnie z formy Wink

Re: Ashley Young - kojot - 25-06-2011 00:20

Ja to nie rozumiem w ogóle tego wyboru pomiędzy Nanim a Valencią , obaj skrzydłowi , ale każdy ma inny styl gry , Nani jest lepszy od Valenci w blablabla , a Valencia od Naniego blablabla , porównywanie nie ma sensu, który lepszy od drugiego i tak będzie grał jeden i drugi , a po ile to od SAFA zależy , mimo tego , nie zapominajmy , że Valencia wrócił po tej ciężkiej kontuzji , strasznie się poświęcał , czytałem gdzieś , że zostawał dłuzej na rehabilitacjach , żeby szybciej wrócić do gry , a miał możliwość bycia z rodziną . Mimo to go nie bronie , uważam , że posiadanie takich skrzydłowych to skarb .

Re: Ashley Young - Jakub T - 29-08-2011 11:03

Dlaczego wcześniej nie kupiliśmy Younga? Gość jest kapitalny. Ożywia naszą grę, aż miło - Valencia jest szybki, ma doskonałe wrzutki i jest silny, ale w porównaniu do Younga...zupełnie nie tak klasa. Nie wnosi do gry tyle świeżości, dynamiki, nie zaskakuje bramkarzy takimi strzałami. Valencia będzie walczył z Nanim o prawą stronę, w każdym razie powinien u nas zostać, przyda się trzech dobrych skrzydłowych.

Re: Ashley Young - Hubson - 29-08-2011 11:14

Dobry jest tylko Valencia. Nani i Young są fantastyczni.

Re: Ashley Young - panopticum - 29-08-2011 11:14

Oprócz dwóch goli ma już na koncie sześć asyst.

Re: Ashley Young - sebos_krk - 29-08-2011 11:50

No bo nam takich piłkarzy trzeba, a nie tylko jechać na schemacie.

Re: Ashley Young - RedLucas - 29-08-2011 12:00

Trzy lata czekania, ale w końcu rozkurwia system w United Wink

Re: Ashley Young - Mubinio - 01-09-2011 13:38

[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/IeEDO6DU7tI[/flash]

Tak sobie chyba z 5. raz już oglądam i napatrzeć się nie mogę...

Re: Ashley Young - RedLucas - 22-12-2011 16:24

Strasznego pecha ma chłopak. Nie dysponuje żadnymi statystykami, ale wydaje mi się, że w AV był niemal niezniszczalny. U nas po mocnym początku - kontuzja. Niedawno wrócił, nie zdążył nawet zbliżyć się do optymalnej formy i znów uraz. Szkoda, bo przydałby się do rotacji.

Naprawdę momentami zastanawiam się, czy na Old Trafford kwestie zdrowia, odnowy biologicznej i takich rzeczy nie stoją na marnym poziomie. Nie chce mi się wierzyć, że SAF zbudował ekipę z samych szklanych zawodników. Przecież to nie pierwszy sezon gdzie lista kontuzjowanych jest naprawdę dłuuuuuuga, a momentami nawet jest problem z skomplementowaniem podstawowego składu. Coś musi szwankować, no bo choćby ten Young. W AV wydaje mi się, że grał niemal mecz w mecz, a u nas?

Re: Ashley Young - matys - 08-04-2012 15:32

Bierze udział w konkursie na nurka roku czy jak? Który to już raz, kiedy kładzie się jak ciota w tym sezonie. Liczę, że SAF go weźmie na słówko, bo wstyd patrzeć na takie zachowanie.

Re: Ashley Young - michal85 - 08-04-2012 15:58

Downinga czy Carolla to i tak nie ma szans przebić :/

Re: Ashley Young - matys - 08-04-2012 16:03

No właśnie przebił, bo udało mu się oszukać sędziego.

Re: Ashley Young - Hubson - 09-04-2012 10:26

Przewrócił się racja, ale to nie jego wina, że asystent 2 metrowego spalonego nie odgwizdał. Gdyby nie ten fakt nie było by w ogóle tematu.
No i co jak co, ale do Downinga mu daaleko i to bardzo. Oczywiście o symulki chodzi.

Re: Ashley Young - Foster - 09-04-2012 10:32

Szczerze? Nie przypominam sobie sytuacji, w których Ashley ewidentnie symulował, jak chociażby wspominany Downing czy Carroll. Wczoraj wykorzystał sytuację, obrońca go pociągnął (mógł biec dalej), a on to wykorzystał i się przewrócił.

Re: Ashley Young - mucha - 09-04-2012 10:46

Obrońca go pociągnął? Proponuję jeszcze raz zerknąć na powtórki tej sytuacji. To był paskudny dive w wykonaniu Younga. Derry jedynie położył rękę na jego ramieniu, nie doszło tam do żadnego odepchnięcia, Young nie miał prawa się przewracać i jeszcze żądać karnego. Jeszcze Ferguson po meczu mówi, że to było wystarczające, aby podyktować rzut karny. No błagam... Wszyscy znamy Szkota i wszyscy wiemy, że nigdy nie powie otwarcie, że jego zawodnik symulował, ale odrobinę obiektywizmu powinien zachować. Mam nadzieję, że Young przemyśli swoje zachowanie, bo sympatii kibiców w ten sposób nie zdobędzie. Wręcz przeciwnie. Nie jesteśmy Barceloną, gdzie takie zachowania są na porządku dziennym. Brak odgwizdania spalonego? To zależało wyłącznie od sędziego. Rzut karny? Tu oczywiście też największą winę ponosi Mason, ale Young zachował się żałośnie. Gdyby pobiegł i strzelił bramkę, nikt nie miałby do nas pretensji. Te można by kierować wyłącznie do sędziego liniowego. Teraz jednak pozostaje smród z powodu symulki Younga. Sytuacja absolutnie niepotrzebna. Jesteśmy wielkim klubem i nie musimy uciekać się do takich oszustw.