Gry managerskie - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Gry managerskie (/showthread.php?tid=283) |
- marcelo - 26-01-2007 10:31 Już nie mogę się doczekać, kiedy ruszy kolejna edycja piłkarzyków. Ostatnio poszło mi nawet dobrze, troszkę zawaliłem końcówkę rundy jesiennej, a teraz mam zamiar się poprawić. Mam nadzieję, że tym razem więcej forumowiczów weźmie udział w zabawie, bo w lidze Zashi'ego były, licząc ze ze mną, 3 osoby :? - Ciampel - 26-01-2007 14:54 Stojkovic napisał(a):Ja też gram w HT i nadal buduję zaspół w 8 lidze. Jest ciezko, bo mam wymagających przeciwników ale warto pograć, bo wciąga strasznie. Szkoda tylko, że tak długo na mecze trzeba czekać, to jedyny minus tej gry. Co jest u mnie ciakawostką, mam w pomocy gracza który się zowie Dragan Stojkovic. Witaj Stojko, jaka nazwa ekipy? U mnie już leci czwart roczek i szkoda mi to rzucać, mimo że zapał już nieco mniejszy. Aktualnie staram się wrócić do 4 ligi, choć nie wiem, czy w tym sezonie jeszcze uda się wykonać ten cel. Ogólnie sobie trenuje zawodników zdecydowanie dla siebie, bo ze sprzedaży wiele się nie dostaje. Pensje tylko 700k - bez problemu utrzymuje, a że stadion ma siedemdziesiąt tysięcy miejsc, to i zyski są Nick mam forumowy oczywiście. - Stojkovic - 26-01-2007 16:14 moja ekipa to kangurek FC. ostatnio kupiłem jednego dobrego gracza, ale mam problem z trenowaniem juniorów. Prawie nic im nie podskakuje!!! Mam już dość niektórych tranuje już 2 sezon i nic. Wiesz coś o tym jak to przyspieszyć? W swoim zespole mam kilku dobrych graczy, ale ciezko mi z kasą. Mój fanclub liczy 1065 kibiców. Ile masz ty? - Zashi - 26-01-2007 16:25 Ech ten Hattrick - probowalem tam grac, ale nie chcialo mi sie czekac na to jak Admin przydzieli mi druzyne, czyli chcialem grac dawno. Gram na ManagerZone - 6 liga :/ Troche slabo, teraz gralem w barazach o dostanie sie do 5 ale sie nie udalo. Uwazam iz teraz powinienem wygrac moja lige. Ktos sparing? - Ciampel - 27-01-2007 09:46 Stojkovic napisał(a):moja ekipa to kangurek FC. ostatnio kupiłem jednego dobrego gracza, ale mam problem z trenowaniem juniorów. Prawie nic im nie podskakuje!!! Mam już dość niektórych tranuje już 2 sezon i nic. Wiesz coś o tym jak to przyspieszyć? Co trenujesz? Ile ci "juniorzy" mają lat? Jakiego masz trenera? Ilu asystentów? Te wszystkie czynniki mają duży wpływ na szybkość treningu, co widać na przykład u mnie - dwaj bramkarze regularnie skaczą co 5-6 tygodni. Kibiców mam 2300, było więcej, ale niestety po spadku odchodzi 10% i jakoś musiałem to przeboleć. Ostatnio forma w zespole, a w szczególności w pierwszej jedenastce genialna, co dobrze rokuje na kolejne ligowe mecze. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania do HT, służę pomocą - Stojkovic - 30-01-2007 21:13 Trenuje już 4 tygodnie, juniorzy w wieku od 17 do 23 lat. Asystentów 6. Trener ze zdolonościami Zadowalającymi. Trenuje prostopadłe podania... ale cokolwiek bym trenował (prócz stałych fragmentów to i tak makabrycznie wolno podskakuje o ile podskakuje... - Ciampel - 01-02-2007 08:25 Oj Stojko, Stojko Stałe fragmenty to zupełnie inna para kaloszy - podobnie jak kondycja - skacze statystycznie co 1-2 treningi. I nie zmieniaj go co tydzień, bo w życiu nikt nie podniesie umiejętności. Prostopadłe podania to taki "ekwilibrystyczny" trening - mało opłacalny ogólnie, bo wpływa na podania, które bez skilla głównego można sobie wsadzić. Weź się za coś bardziej