Czy gracie w jakimś klubie piłkarskim? - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: Czy gracie w jakimś klubie piłkarskim? (/showthread.php?tid=244) |
- Stojkovic - 04-02-2007 14:23 Kanciasty (5 ciastek) musisz coś tam pocisnąć w lidze, bo inaczej masz odemnie kosę :lol: A tak na powaznie to weź coś strzel w końcu i zrób "strzelbę" jak Van Der Meyde albo "bazookę" jak Ferdinand - KanT - 04-02-2007 14:26 Ale ja juz strzelalem i to nie raz . Tylko ze na hali to sie strzela po kilka i nie pamietam, a w lidze na boisku to o tym dawno nie pisalem :wink: . Moja najladniejsza bramka w tym sezonie to lob bramkarza sprzed pola karnego. - KanT - 04-02-2007 19:27 Sory za post pod postem, ale tego nie powinienem dac w edycji :wink: Własnie wrocilismy z tej ligi halowej, zremisowalismy 1-1 z Klepardia i wygrlaismy 3-2 z Jadwiga Krakow. Gola nie strzelilem ale mysle ze 3 asysty to niezly wynik :wink:. Za tydzien gramy z Kmita Zabierzow i Prokocimiem Krakow :mrgreen: - Andre770 - 09-02-2007 20:09 Ja w żadnym klubie nie gram. Ale najbardziej lubie grac na bramce. Mysle, że nawet jestem niezły. - KanT - 14-02-2007 19:45 w Sobote mielismy mini turniej halowy, w którym uczestniczyła m.in Wisła Kraków. Rzecz w tym ze ja nie pojechalem bo bylem chory, a dziś na treningu dowiedzialem sie ze wypatrywali za naszymi pilkarzami i 2 dostalo oferte. Taka sznasa byla do pokazania sie :evil: . Teraz pewnie bede gnil na starosc w jakies A klasie bo zaraz ide do juniora a tam o pierwszy sklad bardzo ciezko.... life is brutal.......... - Pejter - 14-02-2007 19:54 KanT napisał(a):Teraz pewnie bede gnil na starosc w jakies A klasie bo zaraz ide do juniora a tam o pierwszy sklad bardzo ciezko.... Jeśli nie będziesz umiał załapać się do pierwszego składu juniorów swojego klubu to co dopiero myśleć o Wiśle. Spójrz na to z tej strony. Jeśli naprawdę będziesz dobry, na pewno jeszcze ktoś cię zauważy na jakimś turnieju. Cierpliwości. - Zashi - 14-02-2007 20:32 Pejter napisał(a):KanT napisał(a):Teraz pewnie bede gnil na starosc w jakies A klasie bo zaraz ide do juniora a tam o pierwszy sklad bardzo ciezko.... Przeciez KanT napisal ze nie pojechal bo byl chory, anie bo sie nie lapal do druzyny. A Tobie KanT zycze zdrowia aby Cie ktos zauwazyl Pejter -> Przecież KanT napisał, że niedługo przechodzi do drużyny juniorów i tam będzie mu trudno przedrzeć się do pierwszego składu. Czytaj uważnie posty. - Stojkovic - 15-02-2007 13:59 Jak wiemy z doświadczenia, każdy gracz ma szansę się wypromować. Kant ma 15 lat i jeszcze sporo czasu na walkę o miejsce w składzie. Ja mam 20 i raczej już nigdzie nie pogram wyżej niż A klasie. Planuję wrócić do gry jeszcze może jak będe po studiach... za 5 lat. Ale istnieje niebezpieczeństwo ze "stanę się drewnem" i pograne... - Wojtek3 - 15-02-2007 17:32 Pejter napisał(a):KanT napisał(a):Teraz pewnie bede gnil na starosc w jakies A klasie bo zaraz ide do juniora a tam o pierwszy sklad bardzo ciezko.... Szczerze ? W Polsce musisz być bardzo dobry, albo i nawet lepiej. W Polsce rozwój piłkarski jest strasznie zacofany. A KanT ma racje, druga taka okazja sie moze nie zdarzyć. - Ciampel - 15-02-2007 21:14 Z peryferii ciężko się wybić. Z reguły tylko w wielkich metropoliach prawdziwe treningi rozpoczyna się w wieku 5-6 lat i od małego wpaja się dzieciom cały ten "bajzel" Wiele razy miałem okazję spotkać się z rocznikiem 92' np. Lechii Gdańsk i wciągali oni nosem 2-3 lata starszych gości z podmiejskich wiosek. W ogóle to co się dzieje w PZPNie woła o pomstę do nieba. Jeśli Kasperczak przejmie funkcje prezesa, to może coś się zmieni na lepsze. Nie widze dla polskiej młodzieży perspektyw w piłce. Żeby zajść gdzieś dalej na arenie krajowej - gdzie i tak mamy nieco słabiutki poziom - trzeba się naprawdę wyróżniać. Jeden na milion? Czy jeden z miliona? 