Redcafe.pl - Manchester United Forum
Gerard Pique - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36)
+---- Wątek: Gerard Pique (/showthread.php?tid=33)

Strony: 1 2 3 4

Re: Gerard Pique - sebos_krk - 18-05-2008 08:12

Cytat:Według hiszpańskiej prasy Gerard Pique jest już w Barcelonie. Obrońca Manchesteru United został wczoraj zauważony w jednej z klinik, gdzie miał przechodzić rutynowe badania związane z transferem na Camp Nou.

Wszystko wskazuje na to, że kończy się czteroletnia przygoda młodego Hiszpana z Manchesterem United. Jak wiadomo Pique jest wychowankiem Barcelony, więc 21-latek nie będzie miał raczej problemów z zaaklimatyzowaniem się w drużynie z Katalonii.

Re: Gerard Pique - lmp2 - 18-05-2008 09:19

Smutna to wieść :cry: ale ja jednak poczekam do oficjalnej wiadomości, nie wiem jak wy...

Re: Gerard Pique - Oskar - 18-05-2008 09:21

lmp2 napisał(a):Smutna to wieść :cry: ale ja jednak poczekam do oficjalnej wiadomości, nie wiem jak wy...
No tak, przecież media już kilka razy w tym sezonie sprzedawały go do Barcy.

Re: Gerard Pique - mucha - 18-05-2008 11:48

Cytat:To znaczy że jak obrońca jest młody to nie może grać w utytułowanym klubie?!Bez sensu, liczą się umiejętności a kreatywność jest moim zdaniem potrzebna na każdej pozycji.
A gdzie masz takich młodych obrońców (środkowych) w wielkich klubach? To bardzo odpowiedzialna pozycja. To ostatni zawodnik, który broni dostępu do bramki (oprócz bramkarza), nikt go nie asekuruje. Żeby nabyć umiejętność odbioru i co najważniejsze przewidywania trzeba doświadczenia. A co do kreatywności to ona nie jest wymagana u środkowego obrońcy, ale jako dodatkowa umiejętność na pewno się przydaje. Jednak nie jest tak potrzebna jak u skrzydłowego lub rozgrywającego.

Re: Gerard Pique - Lucas - 18-05-2008 22:55

No i pierwszy transfer MU w przyszłym okienku. Jednak nie jest to kupno, a sprzedaż... Gerarda Pique za 6mln funtów do Barcelony. Zaskoczony nie jestem, bo od tak sobie testów medycznych nie robiłby sobie. Miejmy nadzieję, że to teraz Evans będzie łatał dziurę w obronie w razie kontuzji Vidica lub Rio.

Re: Gerard Pique - Kula - 19-05-2008 11:20

On nigdzie nie odchodzi, jedyną gazeta która opublikowała te plotki jest Mundo Deportivo znana z wymyślania wielu plotek. Zresztą poczytajcie na stronach Barcelony o okolicznościach odejścia GP z FCB, to byłoby kompletnie bez sensu gdyby on tam chciał wrócić. ( odszedł bo się pokłócił z działaczami ).

To jest jedna plotka a Wy w nią wierzycie Smile. Nawet na polskich stronach Barcelony w nią nie wierzą. Smile

Re: Gerard Pique - mucha - 19-05-2008 18:52

Na mufc.pl jako źródło podane jest Daily Mail.

Re: Gerard Pique - Kula - 19-05-2008 20:10

A ciekawe co jest źródłem DM. Przecież to jest kompletny bezsens, cały czas jest jeszcze jeden mecz przed nim w którym teoretycznie może zagrać. A w/g tego SAF zgodziłby się zrobić mu z głowy kaszankę, mam rozumieć że nie trenował tylko pojechał na badania ? I gdy rozpocznie się mecz będzie miał w głowie przeprowadzkę. Po drugie on odszedł bo się pokłócił z działaczami a po trzecie tam i tak zostanie rezerwowym. Jeszcze, żeby to wymyślili po finale to tak ale to jest kompletnie pogibane. Przecież jeszcze może odnieść kontuzję. No i nie ma potwierdzenia ani ze strony Barcelony ani Manchesteru United

