![]() |
Rezerwy i młodzież - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Kadra (/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Rezerwy i młodzież (/showthread.php?tid=149) |
Re: Rezerwy i młodzież - Foster - 20-08-2008 09:48 manusite.pl napisał(a):Rezerwy Manchesteru United wygrały towarzyski mecz z rezerwami Chelsea po golu Danny'ego Drinkwatera. Był to jego czwarty gol w meczach przedsezonowych. Cieszy zwycięstwo ale bardzo cieszy dobry mecz Gary'ego i Fostera, którzy wracają po kontuzjach. Dobrze że też bracia Silva dostali szanse gry... Re: Rezerwy i młodzież - mucha - 28-08-2008 15:42 mufc.pl napisał(a):Dong Fangzhuo nie jest już zawodnikiem Manchesteru United. Jak podaje oficjalna strona mistrzów Anglii kontrakt Chińczyka z "Czerwonymi Diabłami" został rozwiązany za porozumieniem obu stron. 23-latek przebywał na Old Trafford od 2004 roku. Re: Rezerwy i młodzież - RedLucas - 28-08-2008 15:45 Nie, bez Donga to już nie to samo :/ On był nam potrzebny. Na pewno jego czas by jeszcze nadszedł ![]() Re: Rezerwy i młodzież - Olle - 28-08-2008 20:17 Napisałem to w innym temacie, więc tutaj nie będę się rozpisywał: kto widział grę Donga na IO ten właśnie skacze z radości. Wstyd, hańba, żenada. Zawodnik Manchesteru United nie może człapać sobie po boisku przez bite 45 minut gry dłubiąc przy tym w nosie i robiąc kupę na kolegów z drużyny. Chińczycy dawali z siebie 100% możliwości, tylko co z tego skoro grali w 10tkę. Zawsze trzymałem stronę tego chłopaka, ale to co zobaczyłem podczas igrzysk było wręcz... niesmaczne ![]() Re: Rezerwy i młodzież - sebos_krk - 28-08-2008 21:22 Zarobiliśmy swoje i dziękujemy. Poziom za słaby na premiership, pewnie i na championship też. Żadnych perspektyw. Szkoda by blokował grę w rezerwach innym chłopakom. Re: Rezerwy i młodzież - radzio - 28-08-2008 22:13 RedLucas napisał(a):Nie, bez Donga to już nie to samo :/ On był nam potrzebny. Na pewno jego czas by jeszcze nadszedł Kurde... sprzedamy mniej koszulek w Chinach! A tak na poważnie - i dobrze. Po co nam zawodnik, który nic nie wnosi :>? Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 31-08-2008 12:36 Wczoraj nasza akademia grała z Norwich i wygraliśmy 2:0. Bramki zdobywali środkowi pomocnicy - M.James, który rozegrał kolejny świetny mecz oraz D.Petrucci. Re: Rezerwy i młodzież - Foster - 04-09-2008 15:23 manusite napisał(a):Drużyna rezerw Manchesteru United pokonała rezerwy Bury FC 2:0 w pierwszym meczu tegorocznych rozgrywek o Manchester Senior Cup. Re: Rezerwy i młodzież - mucha - 07-10-2008 14:05 mufc.pl napisał(a):Sir Alex Ferguson jest przekonany, że obecny skład Manchesteru United to doskonała równowaga pomiędzy młodością a doświadczeniem. Ostatni transfer Dymitara Berbatowa dostarczył mistrzom Anglii finezji i dodatkowej siły ognia, ale postęp w rozwoju młodzieży jest dla Szkota największym powodem do zadowolenia. No trzeba przyznać, że może któryś z nich w końcu zadomowi się w składzie United, ale jako gracz pierwszoplanowy. Narazie świetnie zapowiadają się Rafael i Evans. Można mówić, że Bardsley też się dobrze zapowiadał, ale według mnie to nie ta klasa co Rafael, który naprawdę w ofensywie jest genialny. Wystarczy popracować nad defensywa i będzie drugi Evra. A czasu na to ma sporo. Jest oczywiście Fabio, który ponoć jest lepszy od Rafaela. Jednak nie widziałem go w akcji, więc sie nie wypowiadam. Co do Evansa, to też pokazał, że potrafi zagrać na bardzo dobrym poziomie i to nie z byle kim, bo z Chelsea. Podejrzewam, że z niego również będzie świetny zawodnik. Welbecka i Gibsona raczej w akcji nie widziałem. Gibsona czasem tak i nie wydaje mi się, by kiedykolwiek stanowił o sile United. No i Possebon, który również wygląda znakomicie. Można mówić, że skończa jak Bardsley, Martin czy Eagles, jednak to nie ta klasa według mnie, a już w szczególności Evans, który pomimo 20 lat gra bardzo odważnie i co najwazniejsze zagrał bardzo dobry mecz z Chelsea, więc nie widzę problemu, by błyszczał w meczach z innymi drużynami. Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 07-10-2008 17:37 Evans jak dla mnie jest zdecydowanie najlepiej rokującym młodym zawodnikiem w United. Przecież to jest facet, który ma za sobą kilkanaście spotkań na arenie międzynarodowej. A mierzył się tam ze świetnymi drużynami tj. chociażby Hiszpania (gdzie był MOTM), czy Szwecja. Świetnie radził sobie również w Sunderlndzie, gdzie był ich najlepszym obrońcą. To jest już klasowy gracz i mocno wierzę, że będzie z nami również za kilka lat. Nie będę ukrywał, że jakoś mocniej trzymam kciuki za Brytyjczyków dlatego pokładam również duże nadzieje w Welbecku, który świetnie rokuje. Szybki, wysoki, a do tego świetnie wyszkolony technicznie. Oby tylko nadal czynił postępy. Nie można również zapomnieć o Simpsonie, który zaskakująco szybko wywalczył sobie miejsce w "11" Rovers i rozegrał tam kilka dobrych meczów. Jak dla mnie Simmo jest na dzień dzisiejszy lepszy niż Rafael i łudzę się, że to on dostanie w przyszłym sezonie jako pierwszy szansę. Gibsona za to nie przekreślam, ale obecnie mamy wielu świetnych zawodników na CM, a w dodatku Fergie woli dawać szansę Rodrigo. Miejsca dla Darona pewnie nie będzie. Mam za to nadzieję, że znajdzie się miejsce dla M.Jamesa. Widziałem chłopaka w akcji na skrótach z Milk Cup oraz w meczach akademii i wyglądał świetnie. Długa droga przed nim, ale byłoby świetnie mieć kolejnego Anglika w środku pola. Re: Rezerwy i młodzież - maju - 07-10-2008 18:24 Nie zapominajmy też o Campbellu, który jest tylko wypożyczony do Spurs. Miejmy nadzieję, że wraz ze sprzedażą wszystkich napastników ze Spurs i wypowiedzią Arshavina (nie chce iść na WHL) Campbell będzie pierwszoplanową postacią tego zespołu. Talent ma ogromny i patrząc na obecną postawę Londyńczyków może być tam postacią wiodącą. A Evans ma ogromnego pecha, że trafił na erę Rio-Vida. Co prawda Ferdinand ma już 30 lat, ale niedawno podpisał nową 4-letnią umowę i myślę, że wcześniej niż za 4 lata Evans szansy się nie doczeka. A tymczasem inny stoper (do niedawna Diabeł) Pique gra regularnie w barwach Barcy i nie tylko nie zalicza wtop (no może mały błąd przy utracie gola przed dwoma kolejkami), ale rozgrywa też dobre mecze. Boję się, że podobnie będzie z Jonnym. Że przejdzie, może nie do Barcy, ale do innego dość dobrego klubu i będzie tam odgrywał kluczową rolę, a my będziemy pluć sobie w brodę. Re: Rezerwy i młodzież - Kula - 08-10-2008 12:09 Temat o rezerwach ![]() W tej tragicznej trzytygodniowej przerwie od United, będzie można dziś obejrzeć mecz rezerw. Przynajmniej mam taka nadzieję. Linki pojawią się tutaj po 16 <a class="postlink" href="http://www3.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=20800&part=sports">http://www3.myp2p.eu/broadcast.php?matc ... art=sports</a> Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 09-10-2008 22:01 Oglądał w końcu ktoś ten mecz czy nie? ![]() Ja nie omieszkałem...i szczerze mówiąc pierwsze 45 minut mnie kompletnie zawiodły. W pierwszej części było dużo walki, ale mało składnej gry. Na całe szczęście prowadziliśmy 1:0 po szczęśliwym golu Machedy. Druga połowa była zdecydowanie lepsza i w gruncie rzeczy mogliśmy strzelić trochę więcej bramek. Niewątpliwie gola meczu zdobył Cleverley - co za uderzenie! Mnie i tak zachwycił po raz kolejny James. Bodaj to był jego drugi występ w rezerwach i jak dla mnie był naszym najlepszym CM'em. To jest prawdziwy diamencik do oszlifowania. Podobnie jak Macheda, który dobrze sobie radził osamotniony na szpicy. O dziwo mało widoczny był Rafael. Na początku zaliczył kilka strat, ale w drugiej połowie zaliczył już kilka udanych wypadów na połowę rywala. Wydaje mi się nawet, że sędzia powinien odgwizdać karniaka po faulu na Brazylijczyku. Niezwykle solidnie zagrała obrona...złożona z dwóch bocznych defensorów - Gray'a oraz Eckersley'a. O dziwo z lewej strony wystąpił Gill. I muszę przyznać, że syn naszego dyrektorka pokazał, że jest całkiem niezłym grajkiem. A wcześniej nie czytałem zbyt pochlebnych opinii na jego temat ![]() Najsłabsi zdecydowanie byli skrzydłowi. Stewart nie mógł zaliczyć udanego debiutu w rezerwach - kilka udanych przejść prawą stroną to zdecydowanie za mało. Wyróżniał się przede wszystkim fatalnymi crossami. Niewiele lepiej (jeśli w ogóle) było w przypadku Derbyshire'a. Ogólnie jednak trzeba pochwalić całą drużynę, że pomimo tylu ubytków zagrali bardzo dobry mecz(szczególnie w drugiej połowie). Brawo Ole ![]() Re: Rezerwy i młodzież - Mata - 10-10-2008 11:35 Ja oglądałem od jakiejś 40 min . Kula zapodał link do forumowego shuta , trochę przycinało ale dało się obejrzeć. Nie będę operował nazwiskami bo po prostu nie znam ich. Grali z samymi numerami na koszulkach ,a na chwilę obecną nie jestem w stanie ich odróżnić . Nie przywiązywałem większej uwagi do tego meczu ale wynik cieszył i to bardzo . Ozdobą była akcja i jej wykończenie czyli strzał zza pola karnego w same okienko na 3:0 . Zapewne ktoś przebije się do pierwszego składu , a może i zrobi w nim furorę . Oby! Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 13-10-2008 22:43 Mam nadzieję, że Radzio się nie obrazi za odrobinę prywaty ![]() “Nastoletnia siła” cz.1 - napastnicy |