8) - Wojtek3 - 15-02-2007 21:27 Ciampel napisał(a):Z peryferii ciężko się wybić. Z reguły tylko w wielkich metropoliach prawdziwe treningi rozpoczyna się w wieku 5-6 lat i od małego wpaja się dzieciom cały ten "bajzel" Wiele razy miałem okazję spotkać się z rocznikiem 92' np. Lechii Gdańsk i wciągali oni nosem 2-3 lata starszych gości z podmiejskich wiosek. Dokładnie. Z takich wiosek bardzo ciężko, ale znam taki jeden przypadek. Bliska bardzo mi sie wieś, Kryry. Miała kiedys swoj klubik w B klasie. Mieli tam pomocnika. Rocznik 87 ' i kiedyś rep. Polski U - 17 zabrał go na turniej do Portugalii. Pamietam jak wtedy wszyscy gadali o tym w gim. Koleś wrócił i potem zaliczył jeszcze pare wystepow. Ale tak jak pisał Ciampel, z takiej wsi bardzo ciężko jest sie wybić, tym bardziej, że mało kto do Polski przyjeżdza szukać talentów. A jak już szuka to w renomowanych szkółkach, których w Polsce jak na lekwarstwo ( Zabrze, Gdansk, Poznan, Nowy Sącz ? ). Przykładami są Maciej Korzym i Dawid Janczyk którzy wywodza sie własnie z Sącza. Dla przykładu podam, że w Wielkiej Brytanii praktycznie w każdej szkole obowiązuje szkółka albo piłki nożej albo rugby. Jest to podstawa. W Polsce jest takie coś jak lekcja WF. Ciampel napisał(a):W ogóle to co się dzieje w PZPNie woła o pomstę do nieba. Jeśli Kasperczak przejmie funkcje prezesa, to może coś się zmieni na lepsze. Nie widze dla polskiej młodzieży perspektyw w piłce. Żeby zajść gdzieś dalej na arenie krajowej - gdzie i tak mamy nieco słabiutki poziom - trzeba się naprawdę wyróżniać. Proszę Cię, nie pisz o PZPN. Na dzien dzisiejszy jestesmy cofnięcie bardziej niż federacja Andory czy Liechtensteinu, gdzie mają wszystko poukładane jak w szwajcarskim zegarku. - Ciampel - 15-02-2007 21:32 Wojtek3 napisał(a):W Polsce jest takie coś jak lekcja WF. I na takiej właśnie lekcji pan nam rzuca piłkę albo krążek do hokeja, sam idzie sobie wypić kawkę, potem pyta, czy fajnie się grało i talenty się marnują :mrgreen: PZPN sam w sobie stanowi problem. Zresztą wszystko, w co wplątane jest słowo "polski" albo jakiś tego wyraz pokrewny, stanowi ciężki do zwalczenia kłopot. Niby mamy bujną historię, wielu ludzi walczyło o niepodległość, ale gdyby zobaczyli, co tu teraz się dzieje, to chyba by sobie odpuścili Rozmarzyłem się, koniec offtopa! - KanT - 16-02-2007 15:07 Tak panowie, brutalna prawda. Trzeba cos z tym zrobić, ale najpierw zająć się Seniorami i korupcją. W sumie to w mojej druzynie jeszcze nie jest tak zle bo Wisłe w lidze mamy. Na przykładzie kolegi z rocznika 94(!), po meczu ligowym Wisła go chciała ale odmówił. He młody jest i moim zdaniem zrobił dobrze bo w takim młodym wieku mugł sobie nie poradzić w Białej Gwiezdzie i zniknąć :mrgreen: . Taka prawda... w 90% ktoś kto jest "znaleziony" z dupnej ligi ( jak Błaszczykowski ) musi mieć układy. No ale ta rozmowe trzeba przenieść chyba do Freestylera. - Wojtek3 - 16-02-2007 17:36 KanT napisał(a):Trzeba cos z tym zrobić, ale najpierw zająć się Seniorami i korupcją. Korupcją owszem, ale na pewno nie seniorami. Trzeba zacząć inwestować w szkółki piłkraskie i w roczniki 94', 95 ', 96 ' i promowac najmłodszych, a postawić 3 szkółki i myslec, że wszystko gra. KanT napisał(a):po meczu ligowym Wisła go chciała ale odmówił. He młody jest i moim zdaniem zrobił dobrze bo w takim młodym wieku mugł sobie nie poradzić w Białej Gwiezdzie i zniknąć No chyba nie myślisz, że chcieli go do seniorskiej druzyny ? :lol: - KanT - 16-02-2007 22:42 Nie, nie myśle że chcieli go do seniorow :mrgreen: , tylko do szkółki :wink:. Ale tam też mógł zniknąć bo nie byłby już jednym z najlepszych. |