Re: Gerard Pique - Kisia92 - 20-05-2008 15:50

Co do tej sprawy mam dystans, ale ani Pique ani Ferguson tego nie zdementowali, więc coś tam naprawdę może się dziać. I to byłoby według mnie totalna głupotą, tym bardziej że nie mamy żadnego klasowego zastępcy na środku, tylko Brown i John, z tym że ten drugi już powoli zapomina jak sie na środku gra i to byłoby co najmniej nierozsądne. a Pique może jeszcze się dużo nauczyć no i dawał do tej pory dobre zastępstwa.

Boje się by z tego nie powstała sytuacja podoba do Rossiego, sprzedamy go a on rozwinie skrzydła.

ale jak juz wyżej napisano, źródło wiarygodne nie jest więc jak na razie nie ma co rozpaczać.

Re: Gerard Pique - Rudii - 20-05-2008 21:33

Sam jestem ciekawy czy to tylko plotka. Wydaje mi się, że tak. Wątpie żeby komukolwiek Ferguson pozwolił teraz wyjeżdżać na testy medyczne. Nawet zawodnikowi, który tylko grzeje ławe. Gdybym tą informacje usłyszał w sierpniu to tak owszem niepokoiłbym się, ale póki co to wszystko wydaje mi się być mało realne. Smile

Re: Gerard Pique - Leszczu - 27-05-2008 11:54

Cytat:Niestety, już pierwszy zawodnik opuszcza Old Trafford tego lata. Na transfer do FC Barcelony zdecydował się wychowanek ekipy z Katalonii, Gerard Pique, który dołączył do klubu w 2004 roku.

Manchester United wraz z Barceloną osiągnęły porozumienie w sprawie odstępnego za młodego Hiszpana. 21-letni stoper podpisze niebawem 4-letni kontrakt z Blaugraną.

W związku z długoterminową współpracą Rio Ferdinanda oraz Nemanji Vidica, drzwi do pierwszego składu dla Pique były wciąż zamknięte. Hiszpan przez cztery lata zaledwie czternaście razy występował od pierwszych minut, natomiast dziewięć razy wszedł z ławki rezerwowych.

Mimo że sezon 2007/2008 oznaczał dla Pique zdobycie Premier League oraz Champions League, Gerard zdecydował się na powrót do swojego macierzystego zespołu. Warto dodać, że dziadek Pique był kiedyś wiceprezydentem FC Barcelony.

Dziękujemy Gerard i życzymy powodzenia!
Wielka szkoda Sad

Re: Gerard Pique - Oskar - 27-05-2008 12:12

Szczerze mówiąc to nie wiem czego oczekuje Pique? Myśli, że będzie podstawowym zawodnikiem Barcelony? Wątpię, będzie co najwyżej rezerwowym, tak jak u nas.

Re: Gerard Pique - Kula - 27-05-2008 13:01

Szkoda, ale to jego błąd. W sumie to jego odejście może otworzyć drogę do MU dla Alvesa lub Richardsa. I koniec, końców nie będziemy tego żałować.

Re: Gerard Pique - sebos_krk - 27-05-2008 20:12

Kula napisał(a):Szkoda, ale to jego błąd.
To się dopiero okaże. Bo jeśli jednak by w Barcie dali mu szansę, a Gerard ją wykorzystał to ma szanse być czołową postacią klubu z tej samej półki co United. Wszystko zależy jak się potoczy jego kariera. Na Old Trafford nie mógł liczyć w najbliższych kilku latach na grę w podstawowej parze środkowych obrońców. Nawet mimo swojego talentu.

Re: Gerard Pique - Rudii - 27-05-2008 21:39

Tak czy inaczej polubiłem go, szkoda że odchodzi. Powodzenia w Barcie. Trzymam kciuki