konkretnego - skrzydło, atak etc. - Stojkovic - 02-02-2007 08:44 No właśnie, ja zazwyczaj robię tak, że trenuje z 4 tyg jakąś specjalność (np. podania) i potem zmieniam na ogólny żeby formę polepszyć. I tak w kółko. Mam z 10 juniorów już i jeden naprawdę dobrze się zapowiada, a tu skille w miejscu. Więc co najbardziej opłaca sie trenować? Dokupiłem asystentów i jest ich teraz już 9 klub kibica sięgnął 1074 osób. Pod koniec tego sezonu sprzedam niektórych wiekowych graczy (napadziora w wieku 36 lat który gra w podstawie i nadal strzela masę bramek). - Ciampel - 02-02-2007 15:26 I błąd. Ogólny trening to kiszka zupełna. Szansa na skok formy jest statystycznie większa o jakieś 20% niż w przypadku pozostałych typów, ale to też ściema. Różne są w tym doświadczenia. Niektórym nawet notabene spada, co dla mnie całkowicie wypacza sens całego treningu nastawionego na wzrost formy. A ten młody to jakie ma skille? Może warto by było go podciągnąć w głównej umiejętności? Ale dzisiejszy HT to nie to, co kiedyś. Ceny spadły, userów przybywa. I na granie nie ma troszkę czasu ... - Stojkovic - 02-02-2007 16:22 Mam kilku zdolnych graczy, oto ich skille i wiek: Zawodnik 1 - woek: 21 lat Kondycja: zadowalający Bramkarz: fatalny Rozgrywanie: fantastyczny Podania: słaby Skrzydłowy: solidny Defensywa: słaby Skuteczność: nędzny St.fragmenty: kiepski Zawodnik 2 - wiek 22 lata Kondycja: znakomity Bramkarz: fatalny Rozgrywanie: przeciętny Podania: kiepski Skrzydłowy: słaby Defensywa: nędzny Skuteczność: solidny St.fragmenty: zadowalający Zawodnik 3 - wiek: 22 Kondycja: przeciętny Bramkarz: fatalny Rozgrywanie: słaby Podania: kiepski Skrzydłowy: kiepski Defensywa: solidny Skuteczność: nędzny St.fragmenty: tytaniczny Co byś proponował dla kazdego z nich by trenować? Z góry dzięki za info. - KanT - 10-02-2007 21:45 No ja juz zlozylem podanie o druzyne w Hattricku, ale pisze ze mam czekac 2 tyg. a nawet dluzej :? . Damy rade :wink: . Szkoda ze juz nie mam konta w soccerproject bo całkiem niezla druzynke zrobilem. - Stojkovic - 10-02-2007 22:22 Ja mam kóopot z soccerprojectem, uczę się greki, ale całość po Grecku to za dużo.. stanowco za dużo, by prowadzić drużynę, w sumie, to nie wiem dlaczego się tak stało... - KanT - 27-02-2007 13:26 No panowie konto w HT założone :wink: . Ale dopiero wzoraj wieczorem więc nie miałem okazji się obeznać co i jak. Stojko mi duzo pomaga i to jego plus bo jak stworze potege to go nie bede detronizował w :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Robie sobie także account w soccerproject. Jeśli ktoś gra w to, albo zamierza to dajcie znac :wink: - Stojkovic - 04-03-2007 15:25 Kancik, jak tam się spisują twoi zawodnicy? Ja mam szanse na awans do 7 ligi, choć raczej ukończe ligę na 2 miejscu... Fajnie byłoby założyć sobie taką ligę wewnętrzną... gdzie rozgrywalibyśmy mecze sparingowe i liczyli punkty. W ten sposób nie byłoby problemu z szukaniem sparingpartnerów w grze, a zawsze jakieś urozmaicenie. - KanT - 05-03-2007 12:55 No moi nie zachwycili w ostatnim mecz remisując tylko 1-1 z dużo słabszą drużyną. Ale to dopiero pierwszy mecz za mojej kadencji :wink: . Tak szczerze to HT jest gorszy od SP na moje oko ale gram twardo i nieustępliwie :wink: Mam pytanie. Jak wystawiam skład na mecz to można patrzeć na umiejętności zawodników w tym oknie co w ustawianu składu? To by bardzo ułatwiło grę bo jak chce ustawić np. prawego obrońce to sie wracam patrze i znow od nowa :? |