Młode Diabły - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: Młode Diabły (/showthread.php?tid=270) |
- Wojtek3 - 18-11-2006 13:25 Na chwilę obecną moim zdaniem do składu nadają sie Giuseppe Rossi i Gerard Pique. Choć nie grają zbyt duzo pokazali już w grach Premiership że potrafią grac w piłke i spokojnie sobie poradzili. Cała reszta raczej nie zabardzo, David przecierz miał sie przebijać w tym roku do składu, no ale jak widać SAF nie widzi w nim nastepcy Roy'a. - Grzeho - 20-11-2006 21:13 Rossi wroci do nas tuz po nowym roku i moim zdaniem bardzo sie nam przyda ,gdyz bedzie alternatywa dla Sahy, lub Rooneya gdy tamci (czego im nie zycze) beda w zlej formie.Napewno SAF bedzie mu dawal szanse gry chociazby w koncowkach,a moze czasami nawet w calych meczach. - Valverde - 17-01-2007 23:10 No to mamy Rossiego w Parmie. Mam mieszane uczucia co do tego wypożyczenia... Niby dobrze, bo nie ma siły, że w Parmie nie będzie grać, ale co on z Włoch może wynieść? Chyba tylko trochę doświadczenia... Mimo wszystko lepszy rydz niż nic. - Kuba_^^ - 17-01-2007 23:13 Również widzę plusy i minusy w tym wypożyczeniu. Doświadczenie jakieś napewno wywiezie, ale nie lepiej, aby został wypożyczony do jednych z klubów angielskich, ale tych słabszych ? Jestem pewien, że gdyby dołączył do jakiegoś zespołu z The Championship, głównie do klubu z tej dolnej części tabeli, to by znacznie częściej występował niż w NUFC. Ale cóż, zobaczymy co z tego będzie. - Pejter - 17-01-2007 23:20 To, że Rossi będzie grał w Parmie również nie jest pewne, ale szanse są bardzo duże, dużo większe niż w przypadku gry w Newcastle (choć tam też konkurencja nie aż taka wyśmienita, szczególnie ze względu na kontuzje). Mam nadzieję, że zagra w jak największej liczbie spotkań i trochę postrzela, udowadniając, że to co robił w rezerwach MU nie było przypadkiem. A to, że liga włoska nie jest aż tak siłowa jest dość dużym jednak minusem, bo Rossi to twardzieli (głównie chodzi mi o posturę) nie należy i powinien się przyzwyczaić do walki z oborońcami w Premiership. Mam jednak nadzieję, że jeszcze przyjdize na to pora. P.S. Można powiedzieć, że Rossi wraca na stare śmiecie. - marcelo - 18-01-2007 11:50 Najistotniejszą rzeczą jest to, aby grał i zdobywał bezcenne doświadczenie, bo myślę, że SAF zgodził sie właśnie w tym celu na to wypożyczenie, ponieważ ma zamiar w przyszłości zrobić z młodego Włocha podstawowego gracza United. Wiadomo, że jeśli sie chce jeszcze podkreślić swoje umiejętności to kilka brameczek by nie zaszkodziło. Najważniejszą jednak, rzeczą jest tak jak mówie, zdobycie doświadczenia no i granie z drużynami z najwyższej półki, aby mógł zobaczyć jak gra się przeciwko takim potęgom jak Milan, Inter czy Roma. Niech sie nauczy nieodczuwania respektu przed największymi piłkarskimi sławami, aby mógł z nimi skutecznie walczyć w barwach United za parę lat. Philip Marsh - hops1989 - 13-02-2007 22:57 Philip Marsh Jest to jeden z moich ulubionych zawodników młodszego pokolenia. Bardzo lubię oglądać jego grę, ponieważ jest zawodnikiem bardzo wszechstronnym. Uważam, że za jakieś dwa lata