Redcafe.pl - Manchester United Forum
Transfery rywali w Premier League - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Transfery rywali w Premier League (/showthread.php?tid=191)

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - maju - 20-06-2008 12:03

no proszę... za gównianie 13,5 miliona jest w Arsenalu. A swojego czasu mówilo się o ponad 20 milionach. Jak Arsenal Wagner to robi??

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - sebos_krk - 20-06-2008 12:08

maju1309 napisał(a):no proszę... za gównianie 13,5 miliona jest w Arsenalu. A swojego czasu mówilo się o ponad 20 milionach. Jak Arsenal Wagner to robi??

To co gazety piszą z cenami, spekulując o transferach, można wsadzić między bajki.
Dzisiaj wyczytałem, że za Boruca Celtic chce 20 mln euro. Już widzę jak im tyle ktoś da. Typowe podbijanie ceny, a później, gdy chętnych nie tak dużo, ona spada.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - maju - 20-06-2008 12:10

wiem, wiem, ale biorąc poprawkę w wysokości nawet 6,5 miliona (chociażwątpie, żeby gazety tak zaniżyły cenę) to Nasri wyniósł Arsenal 20 milionów. Niedawno mówiono, że Marsylia nie puści go za mniej niż 20... A my nadal bez wzmocnień ;/

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Rafcio - 20-06-2008 12:29

Cytat:A my nadal bez wzmocnień ;/

Nie wiem czy wiesz ale okno transferowe jeszcze sie nie otworzyło :]

Arsenal wymienia młodych, zdolnych i doświadczonych zawodników na młodych, zdolnych i kompletnie niedoświadczonych. Faktycznie, genialna polityka transferowa <lol>

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - maju - 20-06-2008 15:38

Nasri jest niedoświadczony? a Puchar UEFA w poprzednim sezonie? A Ligue1 sezon po MŚ? rzeczywiście niedoświadczony...

Rafcio napisał(a):Arsenal wymienia młodych, zdolnych i doświadczonych zawodników
jedynymm takimi są: Fabregas, Adebayor i na tym wypadałoby zakończyć wyliczankę. Hleb ma 27 lat. Zdolny jest, doświadczony też, ale na pewno nie młody (tzn w zakresie 17-24 lata)

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - woozi - 21-06-2008 17:51

Rafcio napisał(a):
Cytat:A my nadal bez wzmocnień ;/

Nie wiem czy wiesz ale okno transferowe jeszcze sie nie otworzyło :]

Jeszcze się nie otworzyło, ale z zawodnikami mozna juz wcześniej pogadać jak chyba zauważyłeś. A United i tak nie kupował gwiazd, gwiazdami sie stali dopiero jak zaczęli u nas grać Big Grin np. Carrick nie znałem go jak przyszedł Smile

Teraz wracam do tematu. Moim zdaniem w przyszłym sezonie moze być groźny Tottenham, którzy na pewno są głodni sukcesu.Jak narazie sprowadzili Lukę Modricia i Dos Santosa, ale jak wyczytałem ostatnio to interesują się RvNisterlooy'em i Mario Santaną. Wcześniejsze spekulacje też mówiły o Eto'o. Widać ze szukają napastnika czyżby Berbatov u nas? :?

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Oskar - 21-06-2008 17:54

Tottenham co roku się tak zbroi i nic z tego nie wynika, szkoda, bo lubię ten klub, tylko raz realnie w ostatnich latach walczyli awans do LM, w ostatniej kolejce dopiero wyprzedził ich Arsenal.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Rafcio - 21-06-2008 18:50

Cytat:Nasri jest niedoświadczony? a Puchar UEFA w poprzednim sezonie? A Ligue1 sezon po MŚ? rzeczywiście niedoświadczony...

Niedoświadczony na wyspach.