będzie zaczynał regularnie występować w jedenastce diabłów. - Pejter - 13-02-2007 23:03 Niewiele mogę o tym zawodniku powiedzieć, bo praktycznie nie oglądam meczów rezerw, jak i młodzików. Jeśli naprawdę jest tak dobry jak piszesz to się cieszę, jednak musiałby udowodnić swoją wartość w pierwszym składzie, bo Rossi też dobrze grał w rezerwach, a już w Newcastle mu nie szło i na razie nie wywalczył sobie miejsca w seniorskim zespole MU. - hops1989 - 13-02-2007 23:35 Ja oglądałem kilka meczy rezerw w tym sezonie i naprawdę ten zawodnik mi zaimponował swoją walecznością i wszechstronnością. Jak narazie mało szans dostał w pierwszym składzie, bo wiadomo każdy mecz jest ważny, z kolei odpadliśmy z Carling Cup i ten zawodnik prędko nie dostanie szansy pokazania się. A z Rossim to była zupełnie inna sytuacja, ponieważ on nie dostawał szans gry w Newcastle, a nie że mu nie szło. Wg. mnie jest to zmarnowany talent. - Grzeho - 13-02-2007 23:44 hops1989 napisał(a):Wg. mnie jest to zmarnowany talent. Moze jeszcze nie zmarnowany :?: Przeciez on jest jeszcze bardzo mlody i na pewno sie jeszcze rozwinie w porzadnego gracza.Mam nadzieje ze za 2-3 sezony bedzie juz co najmniej rezerwowym w United. - hops1989 - 13-02-2007 23:53 Grzeho napisał(a):Moze jeszcze nie zmarnowany :?: Przeciez on jest jeszcze bardzo mlody i na pewno sie jeszcze rozwinie w porzadnego gracza.Mam nadzieje ze za 2-3 sezony bedzie juz co najmniej rezerwowym w United. Może przesadziłem, że zmarnowany, ale nie będzie napewno dorównywał poziomem Rooneyowi czy Ronaldo. A tak co do jego wieku to przecież jest rówieśnikiem wymienionych przeze mnie diabłów i widać różnicę pomiędzy poziomami. - Valverde - 14-02-2007 00:19 hops1989 napisał(a):A tak co do jego wieku to przecież jest rówieśnikiem wymienionych przeze mnie diabłów i widać różnicę pomiędzy poziomami.Rossi jest młodszy od Ronaldo i Rooney`a o 2 lata. Poza tym wiadomo, że nie będzie grać tak, jak Roo&Cris, nie ta skala talentu. Pejter -> O Rossim jest jednak osobny temat, więc proszę w nim się wypowiadać, jeśli chodzi o tego zawodnika. - Becks - 09-03-2007 18:10 Moim zdaniem Rossi jest bardzo obiecującym graczem na pewno nie tego formatu co Rooney&Cris ale może za 2 sezony będzie graczem pierwszej 11 MU. Pejter -> Potrafisz czytać? Post wyżej napisałem, że o Rossim jest osobny temat... - Wojtek3 - 27-04-2007 05:52 Nasze młodziki z adakemii poległy niestety na Old Trafford z Liverpoolem w meczu rewanżowym 1-0 oraz przegrali nastepnie 3-4 w rzutach karnych. Ostatecznie Youth Cup pojechało do Liverpoolu. United grało w składzie : United: Zieler, Eckersley, Strickland, Chester, C. Evans (Moffat 99'), Welbeck (Eikrem 88'), Drinkwater (Bryan 72'), Hewson ©, Galbraith, Fagan, Brandy. Rezerwa: McCormack, Woods. Gola stracilismy w 56 min. Niestety nie udało sie powtórzyć sukcesu z 1992 i 2000 roku... - Kuba_^^ - 27-04-2007 10:06 No szkoda, bo zawsze by był wielki sukces dla naszych młodzików, a tak niestety przegrana, ale dopiero po karnych. Po meczu na Anfield Road wszystko zapowiadało się dobrze, jednak Liverpool nie odpuścił. Może za rok... |