Cytat:jedynymm takimi są: Fabregas, Adebayor i na tym wypadałoby zakończyć wyliczankę. Hleb ma 27 lat. Zdolny jest, doświadczony też, ale na pewno nie młody (tzn w zakresie 17-24 lata)

Czyli jest w idealnym wieku dla piłkarza. Takich zawodników klub myślący o mistrzostwie nie sprzedaje :]
Ale trzeba przyznać, że poniekąd masz racje Tongue

woozi napisał(a):Jeszcze się nie otworzyło, ale z zawodnikami mozna juz wcześniej pogadać jak chyba zauważyłeś

Szczególnie jak najlepsi graja właśnie na ME.

Tottenham w tym sezonie będzie bardzo mocny i mam wielką nadzieję, że Liverpool wreszcie znajdzie sie poza wielką 4. Ale transfer van Nistelrooya do nich to jakaś brednia Tongue Dlaczego miałby odchodzić z najlepszego klubu Hiszpani, wielkiego Realu w którym gra pierwszoplanowa rolę do klubu który walczy o LM ? Tongue

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - woozi - 21-06-2008 22:00

Tez jestem niamal pewny ze RvN nie przejdzie ale widać że interesuje ich klasowy zawodnik w tym przypadku napastnik. Bardzo dużo jest zainteresowań które kończą sie tylko na mediach i prasie. Albo to ich wymysły albo naprawdę są gotowi w tym okienku transferowym wydać duze pieniadze na zbudowanie silnej druzyny.

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Olle - 22-06-2008 17:15

Moze to niekoniecznie wzmocnienie, ale:
Paul Ince zastapil Marka Hughesa na stanowisku menedzera Blackburn Rovers.
Mark Hughes, Steve Bruce, Roy Keane, teraz Ince - zaroilo sie w PL od bylych zawodnikow United ze slynnego skladu 1992-1995. Ciekawe kto nastepny? Moze Cantona? Wink

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Lukas - 22-06-2008 18:24

Olle napisał(a):Moze to niekoniecznie wzmocnienie, ale:
Paul Ince zastapil Marka Hughesa na stanowisku menedzera Blackburn Rovers.
Mark Hughes, Steve Bruce, Roy Keane, teraz Ince - zaroilo sie w PL od bylych zawodnikow United ze slynnego skladu 1992-1995. Ciekawe kto nastepny? Moze Cantona? Wink
Cantona- TAK, ale dopiero po odejściu SAF'a bo jak sam mówił on mógłby prowadzić tylko Manchester United bądź Rep. Anglii Smile

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - maju - 22-06-2008 20:30

Jak najbardziej Cantona na stanowisko menagera United. On lubi ofensywny futbol. Zdecydowanie bylibyśmy bardzo efektownie (i niemal pewien jestem, że efektywnie) grającą drużyną.

Ale powróćmy do sedna tematu - newsów transferowych ;]

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Czaplak - 22-06-2008 21:10

Nie wiem czemu większość kibiców od razu wręcz widziałaby na stanowisku managera United, Cantone, Roy'a...
Hm to United ma być takim polem doświadczalnym do uczenia się fachu przez tych panów :?:
Tak się nie stanie, United potrzebuje sukcesów od zaraz, bez jakiś eksperymentów, przyczyna prosta, Glazer, są triumfy jest kasa, jest kasa to spłacanie dlugu ; )

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - Lukas - 22-06-2008 22:10

Czaplak masz racje, a ja nie wyraziłem sie jasno. Cantona jezeli będzie kiedyś trenerem jak sam mowil tylko MU, to nie oznacza że będzie to zaraz po odejściu Szkota. Z resztą nie sądzę by zarząd zgodziłby się na takie rozwiązanie. Potrzebny bedzie klasowy, sprawdzony coach ;-)

Re: Wzmocnienia rywali w Premier League - woozi - 22-06-2008 22:39

Adebayor odchodzi z Arsenalu do Milanu za 31mln euro. Czy dobry ruch z ich strony? Co oni zamierzają Walcottem atakować czy ominęła mnie jakaś informacja o nowym napastniku Arsenalu? :?
Sory że akurat piszę o osłabieniu a nie wzmocnieniu, ale dziwny ruch ze strony Arsenalu.